Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος : «Συνελήφθη ‘’ψευδόμενος’’ ο Δ. Αβραμόπουλος» «Σε διαθεσιμότητα 500 υπάλληλοι του ΥΠΕΘΑ μεταξύ των οποίων και οι εκπαιδευτές τεχνικών ειδικοτήτων των Σχολείων Τεχνικής Εκπαίδευσης του ΚΕΤΧ»

«’’Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται’’ λέει ο σοφός λαός μας. Ακριβώς αυτό συμβαίνει αυτές τις μέρες στο χώρο των Ε.Δ., όπου παρά τις βαρύγδουπες και σοβαροφανείς δηλώσεις του πολλά «υποσχόμενου πρωθυπουργού εν αναμονή» κ.κ. ΥΕΘΑ, ο οποίος διώχνει χωρίς καμία ευαισθησία, ντροπή και αναστολή μισή χιλιάδα στελέχη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και συνέχισε:

«Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση και συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει αποφασίσει -κατ’ εντολή της τρόϊκας – να θέσει σε διαθεσιμότητα 500 πολιτικούς υπαλλήλους από το ΥΠΕΘΑ εντός του μηνός Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση αυτή διαψεύδει πανηγυρικά τις προ μηνός δηλώσεις του ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου ότι το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Άμυνας δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας!!!

 

Επίσης, διαψεύδονται στην πράξη οι διαβεβαιώσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, ότι δεν θα επιτρέψουν την αποδυνάμωση της άμυνας της χώρας από το έμπειρο, πολύτιμο και εντελώς εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό της.

Το μόνο σίγουρο για τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ είναι ότι, η διαθεσιμότητα σημαίνει απόλυση σε οκτώ μήνες!!!

Η περιβόητη κινητικότητα της ‘’δοσίλογης δικομματικής Κυβερνητικής κοινοπραξίας Σαμαρά – Βενιζέλου’’, απλά χρυσώνει το χάπι για ένα ελαχιστότατο ποσοστό από τους 50.000 «διαθεσίμους».

Η απόφαση αυτή του ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου αφανίζει μια ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων στην Εθνική Άμυνα, οδηγεί τις οικογένειές τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση και καταφέρνει να αποδυναμώσει Στρατιωτικά Εργοστάσια, Ναυστάθμους και Υπηρεσίες με άκρως εξειδικευμένο αναντικατάστατο προσωπικό.

Οι διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Υπουργείο Άμυνας, σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό συνταξιοδοτήσεων και της ολοκληρωτικής κατάργησης νέων προσλήψεων για πολλά χρόνια, υποβαθμίζουν και μειώνουν το Έργο και την Αποστολή της Άμυνας της χώρας.

Μέσα στους προς απόλυση πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ είναι και οι εκπαιδευτές τεχνικών ειδικοτήτων των Σχολείων Τεχνικής Εκπαίδευσης του ΚΕΤΧ!!!

Αυτές οι εξελίξεις αποδυναμώνουν ακόμα πιο πολύ τη θέση του ΚΕΤΧ, στερώντας το από την πλειοψηφία των εκπαιδευτών του και το οδηγούν σε αδυναμία εκτέλεσης με ικανοποιητικό τρόπο του εκπαιδευτικού του έργου.

Έτσι, η Κυβέρνηση φέρνει ακόμα πιο κοντά το κλείσιμο του ΚΕΤΧ, παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας (ακόμα και μέσα στη Βουλή) για παραμονή και αναβάθμισή του σε Κέντρο Διακλαδικής Τεχνικής Εκπαίδευσης του ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, καθώς και της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

            Εάν θέλει ο Πρωθυπουργός να κλείσει στρατόπεδα υπάρχει εκείνο της Καλαμάτας, αλλά και το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΕΜ) στη Σπάρτη, που είναι η εκλογική περιφέρεια του νυν ΥΦΕΘΑ Δαβάκη. Αλλά φαίνεται ότι, η εντοπιότητα των πολιτικών προϊσταμένων στο ΥΠΕΘΑ αλλά και στην Κυβέρνηση, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με ρεαλιστικά δεδομένα και οικονομικοτεχνική μελέτη!!

            Αλήθεια, το ΧΡΙ.Κ.Ε ρωτάει τον ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλο, τι προβλέπει η απόφαση του ΓΕΕΘΑ για την αναδιοργάνωση των ΕΔ και πως αυτές οι διαθεσιμότητες - απολύσεις επηρεάζουν αυτό το σχεδιασμό, αλλά και την επιχειρησιακή λειτουργία των Μονάδων και των Επιτελείων;

Ο γγ. του ΧΡΙ.Κ.Ε Ν. Νικολόπουλος επίσης τονίζει, ότι η πολυδιαφημισμένη αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων,  που είχε επικοινωνιακά προβάλει ως το «μέγα επίτευγμα» ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα επικοινωνιακό τρικ!

Η ουσιαστική αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα επηρέαζε καθοριστικά τον βαθμό επανασχεδιασμού των θέσεων και κάλυψης των κενών των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ, δεν έγινε!!

 

Δεν δόθηκε καμία πειστική οικονομικο-τεχνική μελέτη από το ΓΕΕΘΑ για το όφελος που θα προκύψει από την αναδιοργάνωση, ούτε αναφέρεται εκεί δυνατότητα απορρόφησης των πολιτικών υπαλλήλων.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή των Ελλήνων καλούν τους κ.κ. Σαμαρά και Αβραμόπουλο να απαντήσουν, μετά από την αποδυνάμωση των σχολείων τεχνικής εκπαίδευσης του ΚΕΤΧ, στα εξής ερωτήματα:

1)         Από πότε έχει να γίνει πρόσληψη πολιτικού προσωπικού στο ΥΠΕΘΑ και ειδικά τεχνικών ειδικοτήτων προσωπικού;

2)         Γνωρίζετε ποια είναι η προβλεπόμενη και τοποθετημένη εκπαιδευτών στο ΚΕΤΧ;

3)         Πόσοι απ’ αυτούς είναι μόνιμοι και πόσοι είναι με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου;

4)         Γνωρίζετε ότι, έτσι μειώνεται στο μισό η δύναμη των εκπαιδευτών στο ΚΕΤΧ;

5)         Έχει ζητηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικού του ΓΕΣ και από το Διοικητή του Κέντρου μελέτη που να αποδεικνύει ότι, αυτή η μείωση των εκπαιδευτών δεν θα επηρεάσει το επίπεδο εκπαίδευσης του Κέντρου;

6)         Να κατατεθούν σχετικές μελέτες, διοικητικές αναφορές και αναφορές προϊσταμένων τμημάτων του ΚΕΤΧ που να αναφέρουν σχετικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την τοποθέτηση στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων ΣΕΙΔ του ΚΕΤΧ.

7)         Ποιο το οικονομικό όφελος του ΥΠΕΘΑ από την τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα 9 υπαλλήλων ΣΕΙΔ του ΚΕΤΧ;

8)         Να κατατεθεί τυχόν τροποποίηση του προγράμματος εκπαιδεύσεων του ΚΕΤΧ, λόγω της «έμμεσης απόλυσης» των πολιτικών υπαλλήλων ΣΕΙΔ.

Τέλος, το ΧΡΙ.Κ.Ε δηλώνει για μία ακόμη φορά ότι θα παρεμβαίνει δυναμικά στα θέματα του Υπουργείου Άμυνας καταγγέλλοντας εξόφθαλμες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης του Δημοσίου Χρήματος, ευνοϊκές ρυθμίσεις για ημετέρους, ύποπτες συναλλαγές με εταιρείες εξοπλιστικών προγραμμάτων και κατάφορες αδικίες σε βάρος πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού – μόνιμου και έφεδρου!

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος