Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: « Άνθρακας ο θησαυρός των καταλόγων (λιστών) φοροφυγάδων…»

Δεν  γυρίζουν τα κλεψιμαίικα»  και τη φοροκλοπή γιατί οι ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΑΜΑΡΑΙΟΙ -ποιος ξέρει γιατί- τους επιτρέπουν  ‘’αυτοί να ζουν κάλλιστα και μεις άθλια’’

Ερώτηση για τις διάφορες και πάσης φύσεως λίστες υπόπτων φοροδιαφυγής κατέθεσε εκ νέου στην Βουλή, ο Γ.Γ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως εκτός της «λίστας Λαγκάρντ», πολλές ακόμα λίστες έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας, (λίστας Λουξεμβούργου , της λίστας της Ολλανδίας που περιλαμβάνει 104 σκαφάτους Έλληνες και της λίστας των 600 Ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο κλπ) αλλά χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα καμιά σοβαρή προσπάθεια προκειμένου εξ αυτών να έρθει το επιθυμητό και προσδοκώμενο αποτέλεσμα των περιλάλητων έλεγχων, που θα αναγκάσουν τους «έχοντες και κατέχοντες» να ‘’ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ’’…

Σχετικά με αυτές τις λίστες ο κος Νικολόπουλος τονίζει στις δηλώσεις του:
 ‘’Κάτω από την κορυφή του παγόβουνου, στη «Λίστα Λαγκάρντ» αλλά και στις άλλες, κρύβονται ονόματα και καταθέσεις που δεν θα μάθουμε ποτέ, αφού τα καλύπτουν υπεράκτιες εταιρείες.

Είναι άλλωστε οι περισσότεροι «γνωστοί άγνωστοι» στους προθάλαμους της εξουσίας και της διαπλοκής που βάζουν και προστατεύουν παρένθετα πρόσωπα όπως έγινε και με την παρέα των διαχειριστών των αμοιβαίων κεφαλαίων Ν. Μιονη, Σ. Μιονη, Παπασταύρου, Ματαθία, Μ. Παντελή, Μεταξά κλπ.
Πιο κάτω όμως στη βάση του παγόβουνου, βρίσκονται οι κλεπτοκρατικές διοικήσεις των τραπεζών, που διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή, κερδίζοντας αυτές όσα χάνει το κράτος και το σπιράλ οι πολιτικοί που λειτουργούν ως υπάλληλοι τους.
Κατά τα άλλα, ο στροβιλισμός με τις λίστες θα συνεχίζεται (λίστα της ΤτΕ, λίστα Λουξεμβούργου, λίστα των 36 πολιτικών που «ερευνά το ΣΔΟΕ» κ.α) ενώ η ελληνική κοινωνία θα βυθίζεται διαρκώς στη φτωχής στην ανέχεια και στη δυστυχία’’.

Εξάλλου όπως αποκάλυψε αύριο πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο μιας νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασης που ετοίμασε η Γραμματεία φοροτεχνικών και εφοριακών του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος όπου με στοιχεία θα αποκαλύπτει ότι στο έγκλημα της φοροδιαφυγής έχουν συμμετοχή οι Γ.Γ του Υπ. Οικονομίας Σ. Στασινόπουλος και Χ. Θεοχάρης λέγοντας χαρακτηριστικά για την αποδυνάμωση των υπηρεσιών του υπουργείου.

«Το πιο τραγελαφικό είναι ότι ακόμα δεν έχουν μετατεθεί στο ΣΔΟΕ... γαλλομαθείς υπάλληλοι για να μπορέσουν να χειριστούν και να προωθήσουν την έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ, που -δυστυχώς για εμάς- είναι γραμμένη στη γαλλική γλώσσα. Δεν προχωρά η έρευνα γιατί δεν βρίσκουν κόσμο που να ξέρει γαλλικά…», σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

Παρότι πέρασαν τόσοι μήνες και τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, για να μην πούμε μηδαμινά. Με το σχέδιο σωτηρίας που ακολουθούν οι Σαμαράς Βενιζέλος ούτε ανάκαμψη βλέπουμε, ούτε αύξηση της απασχόλησης, ούτε επιδοτήσεις και επιχειρηματική έκρηξη, ούτε καν ένα μικρό φως στο τούνελ.

Αντίθετα, βλέπουμε την ανεργία να ετοιμάζεται να αγγίξει το 30%. Ανθρώπους σε απόγνωση, λουκέτα και όμως… το πάρτι των μεγαλοφοροφυγάδων να συνεχίζεται!»

Και ο κος Νικολόπουλος έκλεισε ως εξής:

«Η μεσαία τάξη που στηρίζει τόσα χρόνια τη δεξιά παράταξη εξαφανίζεται.
Η Ελλάδα των δυο ταχυτήτων είναι παρούσα.

Από τη μια τα εκατομμύρια των νεόπτωχων και οσονούπω νεοάστεγων…
Και από την άλλη, ελάχιστες χιλιάδων ζάμπλουτων μεγαλο-φοροφυγάδων που απολαμβάνουν την ασυλία των κυβερνώντων εντιμότατων φίλων».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος