Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος : «Ποιους… κερδοσκόπους συνάντησε ο Πρωθυπουργούς στις ΗΠΑ;»

Από το Γραφείο Τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ποιοι είναι οι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποι των hedge funds με τους οποίους συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ και γιατί ο έγκριτος δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου, έγραψε σε άρθρο του ότι ο υφυπουργός Οικονομικών τραβούσε τον πρωθυπουργό σε συναντήσεις με ανθρώπους που στο πρόσφατο παρελθόν κερδοσκόπησαν εις βάρος της χώρας

Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που επισήμως, μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, θέτει ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος στον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας να κατατεθεί στη Βουλή ο πλήρης κατάλογος των προσώπων με τα οποία συναντήθηκε ο κ. Σαμαράς στις ΗΠΑ και τα οποία μετείχαν στις εκδηλώσεις που έγιναν κατά την παρουσία του εκεί.

«Ο κ. Ιγνατίου είπε το αυτονόητο: Οι πρωθυπουργοί δεν συναντούν κερδοσκόπους.

Η ελληνική Βουλή ωστόσο, ακόμα περιμένει από τον πρωθυπουργό της χώρας ενημέρωση για το ταξίδι στις ΗΠΑ.

Μετά από αυτή τη δημοσιογραφική βόμβα όμως, αποτελεί απόλυτη υποχρέωση του Αντώνη Σαμαρά να παρουσιάσει τους συνομιλητές του στις ΗΠΑ και μεταξύ των άλλων, να μιλήσει στον λαό για τα αποτελέσματα των προσπαθειών που κάνει να έλξει επενδύσεις στην Ελλάδα. Επενδύσεις που μέχρι τώρα παραμένουν… άϋλες» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος.

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ… ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής, χαρακτηρίζει ως «μαύρη τρύπα» τις μέχρι σήμερα προσπάθειες έλξης επενδύσεων στην Ελλάδα, γεγονός που δεν είναι τυχαίο, καθώς το υφεσιακό περιβάλλον και η αστάθεια που συνεχίζει να επικρατεί στην χώρα, την κάνουν αποκρουστική σε επενδύσεις ξένων. Πιο συγκεκριμένα, προσθέτει:

«Όταν, παλαιότερα αλλά και πρόσφατα, οι έχοντες εξωστρεφή και φιλελεύθερο προσανατολισμό, μιλούσαμε για επενδύσεις στην Ελλάδα, πολλοί από τους σημερινούς συγκυβερνώντες του κ. Σαμαρά έβγαζαν σπυράκια, καλλιεργώντας με μανία την λαϊκιστική κουλτούρα της κρατικοδίαιτης χώρας.

Κάποιοι, είναι βέβαιο πως δεν έχουν αλλάξει μυαλά. Αλλά και αν κάποιοι από αυτούς άλλαξαν, το μεγάλο πρόβλημα σήμερα είναι πως τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και οι συγκυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν και πάλι με μανία το μνημόνιο που τροφοδοτεί την ύφεση και την μεγάλη πολιτική, οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια, με αποτέλεσμα κανένας υγιής επενδυτής να μην έλκεται στην Ελλάδα.

«Μόνο γεράκια και κοράκια έρχονται στην ‘’έρημο’’ που φτιάχνουν

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΣΑΜΑΡΑΣ»

Μόνο… γεράκια και κοράκια μπορούν να βρουν ευκαιρίες στην έρημο που φτιάχνει ο κ. Σαμαράς με την πολιτική του και αυτά τα αρπακτικά δεν είναι επενδυτές, δεν τους θέλουμε και πρέπει να τους κλείσουμε κατάμουτρα την πόρτα.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν να μας μιλήσει ο κ. Πρωθυπουργός για αυτούς που ο κ. Ιγνατίου χαρακτήρισε ως κερδοσκόπους εις βάρος της χώρας. Ποιοί είναι και τι θέλουν; Γιατί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με αυτούς και εν πάση περιπτώσει, με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να δημιουργήσει επενδύσεις και ανάπτυξη στην Ελλάδα;»

Τέλος, ο Ν. Νικολόπουλος αφού καταθέτει σκέψεις και προτάσεις του ΧΡΙΚΕ για ένα δίκαιο, σταθερό και αποτελεσματικό φορολογικό καθεστώς ζητάει να πληροφορηθεί με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί ένα απλό και μακρύβιο φορολογικό σύστημα, ποιες είναι οι μέχρι σήμερα επαφές του πρωθυπουργού με ξένους επενδυτές, ποιοι οι τομείς ενδιαφέροντος, αλλά και με ποιους τρόπους θα ενισχυθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα, που είναι και αυτή που μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες και πιο ισχυρές λύσεις, χωρίς οι Έλληνες να περιμένουν από… ξένους να τους σώσουν.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος