Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: «ΝΑΙ, στην πρόταση μομφής με ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και με καθολική των στελεχών πανελλαδική ηλεκτρονική ψηφοφορία»

Ν. Νικολόπουλος: «Είπε ο Α. Σαμαράς ότι η πρόταση μομφής δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα. Η πρόταση μομφής δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα ή η πολιτική της κυβέρνησης, που είναι κόντρα σε όλα όσα ο  ίδιος προεκλογικά υποστήριζε από κοινού υπέγραψαν μετεκλογικά στην προγραμματική τους συμφωνία, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης;

Τι από όλα αυτά έγινε; Η προγραμματική σύμβαση μετατράπηκε σε … κουρελόχαρτο με την πρώτη άφιξη του κ. Τόμσεν στα Υπουργικά μας γραφεία.

Μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Νίκου Νικολόπουλου το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, με αποφάσεις των πυρήνων από 45 νομούς της χώρας, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες κατέληξαν με ηλεκτρονική καθολική ψηφοφορία να καταψηφίσουν την καταστροφική μνημονιακή πολιτική και να πουν «ΝΑΙ» στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του «διδύμου της συμφοράς» Σαμαρά-Βενιζέλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά την κατάθεση στην Βουλή της «πρότασης μομφής», ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος, έστειλε προς όλα τα μέλη του ΧΡΙ.Κ.Ε. μέσω email την δική του θετική εισήγηση και ζήτησε μέχρι το βράδυ της Παρασκευής την γνώμη όλων να ψηφίσουν.

Ψήφισαν μέσω «ηλεκτρονικής κάλπης» όλα τα στελέχη και τα μέλη.

Έτσι σήμερα συνήλθε –στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης Β. Αλεξάνδρου 6 (περιοχή ΚΑΡΑΒΕΛ) και μάλιστα εν πλήρει ολομελεία- η Διοικούσα Επιτροπή με μοναδικό θέμα την συζήτηση και την λήψη απόφασης για την θέση που θα κρατήσει το ΧΡΙΚΕ εντός και εκτός Βουλής.

Οι εργασίες της Δ.Ε. ξεκίνησαν με την τοποθέτηση του Νίκου Νικολόπουλου και στην συνέχεια το λόγο πήραν ενώ διαβάστηκαν και επιστολές - εισηγήσεις πυρήνων από την περιφέρεια. Η Δ.Ε. συμφώνησε κατέληξε ομόφωνα με το περιεχόμενο του ψηφίσματος το οποίο στην συνέχεια έδωσε στην δημοσιότητα και μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής:

«Είναι εθνική επιταγή να φωνάξουμε και σε εκείνους που δεν αισθάνονται ότι ανήκουν στον χώρο της κεντροδεξιάς πως «δεν είναι ώρα να μοιραζόμαστε αδέλφια!».

Την εποχή που ακόμα και το μεροκάματο θεωρείται ζητούμενο, κανένας μας δεν δικαιούται να βρίσκεται σε ασκήσεις υψηλής πολιτικής!

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες ψηφίζουμε ΝΑΙ για να διώξουμε τώρα μια Κυβέρνηση που υλοποιεί τις εντολές των δανειστών και ως εκ τούτου εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ξένης  Τρόικας και όχι του Ελληνικού λαού.

Ψηφίζουμε οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες ΝΑΙ στην πρόταση μομφής γιατί θέλουμε να είμαστε συνεπείς με όσα διακηρύξαμε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης μας»

Το ψήφισμα της Δ.Ε. του ΧΡΙ.Κ.Ε. καταλήγει :  

«Ο κεντρικός στόχος, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ήταν και παραμένει, η συνένωση όλων των πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων για να δοθεί μία νέα προοπτική και μία νέα ελπίδα στον τόπο.

Για την Ελλάδα της λευτεριάς, της αξιοπρέπειας και της προκοπής»!

 

Ν. Νικολόπουλος: «Καπετάνιο που τσάκισε το βαπόρι τον βγάζεις στην στεριά»…

«Ο Α. Σαμαράς μετέτρεψε τη Νέα Δημοκρατία σε ένα κόμμα ξένο ως προς τις ιδρυτικές αρχές του και τον λαϊκό και πατριωτικό πυρήνα με τον οποίο το προικοδότησαν κορυφαίες πολιτικές μορφές».

Μετά το τέλος των εργασιών της Διοικούσας Επιτροπής, ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος έκανε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Προσωπικά, και εκπροσωπώντας τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες που διατηρούν  ζωντανές τις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της μεγάλης λαϊκής και πατριωτικής παράταξης της κεντροδεξιάς, δικαιολογώ και στηρίζω την πρόταση μομφής για τρεις πολύ συγκεκριμένους λόγους:

Πρώτον, γιατί ο κ. Σαμαράς αθέτησε το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεών του, βάσει των οποίων κέρδισε την ψήφο της πλειοψηφίας των Ελλήνων, αλλά ακόμα και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις, στα πλαίσια της συμφωνίας των τριών αρχηγών, χάνοντας έτσι πλήρως την εμπιστοσύνη των Ελλήνων.

Δεύτερον γιατί με τις πολιτικές μεταμορφώσεις του, ουσιαστικά μετέτρεψε τη Νέα Δημοκρατία σε ένα κόμμα ξένο ως προς τις ιδρυτικές αρχές του και τον λαϊκό και πατριωτικό πυρήνα με τον οποίο το προικοδότησαν κορυφαίες πολιτικές μορφές της χώρας.

Τρίτον και κυριότερο, γιατί με την απόλυτη προσήλωσή του στην μνημονιακή πολιτική του χάους και την σχέση παράφορου έρωτα που ο ίδιος και ο κ. Βενιζέλος έχουν δείξει πως έχουν με την εξουσία, οδηγούν την χώρα σε ολοένα και πιο επικίνδυνα μονοπάτια, ολοένα και βαθύτερα στην άβυσσο που άνοιξαν, αδιάφοροι για την μοίρα των πολιτών, ανίκανοι να αναστρέψουν την κατηφορική πορεία».

(στο youtube θα βρείτε σχετικό βίντεο)

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος