Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  «Προφητεία φτώχιας και ο προϋπολογισμός του 2014»

«Για να μην σας κουράσω, μπορείτε να δείτε τους λόγους αποτυχίας του φετινού προϋπολογισμού εάν ανατρέξετε… στην τελευταία ομιλία του σημερινού πρωθυπουργού επί του προϋπολογισμού του κράτους, όταν ήταν ακόμα αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Για να βρείτε τι έλεγε τότε θα χρειαστεί να ψάξετε στο αρχείο σας. Για να βρείτε όμως με τι διαφωνούσε, δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα. Θα τα βρείτε όλα στο σχέδιο του προϋπολογισμού που έχετε μπροστά σας!».

Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, στη συζήτηση που έγινε για τον προϋπολογισμό του 2014, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα σχέδιο που αξιολογείται παγκοσμίως ως ανέφικτο και που μόνο οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας, υποστηρίζουν ως ρεαλιστικό.

Ο κ. Νικολόπουλος μίλησε για μία νέα και αυτοεπιβεβαιούμενη «προφητεία φτώχειας» που δεν υπηρετεί κανέναν εθνικό, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό στόχο, ενώ αναφερόμενος στις κατά καιρούς δικαιολογίες των κυβερνώντων, σύμφωνα με τις οποίες και οι ίδιοι δεν θέλουν την λήψη επώδυνων μέτρων, υπογράμμισε με αυστηρότητα: «Καταλάβετέ το! Λανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι θέλετε και τι δεν θέλετε, κύριοι. Σημασία έχει αυτό που κάνετε. Τις ζωές των Ελλήνων δεν τις κατέστρεψαν οι προθέσεις σας αλλά οι εγκληματικές πράξεις και οι παραλείψεις σας!».

Ακόμα, ο ανεξάρτητος βουλευτής «θύμισε» πως όλοι οι ξένοι αναλυτές, ακόμα και οι δανειστές της χώρας, παραδέχονται πως ακόμα δεν έχει βρεθεί βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος. Κατά συνέπεια και ο νέος προϋπολογισμός αποτελεί ένα «μετέωρο βήμα» και όχι «εργαλείο εξόδου από την κρίση» όπως διατείνεται η κυβέρνηση.

«Εν μέσω πανηγυρισμών και θριαμβολογιών από κυβερνητικούς οικονομολόγους και εισηγητές, μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης, φτωχοποίησης των Ελλήνων, ανεργίας, διάλυσης του κράτους προνοίας, καταστροφής των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και τόσων άλλων δεινών, η κυβέρνηση υπερασπίζεται μια ακόμα ιστορία επιτυχίας, το περίφημο πλεόνασμα. Ξεχνά βεβαίως η κυβέρνηση, ότι βιωσιμότητα του χρέους δεν επιβεβαιώνεται σε κανένα σενάριο και ότι το υπάρχον δημοσιονομικό κενό, που όλοι πλέον δέχονται ότι υφίσταται, θα απαιτήσει νέα μέτρα. Ποιός σε αυτή την αίθουσα αμφισβητεί πλέον ότι η παγκόσμια κρίση προήλθε από την ανεξέλεγκτη δράση των αγορών κα ιδιαίτερα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και την παράδοση της πολιτικής τάξης σ’ αυτό; Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος πιστεύει ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο πρότυπο λειτουργίας των αγορών και των οικονομικών τους σχέσεων, σε ένα σφιχτό και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο», υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.

«Οι παθογένειες τις οποίες ανέδειξε η κρίση μας δείχνουν το δρόμο για την πολιτική και οικονομική αλλαγή που έχουμε ανάγκη. Μία αλλαγή που μόνοι μας οι Έλληνες πρέπει να ξεκινήσουμε, δίχως να περιμένουμε τους διάφορους… σωτήρες. Αλλαγή, με κοινωνική δικαιοσύνη και έλεγχο του κεφαλαίου. Με πολιτική πυγμή αληθινής δημοκρατίας και όχι μίας ιδιότυπης ολιγαρχίας των κεφαλαιοκρατών επί του κράτους και του συνόλου των πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων» συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος, καταλήγοντας ότι ο ίδιος και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα απορρίπτουν και καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό, διεκδικώντας ένα άλλο μοντέλο εξόδου από την κρίση και όχι αυτό που επί τέσσερα συνεχή χρόνια, θυσιάζει έναν ολόκληρο λαό με μηδενικό αποτέλεσμα.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος