Loading...
 Start Page
Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ; Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: ΘΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ Α. ΜΟΥΖΑΚΗΣ: ΕΧΕΤΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΝΟΜΟ

Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες από άνεργους, ανάπηρους, συνταξιούχους κ.α στην εκπομπή ‘’Με Ανοιχτά Αυτιά’’ με τον Νίκο Νικολόπουλο και την Ξένια Γώγου στο κανάλι Etv, για περιπτώσεις όπου οι Τράπεζες χωρίς καμία ειδοποίηση ή εξουσιοδότηση «σηκώνουν» καταθέσεις για εξόφληση χρεών στο Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Δήμους, ΔΕΗ κ.α.

Η αναλγησία έφτασε μέχρι του σημείου να κάνουν ανάληψη ακόμα και των επιδομάτων ανεργίας, αναπηρίας, ΕΚΑΣ κ.α. Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο Συνήγορος του Καταναλωτή υποχρεώθηκε να κυκλοφορήσει σχετική εγκύκλιο, τονίζοντας πως είναι παράνομο, την ίδια μέρα που στη Βουλή ο αρμόδιος Υφυπουργός διαβεβαίωνε πως η Κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες…

Στην εκπομπή αφ’ ενός μεν ο γνωστός φοροτεχνικός κος Αν. Μουζάκης εμφάνισε το νόμο και με αυτόν τον τρόπο έμεινε εκτεθειμένος ο Υπουργός στο πανελλήνιο, αφ ετέρου ο Αναπληρωτής συνήγορος του Καταναλωτή κ. Δ. Μαρίνος ζήτησε όλες τις καταγγελίες προκειμένου να δράσει αναλόγως η Ανεξάρτητη αρχή.

Εξίσου όμως πολύτιμες πληροφορίες για όλους τους εργαζόμενους έδωσε η σημερινή εκπομπή του «Ε», «Με ανοιχτά Αυτιά» με τον Νίκο Νικολόπουλο και την Ξένια Γώγου, που έλυσε ακόμα, με παραδείγματα, όλα τα ερωτήματα δεκάδων χιλιάδων τηλεθεατών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Απαντήσεις δόθηκαν και για το μέγα ζήτημα της προστασίας από τις κατασχέσεις, ενώ η ομάδα «Μπορούμε» παρουσίασε την προσπάθεια της για την συλλογή τροφίμων, μια προσπάθεια που η εκπομπή μαζί με όλους τους συντελεστές, πρόθυμα και ολόψυχα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να γίνουν χορηγοί και συνοδοιπόροι σε αυτή τη δράση αλληλεγγύης που έφτασε να δίνει 400 χιλ. μερίδες φαγητού.

Εξάλλου στο στούντιο της εκπομπής βρέθηκε ο νομικός Γιάννης Γρετσίστας που εξήγησε τι ισχύει για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση, πως μπορούν αν διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πτωχευμένη επιχείρηση, ποιοι εργαζόμενοι και πως μπορούν να λάβουν την αποζημίωση αφερεγγυότητας. Απαντήσεις δόθηκαν ακόμα για τις τελευταίες εξελίξεις στο «άνοιγμα» των ομαδικών απολύσεων αλλά και στις δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Επίσης ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης παρουσίασε παραδείγματα για το τι ισχύει για τον νέο φόρο ακινήτων και πόσο φόρο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με αναλύσεις και παραδείγματα που μπορούσαν εύκολα να κάνουν τον κάθε ιδιοκτήτη να υπολογίσει επακριβώς και τον φόρο που θα πληρώσει ο ίδιος. Τα δικαιώματα των πολιτών απέναντι στις κατασχέσεις παρουσίασε η Ιωάννα Μελάκη, Πρόεδρος της Ενώσεως Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, και ο Αναπληρωτής Συνήγορος του Καταναλωτή Δ. Μάρκος.

Τέλος Ξεχωριστό ενδιαφέρον για την τσέπη των καταναλωτών είχε η παρουσίαση της Λαϊκής Αγοράς Χωρίς Μεσάζοντες από τον Πρόεδρο της Πολυτεκνικής Ένωσης Πατρών Γιώργο Παναγιωτόπουλο.

H Λιόλιω Κολυπέρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Άλμα Ζωής του Νομού Αχαΐας, έστειλε μήνυμα δύναμης και θάρρους στις γυναίκες που χτυπήθηκαν από καρκίνο του μαστού και κάλεσε όλους να βρεθούν τη Κυριακή 27/08/2013 να περπατήσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΙΟΥ και να στείλουν έτσι μήνυμα Ελπίδας και Ζωής.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος