Loading...
 Start Page
ΘΕΜΑ: «Συνεχίζεται η φτωχοποίηση των στελεχών του Στρατού Ξηράς και μετά την προφυλάκιση των ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ Βουλευτών!!!»

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (εν ενεργεία και αποστράτων), που κατακλύζουν τα γραφεία του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με καταγγελίες και επιστολές διαμαρτυρίας για το «πετσόκομμα» - όπως το χαρακτηρίζουν – των μισθών τους, των επιδομάτων τους, των συντάξεών τους και των μερισμάτων τους. Ειδικά για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς το κλίμα δυσφορίας έναντι της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει το ΥΠΕΘΑ κατά των στελεχών του, είναι ιδιαίτερα βαρύ και πολλές φορές ξεφεύγουν πέρα από τα κόσμια όρια!!!

Πώς να μην συμβαίνουν αυτά, όταν 63.000 απόστρατοι του Στρατού Ξηράς είδαν τη συνημμένη ανακοίνωση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) να μειώνει περαιτέρω το μέρισμά τους κατά 9% και μάλιστα, με αναδρομική ισχύ (!!!) από 1 Ιαν 2013!!!

Στην ίδια ανακοίνωση του ΜΤΣ, τους γνωστοποιήθηκε ότι το Δεκέμβριο θα επανεξετασθεί το ποσό που τους δίδεται ως μέρισμα καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά!!!!

Έτσι, στηρίζει λοιπόν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς ο Πρωθυπουργός ή μήπως νομίζει ότι, με το να κάνουν επισκέψεις σε στρατόπεδα, αεροδρόμια και πολεμικά πλοία ή με το να προφυλακίζουν Βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα «ισοφαρίσουν» τα όσα τους έχουν κόψει!!!!

Από την αρχή της κρίσης το «κούρεμα» που έχουν υποστεί οι απόστρατοι του Στρατού Ξηράς στο μέρισμα τους είναι 49% συνολικά.

Τα όσα λεφτά υποτίθεται ότι εισπράττουν σήμερα ως μέρισμα οι απόστρατοι τα επιστρέφουν - ίσως και διπλά- στο υπουργείο Οικονομικών, αν σκεφτεί κανείς ότι, τους έχει επιβληθεί να πληρώνουν δύο εισφορές από 3 έως 14% ανάλογα με τις αποδοχές που έχουν προκειμένου να στηριχθούν οι συντάξεις των επόμενων γενεών.

Συγκεκριμένα, οι εισφορές αυτές καταλήγουν στο λογαριασμό Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Επομένων Γενεών που το διαχειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Το συνολικό ποσό από τις εισφορές αυτές ανέρχεται στα 100- 120 εκ. ευρώ!!!!

Από αυτά τα χρήματα, εάν το 30% πήγαινε στα Μετοχικά Ταμεία θα ήταν σωτήριο γι’ αυτά.

Οι αιτίες που οδήγησαν στην σημερινή κάκιστη κατάσταση τα Μετοχικά Ταμεία και των τριών κλάδων των ΕΔ είναι πάρα πολλές.

Για παράδειγμα, έχασαν σημαντικά κεφάλαια των αποθεματικών τους από το PSI, δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια μεγάλες αυξήσεις στα μερίσματα, προήχθησαν κατά δύο βαθμούς όσοι έβγαιναν σε αποστρατεία και η γενικά η κακοδιαχείριση των εκάστοτε Διοικήσεων ακύρωνε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού των εξόδων!!!

Ταυτόχρονα με την κρίση χρέους στην Ελλάδα επήλθε δραματική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών με αποτέλεσμα να εξανεμιστεί ο λεγόμενος κοινωνικός πόρος 3% που αποδίδονταν στα Μετοχικά Ταμεία.

Έως τώρα από την υλοποίηση κάθε εξοπλιστικού προγράμματος το 3% της δαπάνης δίδονταν στο εκάστοτε Μετοχικό Ταμείο ανάλογα με το ποιος κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούσε την αγορά. Εδώ και δέκα χρόνια όμως, δεν έχει υλοποιηθεί καμία αγορά οπλικών συστημάτων. Επομένως, ουσιαστικά δεν υπάρχει το 3%!!!!

Το ΥΠΕΘΑ δια στόματος του ΥΦΕΘΑ Θ. Δαβάκη ουσιαστικά εξήγγειλε την ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να δίνουν το όποιο μέρισμα στους αποστράτους και τα επόμενα χρόνια.

Όμως, τα στελέχη των ΕΔ και των τριών Κλάδων διαισθάνονται ότι, πολύ μεθοδικά και συστηματικά ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας– με την ΠΛΗΡΗ ΑΝΟΧΗ του κ. Α. Σαμαρά και της στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ – οδηγεί το μέρισμα για τα στελέχη των ΕΔ στο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ του!

Ο γγ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος καθημερινά είναι στο πλευρό των στελεχών των ΕΔ αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε οικονομικό, επιχειρησιακό, κοινωνικό ακόμα και προσωπικό επίπεδο!

Η πλήρη απαξίωση των απόμαχων του Στρατού Ξηράς συνεχίζεται ξεδιάντροπα από την Πολιτική Ηγεσία της δικομματικής κυβερνητικής κοινοπραξίας και μετά την προφυλάκιση των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής…

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος