Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: «Η συγκυβέρνηση παραμένει άβουλο πιόνι»!!!

 «Τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις, οι οποίες εν προκειμένω αφορούν τις πολιτικές και τα εργαλεία που θα διατεθούν με εθνικό στόχο την εξωστρεφή επανεκκίνηση της οικονομίας» είπε ο Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εμπόρους της Αιτωλοακαρνανίας σε συνάντηση που προετοίμασε ο πυρήνας του ΧΡΙΚΕ στο Αγρινίου.

Ο κ. Ν. Νικολόπουλος κατήγγειλε ότι:

«Η συγκυβέρνηση παραμένει άβουλο πιόνι. Να το πούμε για ακόμα μία φορά για να το εμπεδώσουμε!

Η ανάπτυξη δεν πρόκειται να εμφανισθεί, αν δεν αποκατασταθεί η κατανάλωση!

Για να αποκατασταθεί η κατανάλωση, ο κόσμος πρέπει να έχει λεφτά να ξοδέψει!

Για να έχει λεφτά να ξοδέψει, πρέπει να μειωθούν οι φόροι, να καταργηθούν τα ληστρικά χαράτσια, να αυξηθούν οι μισθοί και να βρουν δουλειά οι 1.500.000 άνεργοι.

Όσο βαθαίνει η κοινωνική κρίση, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Τα μηνύματα κοινωνικής διάλυσης που έρχονται σχεδόν σε καθημερινή βάση μας προειδοποιούν για μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συνέχεια.

Με τους νέους ουσιαστικά αποκλεισμένους από την αγορά εργασίας, τις γυναίκες να δέχονται φοβερά κοινωνικά πλήγματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, το επιχειρηματικό και οικονομικό μέτωπο της χώρας, να μαστίζεται από την ανεργία, είναι φανερό ότι η οικονομική ανάκαμψη γίνεται μία ολοένα πιο σύνθετη υπόθεση.

Αυξάνονται συνεχώς τα ποσά που χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Έτσι όπως εξελίσσονται τα «κόκκινα» δάνεια- συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών-, μπορεί να χρειαστούν επιπλέον 8 δις. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα οποία φυσικά θα περάσουν στο δημοσιονομικό έλλειμμα και στο δημόσιο χρέος».

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε λέγοντας:

«Τραγικές είναι οι συνέπειες των προϋπολογισμών λιτότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Μιλάμε για υποσιτισμό του 30% των παιδιών, λόγω της ασφυκτικής λιτότητας.

Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να δικαιολογήσει την στέρηση δικαιωμάτων, όπως της κοινωνικής προστασίας, της υγειονομικής περίθαλψης, της στέγης και της εκπαίδευσης και για τούτο αναγκασθήκαμε, εμείς οι παλαιοί και μπαρουτοκαπνισμένοι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ να βγούμε στο ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ…

Αυτή η πολιτική δεν έχει σχέση με την πατριωτική, λαϊκή κεντροδεξιά του Καραμανλή. 

Ο Α. Σαμαράς πρέπει να πει «στοπ» στην λιτότητα που αφήνει οικογένειες χωρίς εισόδημα, δουλειά, ψωμί, φάρμακα και σε λίγο χωρίς σπίτια (το ακούει αυτό κανένας από εκείνους που θέλησαν να ανακινήσουν ζήτημα «ξεπαγώματος» πλειστηριασμών στην Ελλάδα;) και παιδία χωρίς φαγητό.

Η επί της αρχής αλήθεια είναι με το μέρος της Ελλάδας.

Το ελληνικό πρόγραμμα έδωσε χρόνο στην Ευρώπη, αλλά έφερε την χώρα μας στο χείλος του γκρεμού.

Ήταν λάθος από την αρχή, τελεία και παύλα.

Ωστόσο, η αναγνώριση της αλήθειας από το ΔΝΤ, την οποία παραδέχονται πλέον και Ευρωπαίοι παράγοντες προετοιμάζει το έδαφος για τη «μεγάλη στροφή».

Μακάρι να την κάνει ο παραδομένος στην αγκάλη των δανειστών Σαμαράς, αλλά δεν το περιμένω πια, από έναν πολιτικό άνδρα που δέχθηκε να κάτσει στα 4.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε πως αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει «κάλιο αργά παρά ποτέ», και η Ελλάδα για να τα καταφέρει θα πρέπει να αξιοποιήσει καλά την διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα…  

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος