Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ: «ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ»

Την πρόθεση του να ηγηθεί πολιτικού κόμματος αποκάλυψε ο πρώην Εισαγγελέας Γιάννης Σακκάς μιλώντας στην εκπομπή του «Ε» , «Μ Ανοιχτά Αυτιά». 

Όπως είπε μιλώντας στον Ν. Νικολόπουλο και την Ξ. Γώγου  αν οι πολιτικές εξελίξεις προλάβουν τον σχηματισμό κόμματος τότε ο ίδιος θα κατέλθει ως αυτόνομος υποψήφιος.

Ο πρώην εισαγγελέας είναι από τους πρωτεργάτες όπου μαζί με την κ Ντόρα Κρητικοπούλου και με εκατοντάδες Έλληνες πολίτες μήνυσαν τον Γ. Παπανδρέου και όλους τους συνεργάτες του για την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Ο κ. Σακκάς είπε ότι είναι στα σκαριά το νέο κόμμα και χιλιάδες πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα πρωτοστατούν στην ίδρυση του.

Το τηλεφωνικό κέντρο του «Ε» για άλλη μια μέρα κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα  τηλεθεατών που έλαβαν απαντήσεις από τον έγκριτο νομικό Δ. Μουσελίμη για όλα τα συνταξιοδοτικά τους ζητήματα.

Τα προβλήματα των πολιτών αναδείχτηκαν με την παρουσία στο στούντιο του Προέδρου του Συλλόγου Τριτέκνων Γ. Καλατζή και του Σ. Πουρτουλίδη Πρ. Συλλόγου Τριτέκνων Έδεσσας.

Την αγωνία τους για το μέλλον κατέθεσαν και οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, με καλεσμένες τις κκ E.Αλεξάκη, Γ. Οικονόμου και Φ. Νικηταρά.

Ο Ν. Νικολόπουλος και η Ξ. Γώγου φιλοξένησαν και τον Πλωτάρχη εα Παναγιώτη Σταμάτη που έχει καταθέσει μήνυση κατά του Γ. Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν» όπως και την δικηγόρο Ν. Κρητικοπούλου που έχει μηνύσει πολιτικούς για τους χειρισμούς τους την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Στην εκπομπή, αλλάζοντας ρόλο, μίλησε και ο ίδιος ο Ν. Νικολόπουλος για την χτεσινή ψηφοφορία της Βουλής  για την Χρυσή Αυγή εξηγώντας  πως το άκυρο που έριξε σε μία μόνο περίπτωση υπαγορεύτηκε στην ουσία από την απόφαση της Βουλής να βάλει μαζί τρεις –ξεχωριστούς- βουλευτές της ΧΑ στερώντας έτσι την δυνατότητα από τον βουλευτή να ψηφίσει αυτό που επιθυμούσε για τον καθένα ξεχωριστά. Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως θα ψηφίζει κατά συνείδηση και όχι για να υπηρετεί σκοπιμότητες και είπε χαρακτηριστικά:

«Η ασυλία πρέπει να προσφέρεται σε όλους ανεξαιρέτως τους Βουλευτές από την  άκρα Δεξιά μέχρι την άκρα Αριστερά, για να μπορούν να υπερασπίζονται και να μεταφέρουν τις απόψεις των πολιτών, που τους κατέστησαν πληρεξούσιους και εντολοδόχους τους στην εθνική αντιπροσωπεία, πλην εκείνων που διέπραξαν κολάσιμες ποινικά πράξεις.

Η κρίση μου ήταν λοιπόν, ότι τουλάχιστον στην περίπτωση του βουλευτή Ηλιόπουλου, θα έπρεπε να του δοθεί το δικαίωμα της ασυλίας, ώστε να εκπροσωπεί τις απόψεις του, με τις οποίες προσωπικά διαφωνώ και τις οποίες πολεμώ μετωπικά από τα παιδικά μου χρόνια, ενταγμένος στους αντιδικτατορικούς και δημοκρατικούς αγώνες. Αλλά αυτή την μάχη την έδινα πάντοτε και θα συνεχίσω να τη δίνω στο επίπεδο της πολιτικής και της υπεροχής των ιδεών της δημοκρατίας, και όχι με προσωπικά ή άλλα κριτήρια.

Απευθυνόμενος στους κυρίους πολιτικούς αρχηγούς επαναλαμβάνω το γνωστό «στώμεν καλώς…»».

Τέλος ο Νίκος Νικολόπουλος προσεκλήθη από τους Γ. Τράγκα, Άκη Παυλόπουλο, Γ. Αυτιά, Άρη Ραβανό και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου να δώσει απαντήσεις για το ίδιο θέμα της άρσης ασυλίας των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η πραγματική Δημοκρατία εκτός του ότι υπαγορεύει σε κάθε Βουλευτή να ψηφίζει κατά συνείδηση, απαιτεί από κάθε πολίτη –και πολύ περισσότερο από τα πολιτικά πρόσωπα– να κρίνουν και να αποφασίζουν με γνώμονα το εθνικό και κοινό συμφέρον, αλλά και τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες των πολιτών.

Η Δημοκρατία δεν πρέπει να το ξεχνάμε διώκει ιδέες, διώκει πράξεις που στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου και κατά των θεσμών.

Κατά την συζήτηση που διεξήχθη στην ολομέλεια της Βουλής, πείσθηκα για την ανάγκη άρσης ασυλίας των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, πλην του βουλευτή, Π. Ηλιόπουλου, για τον οποίο αφού τον άκουσα έκρινα ότι οι κατηγορίες που προσάπτονται εις βάρος του δεν δικαιολογούν την άρση ασυλίας και ενδεχομένως υποκρύπτουν και πολιτική σκοπιμότητα.

Ωστόσο, κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας που ακολουθήθηκε, ενώ ψήφισα υπέρ της άρσης της ασυλίας των 5 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το όνομα του κ. Ηλιόπουλου δεν ήταν μεμονωμένο στο ψηφοδέλτιο, αλλά μαζί με τα ονόματα των κ. Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα.

Εάν στο ψηφοδέλτιο υπήρχε το όνομα του μόνον, θα ψήφιζα την μη άρση της ασυλίας του. Άλλωστε ακριβώς γιαυτό τον λόγο θεσμοθετήθηκε και προσφέρεται αυτή στον κάθε βουλευτή».  

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος