Loading...
 Start Page
ΣΑΛΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΑΒ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ Μετά τις αποκαλύψεις Νικολόπουλου στη Βουλή για μαϊμού λογιστικά στοιχεία.

Ο Ισολογισμός που ανήρτησε η ΕΑΒ βοούσε ότι είχε γίνει δημιουργική λογιστική ή απλώς «μαγείρεμα», αφού ο τζίρος της ΕΑΒ από 162 εκατ. € το 2011 μειώθηκε κατακόρυφα κατά 44% περίπου στα 91 εκατ. €

Το θέμα έφτασε και στον Εισαγγελέα και ΣΔΟΕ

Απεδείχθησαν πόσο βάσιμες ήσαν οι καταγγελίες που μετέφερε στο εθνικό κοινοβούλιο το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόμμα Ελλάδος σχετικά με τη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΑΒ», από τον πανικό που ακολούθησε στα υψηλότατα κλιμάκια της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και την ταραχή που επικρατεί στην πολιτική ηγεσία για την νέα τροπή που παίρνει η υπόθεση. Συγκεκριμένα παραίτηση της Διευθύντριας του Λογιστηρίου, προκάλεσε η αποκαλυπτική κοινοβουλευτική παρέμβαση του Γεν. Γραμματέα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κόμματος Ελλάδος κ. Νικολόπουλου ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τόνισε:

¨Τον Αύγουστο και ενώ η Εταιρία δεν λειτουργούσε, λόγω καλοκαιρινών διακοπών, ανάρτησε στο εταιρικό της site τον Ισολογισμό της χρήσης 2012, ενώ δεν ανήρτησε ως όφειλε το αναπόσπαστο μέρος του Ισολογισμού της που είναι οι Οικονομικές Καταστάσεις έτους 2012.

Ο Ισολογισμός όμως που ανήρτησε η ΕΑΒ βοούσε ότι είχε γίνει δημιουργική λογιστική ή απλώς «μαγείρεμα», αφού ο τζίρος της ΕΑΒ από 162 εκατ. € το 2011 μειώθηκε κατακόρυφα κατά 44% περίπου στα 91 εκατ. € το 2012.

Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφού θα ήταν δυνατόν μόνο αν η ΕΑΒ έχανε σχεδόν τους μισούς της πελάτες, το οποίο όμως δεν συνέβη. Από τις Οικονομικές Υπηρεσίες της ΕΑΒ φερόταν ως υπογράφουσα τον εν λόγω Ισολογισμό έτους 2012 μόνο η Διευθύντρια του Λογιστηρίου και όχι και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, ο οποίος υπέγραψε τον Ισολογισμό του 2011, τον οποίο όμως δεν υπέγραψε η Διευθύντρια του Λογιστηρίου.

Στις αρχές του μήνα Σεπτεμβρίου, η ΕΑΒ απέσυρε τον δημοσιευθέντα στο εταιρικό site Ισολογισμό της, ενώ όπως έχουμε πληροφορηθεί ο Ισολογισμός και οι Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΑΒ έτους 2012, αν και προσήχθησαν προς συζήτηση τον Αύγουστο 2013 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΒ με σκοπό να εγκριθούν, τελικά, προφανώς επειδή ήταν «μαγειρεμένες», δεν εγκρίθηκαν, ενώ το τότε Διοικητικό Συμβούλιο απολύθηκε από την κυβέρνηση λόγω ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν εις βάρος του.

Οι ερωτήσεις μας προς τον Πρωθυπουργό, που διορίζει τη Διοίκηση της ΕΑΒ αλλά και προς τους αρμόδιους Υπουργούς που εποπτεύουν την καλή λειτουργία  της ήταν ευθείες και ¨προκαλούν¨ για τις ξεκάθαρες απαντήσεις της Κυβέρνησης.

- Γιατί τον Ισολογισμό του 2012 δεν τον υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών; 

- Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση ως μέτοχος της ΕΑΒ έχετε διαθέσιμο, εγκεκριμένο και υπογεγραμμένο αρμοδίως τον Ισολογισμό και τις Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΑΒ έτους 2012;

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε βέβαιος για το μέγεθος της παρανομίας και των σκανδάλων που υποκρίπτει η παραποίηση των λογιστικών στοιχείων της ΕΑΒ, και για τούτο υπό τον τύπον ερωτήματος είχε προαναγγείλει, πριν από μέρες στη Βουλή, τις «κατακλυσμιαίες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν» υπογραμμίζοντας:

- Είναι υπό παραίτηση η Διευθύντρια του Λογιστηρίου της ΕΑΒ ή και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών;

Τέλος όπως τόνισε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος η ερώτηση στη βουλή τράβηξε την κουρτίνα για να αποκαλυφθεί το ΜΕΓΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ που επικρατεί στην ΕΑΒ και έβαλε ¨τον δάκτυλο επί τον τύπον και των υλών¨

- Είναι αλήθεια πως έχουν υπογράψει αυτό τον Ισολογισμό οι ελεγκτές της ελεγκτικής εταιρίας GRANT THORDON μόνο με «Επιφυλάξεις και θέματα έμφασης», όπως αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο, αντί να εκφέρουν «Άρνηση γνώμης»;

Μάλιστα το ένα θέμα έμφασης όπως αναφέρεται στα Πρόσθετα Στοιχεία και Πληροφορίες του Ισολογισμού είναι κατά λέξη το εξής: «Τα θέματα έμφασης αφορούν συνοπτικά σε: (α) στο γεγονός επίλυσης διαφοράς από υπεργολαβική σύμβαση € 39 εκ. περίπου» ….

Τι είναι αυτά τα 39 εκ. €;

Έχει τέτοια εργολαβική σύμβαση η ΕΑΒ; Με ποια εταιρία; Η διαφορά επιλύθηκε υπέρ της ΕΑΒ ή εις βάρος της ΕΑΒ;

ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΕΔΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η ΕΑΒ.

Επίσης ο κ. Νικολόπουλος σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη που παρεχώρησε είπε, ότι εντός της ημέρας καταθέτει και νέα ερώτηση δίνοντας μερικά, από τα πολλά στοιχεία που περιέχει στη δημοσιότητα, και τα οποία καταδεικνύουν ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις που έγιναν εις βάρος της εταιρείας και του δημοσίου συμφέροντος με την έκδοση ψευδών, ανακριβών πιστοποιητικών στην ΕΑΒ.

Συγκεκριμένα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ εξέδωσε δεκάδες ανακριβή / ψευδή πιστοποιητικά για τα οποία έχουν φθάσει στο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόμμα πολλές καταγγελίες. Αναφερόμαστε στις Βεβαιώσεις Αποδοχών για τα εισοδήματα έτους 2012 που δηλώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις Οικονομικού Έτους 2013.

Οι εκατοντάδες των εργαζομένων που συνταξιοδοτήθηκαν εντός του έτους 2012 εισέπραξαν μέρος μόνο της αποζημίωσης ένεκα συνταξιοδότησης, συνήθως ποσό από 5.000,00 € έως 10.000 €. Η ΕΑΒ όμως χορήγησε Βεβαιώσεις Αποδοχών όπου αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν εντός του έτους 2012 εισέπραξαν το σύνολο της αποζημίωσης,  δηλαδή ποσό που κυμαίνεται από 25.000,00 € έως 35.000 €, το οποίο είναι ψευδές.

Ας σημειωθεί ότι την Παρασκευή οι συνταξιούχοι έχουν δικαστήριο, γιατί ενώ διαμαρτυρήθηκαν πολλοί συνταξιούχοι για τα ψευδή πιστοποιητικά, η ΕΑΒ αρνήθηκε να τους χορηγήσει νέα διορθωμένα σε αντικατάσταση των λανθασμένων;

Τι γίνεται στ’ αλήθεια στην ΕΑΒ; Θα κάνει ο Εισαγγελέας και το ΣΔΟΕ που ήδη απευθύνει ακόμα και εάν θέλει η Κυβέρνηση να κουκουλώσει τα σκάνδαλα.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος