Loading...
 Start Page
«Μελετούν την ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων αλλά δεν τολμούν ούτε να το πουν»

Τον ογκώδη φάκελο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.) άνοιξε η πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Μ΄ ανοιχτά αυτιά» του καναλιού «Ε» . Ο Νίκος Νικολόπουλος και η Ξένια Γώγου με καλεσμένο τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αθ. Δαβάκη καθώς και από την Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κι.Σ.) και την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.) τον Υποστράτηγο ε.α. κ. Β. Ροζή και τον Απόστρατο Ναύαρχο του Π.Ν. κ Μ. Σαρτζετάκη,  καθώς και μέσω «ανοιχτής γραμμής» επικοινωνίας με τους πολίτες, πήραν απαντήσεις για την υπόθεση της ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων που έχει αναστατώσει τους Αποστράτους των Ε.Δ.

Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί παρουσίασαν σειρά εγγράφων και στοιχείων που φανερώνουν  «το πλιάτσικο» που έγινε στην περιουσία, που με ιδρώτα, δάκρυ και αίμα απέκτησαν οι ένστολοι από τις αιματηρές οικονομίες τους αλλά και πως έφτασε το ΜΤΣ στην σημερινή του κατάσταση.

Ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των ληστών αλλά και απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον Υφυπουργό κ. Δαβάκη να δεσμεύεται δημόσια στον «αέρα» της εκπομπής, ενώπιον των τηλεθεατών που παρακολουθούσαν από όλη την Ελλάδα, πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε μάλιστα ότι προέχει η εξυγίανση και η βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων.

Όπως μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά καθησυχάζοντας τις αγωνίες των Στρατιωτικών «μια ενοποίηση αυτή την ώρα θα δημιουργούσε ενδεχομένως περαιτέρω προβλήματα».

 

Ο Υφυπουργός αποκάλυψε και πως συνεχίζεται η δικαστική έρευνα από την κ. Ελ. Ράικου για την απόδοση ευθυνών. Έρευνα που ξεκίνησε μετά από ενέργειες του κ. Αβραμόπουλου κατά την πρώτη θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο σημείο αυτό ο Ν. Νικολόπουλος ρώτησε να μάθουν όλοι οι Έλληνες  απόστρατοι γιατί η στρατιωτική δικαιοσύνη πηγαίνει βήμα σημειωτόν και γιατί ο Δ. Αβραμόπουλος δεν δίνει δεν «δίνει το παράγγελμα» για επί τροχάδην  και «εις βάθος»  όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες με τα της Χρυσής Αυγής!!!

Ο Ν. Νικολόπουλος πάντως δεσμεύτηκε πως θα επισκεφτεί και ο ίδιος την Εισαγγελέα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της δικαστικής έρευνας ενώ ταχύτερο βηματισμό ζήτησε και από την Στρατιωτική Δικαιοσύνη, προαναγγέλλοντας πως ανοίγει κύκλος εκπομπών για το θέμα. Ο Ν. Νικολόπουλος δεσμεύεται προς τους απόστρατους και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, πως καθημερινή ανάδειξη των θα αποτελεί ένα «μετερίζι» για όλα τα στελέχη των Ε.Δ. και προβλημάτων, είπε πως η νέα εκπομπή  θα προασπίσει τα συμφέροντά τους αναφορικά με τα Μετοχικά τους Ταμεία. Η λύση που προτάθηκε είναι μία και αποτελεσματική: «Να εξυγιανθεί το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Μόνο τότε, θα διατηρηθούν σε αξιοπρεπές επίπεδο τα μερίσματα και των τριών μετοχικών ταμείων. Σε αντίθετη περίπτωση ΑΜΕΣΗΣ ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων, το Μέρισμα θα γίνει απλά συμβολικό για τα εν αποστρατεία στελέχη και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων», αφού η ένωση των ήδη πτωχευμένων ταμείων μόνο «επίδομα απορίας» θα προσφέρει.

 

Νωρίτερα στην εκπομπή «Μ΄ ανοιχτά αυτιά» δεκάδες τηλεθεατές πήραν απαντήσεις στον τηλεοπτικό «αέρα» για τα συνταξιοδοτικά θέματα που τους απασχολούν. Οι τηλεθεατές που τηλεφώνησαν στην εκπομπή ενημερώθηκαν με εγκυρότητα από τον Δικηγόρο – Εργατολόγο κ. Μουσελίμη ενώ τεκμηριωμένες απαντήσεις στις φήμες που κυκλοφορούν περί καταληκτικής προθεσμίας την 31/12/2013 για την εξαγορά πλασματικών ετών έδωσε ο Οικονομολόγος κ. Γ. Ρωμανιάς που βρέθηκε στο πάνελ της εκπομπής με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Ζαχαριάδη.

Αίσθηση προκάλεσε όμως και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στο ΙΚΑ Γ. Κυριακόπουλος, με τις αποκαλύψεις του για τις αρρυθμίες που έχουν προκαλέσει στον οργανισμό ο οποίος επεσήμανε:

«Το ΙΚΑ δεν πρόκειται να καταρρεύσει και οφείλουμε όλοι εργαζόμενοι, πολιτεία και κοινωνία να το προστατεύσουμε. Τα λειτουργικά του προβλήματα όμως π[ου βιώνει η κοινωνία και συναλλασσόμενοι του καθημερινά το απαξιώνουν και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί» 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος