Loading...
 Start Page
Με μεγάλη λαμπρότητα η εθνική επέτειος στην εκπομπή  «Με ανοικτά αυτιά» με τον Ν. Νικολόπουλο και την Ξ. Γώγου

Με λαμπρότητα, η εκπομπή «Μ΄ Ανοιχτά Αυτιά» στο Ε tv με τον Ν. Νικολόπουλο και την Ξ. Γώγου τίμησε την σημερινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως αρμόζει σε αυτή την μεγάλη ημέρα. Σπάνια ντοκουμέντα παρουσιάστηκαν με την φωνή του Μάνου Κατράκη να περιγράφει σε ένα βίντεο ντοκουμέντο τις κακουχίες που πέρασαν οι Έλληνες στρατιώτες στην πορεία προς το Ελληνοαλβανικό μέτωπο.

Η εκπομπή θυμήθηκε τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο αλλά και τα κινούμενα σχέδια που την εποχή του μεγάλου πολέμου τόνωσαν το φρόνημα του ελληνικού λαού.

 

Ο Ν. Νικολόπουλος κάλεσε τους τηλεθεατές να συμμετάσχουν σε αυτ     ή την αφιερωματική εκπομπή μνήμης και τιμής λέγοντας : «Η σημερινή επέτειος δεν ανήκει στους λίγους, τους “επώνυμους”, τους έχοντες δυνατότητα δημόσιου λόγου και εξουσία.

Ανήκει στον απλό εργαζόμενο που παράγει με τα χέρια και το μυαλό του, ενώ την ίδια ώρα γεύεται πείνα και ανασφάλεια.

Ανήκει στον άνεργο που βλέπει τα όνειρά του φυλακισμένα από τους κλειδοκράτορες της φτώχιας.

Ανήκει στον νέο που ξενιτεύεται γιατί αυτή η πατρίδα τον διώχνει

Ανήκε και σε εκείνον που βλέπει τη νιότη να χάνεται μέσα στα μαύρα χρόνια της αναγκαστικής αδράνειας.

Ανήκει στον λαό και προπάντων, στη νέα γενιά».

Μεταξύ των πολλών ακροατών που τηλεφώνησαν συγκλονιστική ήταν και η αφήγηση ενός υπεραιωνόβιου παππού για την δική του εμπειρία στον πόλεμο του ’40.

Η εκπομπή δέχτηκε καταιγισμό τηλεφωνημάτων, mail και sms από τηλεθεατές που απάντησαν στο ερώτημα των Ν. Νικολόπουλου και της Ξ. Γώγου για το αν αυτοί που σήμερα λένε ναι στο μνημόνιο θα έλεγαν όχι στον Μουσολίνι. Ακόμα άνοιξε τον φάκελο των γερμανικών αποζημιώσεων  με την παρουσία του Αριστομένη Συγγελάκη, και του Δαμιανού Βασιλειάδη, μελών του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων και του Κώστα Δημητρίου, Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, που αποκάλυψαν ότι η Ελλάδα έχει να λάβει ποσό 1,5 τρις Ευρώ ως ελάχιστο αντιστάθμισμα για τα 90 αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα που υπέστη, και τους 56.000 εκτελεσθέντες Έλληνες αγωνιστές.

 

 

Η Ιστορία των θυσιών του Ελληνοαλβανικού Μετώπου ξετυλίχθηκε άλλωστε ανάγλυφα από την Φιλόλογο Ευτυχία Παππά, μέλος του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών και τον δημοσιογράφο Πάνο Αβραμόπουλο.

Η εκπομπή του «Ε», «Μ Ανοιχτά Αυτιά», φιλοξένησε επίσης  τους συνδικαλιστές των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, Γιάννη Γαρδίκη και Βαγγέλη Λίγγο που πλαισιωμένοι από τον έγκριτο Αμυντικό Αναλυτή κ. Π. Θεοδωρακίδη μίλησαν για την προοπτική της αμυντικής βιομηχανίας στην χώρα μας και τους λόγους που η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πει, όχι, στις απαιτήσεις της Τρόικας για τον στραγγαλισμό της κερδοφόρας και εθνικά απαραίτητης αμυντικής βιομηχανίας.

Τα τηλέφωνα της εκπομπής έσπασαν, τέλος, όταν ο έγκριτος Οικονομολόγος – Σύμβουλος Εργασίας Ιωάννης Σωπασής βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής και απάντησε σε δεκάδες τηλεθεατές για θέματα που αφορούν την συνταξιοδότηση τους.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος