Loading...
 Start Page
Συνάντηση δικαιούχων με το «ΧΡΙ.Κ.Ε.»  ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΑΓΙΔΑ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ  ΣΤΙΣ ΑΓΑΜΕΣ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ».  Θέμα: «Έκοψαν χωρίς προειδοποίηση τις συντάξεις σε άγαμες κόρες των αποβιωσάντων ένστολων»

Απροειδοποίητα έκοψε το υπουργείο Οικονομικών την καταβολή σύνταξης σε 32.000 άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες στρατιωτικών, που ζουν με αυτό το μικρό εισόδημα!

Το οικονομικό επιτελείο κρύβεται πίσω από το Μνημόνιο της τρόικας και προχωρεί σε σφαγή των συντάξεων, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά αξιολόγηση για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι περικοπές αυτές στις άγαμες θυγατέρες των στρατιωτικών.

Πριν λίγες μέρες μαζεύτηκε μάλιστα μεγάλος αριθμός δικαιούχων έξω από το κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αντιδρώντας στην εφαρμογή του μέτρου αυτού, που στερεί από τις άγαμες θυγατέρες μηνιαίο εισόδημα της τάξης των 500-700 ευρώ, μέσα σε μια περίοδο οικονομική καχεξίας και απόλυτης ένδειας.

Ο Γεν. Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος δέχθηκε αντιπροσωπεία δικαιούχων και αφού τους άκουσε προσεκτικά δεσμεύθηκε ότι θα φτάσει τα θέμα στη Βουλή όπου και θα μεταφέρει το δίκαιο αίτημα αλλά και την οργή, αγανάκτηση και απελπισία τους. Μετά την συνάντηση τους ο επικεφαλής των Ελλήνων ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ δήλωσε:

«Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 έχει επιβληθεί πλαφόν 720 ευρώ στις κύριες συντάξεις των περίπου 32.000 δικαιούχων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Μνημόνιο 3 και την κυβέρνηση των προθύμων, μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια που οδηγούν για πρώτη φορά σε περαιτέρω μείωση έως και αναστολή καταβολής της σύνταξης, πράγμα απίστευτα βάρβαρο μέσα σε τέτοιο οικονομικό Αρμαγεδδών».

ΕΧΕΙΣ 8640 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ; ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ…
        ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΟΥ!

Στην περίπτωση που τα εισοδήματα από άλλες πηγές είναι μεγαλύτερα από το όριο των 8.640 ευρώ, η σύνταξη αναστέλλεται.

Η παγίδα που υπάρχει στις συντάξεις των αγάμων θυγατέρων αφορά τον υπολογισμό και τον έλεγχο των εισοδημάτων από άλλες πηγές.

Όμως, αυτά είναι λεφτά του πολύπαθου Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και αντιστοιχούν σε κρατήσεις που γίνονταν εν ζωή των ασφαλισμένων από την πρώτη μέρα που εισήχθησαν στη Σχολή και όχι εις βάρος του προϋπολογισμού του Κράτους, χωρίζοντας στη μέση το τελικό ποσό που θα έπαιρνε η σύζυγος ώστε να προστατεύεται και η ανύπαντρη θυγατέρα.

Επίσης, για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων λαμβάνονται υπόψη οι δηλώσεις του εισοδήματος του έτους 2012 , δηλαδή τα εισοδήματα που αποκτηθήκαν το 2011 που σίγουρα ήταν σε διαφορετικό επίπεδο από του ’12 και του ’13.

Ο κ. Νικολόπουλος δημόσια αναρωτήθηκε:

«Πως λοιπόν κόβουν τη σύνταξη ενός εργαζόμενου, που με τη δική του σύμφωνη γνώμη έδινε κάποιο ποσό την μισθοδοσία του για να εξασφαλίσει σύνταξη στην κόρη του, ενώ οι άλλοι συνάδελφοί του που δεν είχαν την ίδια πρόνοια έπαιρναν τον μισθό τους ολόκληρο;

Τα χρήματα αυτά που οδηγούνταν σ’ έναν ειδικό λογαριασμό θα έπρεπε να επενδύονται ξεχωριστά και εδώ είναι τεράστιες οι ευθύνες των Διοικήσεων του ΜΤΣ, αλλά και των πολιτικών τους προϊσταμένων που δεν έλεγξαν, τι έκαναν τα αποθεματικά του Ταμείου;».

Ο παραιτηθείς π. Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Νίκος Νικολόπουλος κλείνοντας υπογράμμισε:

«Διερωτάται κανείς σήμερα, πώς είναι δυνατό άγαμες θυγατέρες -χωρίς άλλους πόρους- στην ηλικία των 70 και 80 ετών θα διεκδικήσουν θέση στην αγορά εργασίας;

Που είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο;

Οι κινήσεις της Δικομματικής τροϊκανής κυβέρνησης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και κινούνται πλέον στη σφαίρα του ΑΝΗΘΙΚΟΥ, του ΨΕΥΔΟΥΣ και της ΠΑΡΑΚΜΗΣ!!!».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος