Loading...
 Start Page
Θέμα: με το ΤΑΙΠΕΔ κ. Σαμαρά; Θέλεις να πλουτίσουν οι φίλοι σου; Τότε κάνεις ότι έκανε ο Γιέλτσιν μετά την περεστρόικα. Θέλεις να βοηθήσεις την πατρίδα σου; Κάνεις ότι έκανε ο Κ. Καραμανλής.

Από το Γραφείο Τύπου του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κόμματος εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Γ.Γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με αφορμή την νέα ερώτηση που κατέθεσε για το ζήτημα του ελέγχου του ΤΑΙΠΕΔ από τους ξένους δανειστές και την μεταφορά της έδρας του από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο είπε:

Η Δημόσια περιουσία ασφαλώς και πρέπει ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ.

Δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς να εμπιστεύεται «τα ασημικά του Ελληνικού Έθνους σε τύπους με το ήθος Σταυρίδη καθώς επίσης δεν πρέπει να κρύβεται ο Πρωθυπουργός πίσω από κωμικούς τύπου ΑΥΛΩΝΙΤΗ, αλλά πρέπει τώρα να πάρει πάνω του τα ταμείο, και ταυτόχρονα να πει στους τροϊκανούς ότι ‘το ΤΑΙΠΕΔ θα μείνει στην Ελλάδα’.

Δυστυχώς δύο χρόνια μετά την ίδρυση του, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ελάχιστα έχει αποφέρει και ακόμη λιγότερους στόχους έχει πετύχει.

Οφείλω όμως με πόνο ψυχής να πω ότι αποτελεί, δυστυχώς, έναν από τους τελευταίους ελληνικούς παραδείσους στους οποίους μπορούν να βρουν καταφύγιο ντόπια και ξένα golden boys, αφού εκτός από τα στελέχη του, διαθέτει και πλήθος καλά αμειβομένων συμβούλων που πληρώνονται ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα.

Πρέπει επιτέλους να μάθει ο Έλληνας φορολογούμενος ότι αυτά τα golden boys έχουν ανεβάσει το κόστος του ΤΑΙΠΕΔ περίπου στα 15 εκατ. ευρώ!!!

Επίσης ο κ. Νικολόπουλος απαντώντας εξάλλου στην παραίτηση Σταυρίδη είπε: «Από κατανάλωση προέδρων καλά πάμε, όχι όμως και από αποκρατικοποιήσεις, αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος σας λέω πως εκείνο που κατάφερε το ΤΑΙΠΕΔ από τη σύστασή του μέχρι σήμερα είναι ότι δεν κατάφερε να φανεί πως «παίζει» τίμια.

Όσο και αν ακούγεται βαρύ, φτάνει κανείς να διαβάσει την επιστολή παραίτησης του μέλους του Δ.Σ κας. Άννας Ζωηρού, η επιστολή κραυγάζει και περιμένει κάποιον ασυμβίβαστο εισαγγελέα να την μελετήσει…

Τέλος ο Γ.Γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε. κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε: Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε πως εκείνο που βασικά χρειάζεται είναι να έχεις, στρατηγική για το τι θέλεις να πετύχεις, ώστε να έχεις και ξεκάθαρα κριτήρια για τις αποφάσεις σου!

Είναι ώρα όλοι οι Έλληνες να κόψουμε τα χέρια από τον αγκώνα εκείνων που διαχειρίζονται την περιουσία πατρίδας και ξετσίπωτα δημόσια λένε: « Δεν είμαι καλόγερος», όπως είπε ο εκλεκτός του Μαξίμου κ. Σταυρίδης και ακόμα… Επειδή σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης (ESM), είναι έτοιμο το σχέδιο με βάση το οποίο η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ θα περάσει σε έναν νέο οργανισμό, με έδρα το εξωτερικό και στον οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχουν ξένοι γι’ αυτό πρέπει να βάλουμε φραγμό στους πρόθυμους υποτελείς, στους τροϊκολάγνους συγκυβερνήτες Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα πριν να είναι πολύ αργά.

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να υιοθετήσει την πρόταση μας να μπει ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ και επειδή η αξιοποίηση και περισσότερο η πώληση της κρατικής περιουσίας είναι μια μείζονα πολιτική πράξη για την οποία πρέπει να φέρει την ευθύνη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ως εκ τούτου σωστό είναι να συσταθεί θέση Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, με αποκλειστικό αντικείμενο τις αποκρατικοποιήσεις;

Γιατί εάν τους επιτρέψουμε να προχωρήσουν τώρα στην εφαρμογή αυτής της εισήγησης, τότε στην ουσία θα έχουμε αποδεχτεί το κατασχετήριο της πατρικής δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές.

Κανείς Έλληνας πατριώτης δεν πρέπει να ξεχνά, πως η πώληση της περιουσίας του Δημοσίου, δεν αφορά στα γνωστά φιλέτα του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και στα κρατικά ακίνητα που αρχικά είχαν συμφωνηθεί. Επίσης πως επεκτείνεται σε περιουσία που μέχρι σήμερα οι δανειστές δεν είχαν δημοσίως απαιτήσει να πουληθεί, όπως εκκλησίες, νοσοκομεία, φυλακές, χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις, αναξιοποίητη κρατική γη (μεταξύ των οποίων βραχονησίδες και ξερονήσια στο Αιγαίο).

Δείτε το βίντεο με την σημαδεμένη προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ http://www.youtube.com/watch?v=S87QMz67gt8&feature=share&list=UU0SmAqRlJp6gqI4xAGtDqEw

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος