Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: «Τα Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν πάρτι ανθελληνισμού και προβοκάτσιας μετά τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό της Πιερίας «Ραδιοενημέρωση» φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος όπου απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Ηλία Χρυσικού και μεταξύ άλλων εξήγησε γιατί το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος κατέφυγε στον εισαγγελέα μετά το επικίνδυνο παραλήρημα του Πάγκαλου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «τα Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν πάρτι ανθελληνισμού και προβοκάτσιας μετά τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ για τη δήθεν παρακολούθηση των πρέσβεων των ΗΠΑ σε Αθήνα και Άγκυρα» κατά τη δεκαετία του 1990» και συμπλήρωσε εμφαντικά ότι «είναι χαρακτηριστικό δείγμα το δημοσίευμα της «Χουριέτ» στην ηλεκτρονική έκδοσή της» όπου μεταξύ άλλων διερωτάται αν «ακόμα ο Πάγκαλος κυκλοφορεί ελεύθερος και μάλιστα με την προστασία της συγκυβέρνησης»!!!

Στη συνέχεια ερωτηθείς τοποθετήθηκε στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το πρόβλημα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων και τόνισε: «είναι περίπλοκο και ο ΟΗΕ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό ότι για την Ελλάδα δεν είναι απλά ένα όνομα.

Το θέμα του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι βαθύτερο και περιλαμβάνει την ιστορία, την πολιτιστική συνέχεια και αυτοδιάθεση από την αρχαιότητα, τη σύγχρονη εδαφική έκταση, τη δημογραφική ταυτότητα.

Οι Μακεδόνες ήταν πάντα Έλληνες και ζουν στη Μακεδονία για τουλάχιστον 3000 χρόνια».

Η κουβέντα μετά οδηγήθηκε στη σημαντική οικονομική επιβάρυνση των αγροτών από το τελικό σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων και για τις αντιδράσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα για δε τα προτεινόμενα μέτρα ο Γ. Γ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Ν. Νικολόπουλος εξέφρασε την αγανάκτησή του και είπε ότι «είναι παντελώς άδικο και παράλογο να φορολογούνται οι συντελεστές παραγωγής (αγροτεμάχια) αντί της δίκαιης και αποδεκτής φορολόγησης των εισοδημάτων, που μπορεί να προκύπτουν από την καλλιέργειά τους».

Ακόμα τόνισε ότι «κατά παράλογο τρόπο, ή ίδια καλλιέργεια, με τα ίδια έσοδα-έξοδα φορολογείται διαφορετικά, εάν το αγροτεμάχιο προσεγγίζει επαρχιακή ή εθνική οδό ή θάλασσα». Κατά παράλογο (για τον κ. Νίκο Νικολόπουλο) τρόπο μια ασκεπής-μη καλλιεργούμενη έκταση φορολογείται περισσότερο από ένα λατομείο-μεταλλείο.

Και ενώ αντιθέτως τα γήπεδα ελλιμενισμού σκαφών ή αεροσκαφών δε φορολογούνται, όμως κατά τη «ΣΤΟΥΡΝΑΡΕΙΟ» λογική, φορολογούνται οι λωρίδες γης που ευρίσκονται κάτω από τους πυλώνες της υψηλής τάσης της ΔΕΗ!!!

Σε υψηλούς τόνους και με καταγγελτικό ύφος τόνισε ότι «οι Σαμαράς και Βενιζέλος στοχεύουν στη διάλυση του αγροτικού τομέα, στην εξουθένωση των αγροτών και υπογράμμισε ότι αυτό θα έχει ως αντίκτυπο τη δραματική συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα».

Εξάλλου στην ίδια συνέντευξη τοποθετήθηκε και στο ζήτημα της πρόσκλησης των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις δημόσιες εκδηλώσεις λέγοντας: «Η υπόθεση Τζιτζικώστα έρχεται να δείξει τα βαθύτερα αίτια των ακραίων αντιλήψεων εις βάρος του Πολιτεύματος της Δημοκρατίας και της πατρίδας μας».

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο παραιτηθείς από την κυβέρνηση π. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος είπε, «βιώνουμε την ποινικοποίηση των αντιλήψεων με κύριους εκφραστές αυτού του δόγματος σήμερα τον Βενιζέλο, τον Πάγκαλο και τη Ρεπούση, οι οποίοι εμφανίζονται και ως κράχτες κάθε φορά που πρέπει να καταργηθεί οτιδήποτε συμβολίζει το σεβασμό στην πατρίδα και στο κοινοβουλευτικό Πολίτευμα».

Τέλος πληροφόρησε τους ακροατές της Κατερίνης ότι μαζί με τους υπόλοιπους Ανεξάρτητους Βουλευτές, κατέθεσαν τροπολογία για την αναστολή πλειστηριασμών ακόμη και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Πέρασαν- είπε- δύο μήνες μετά την απόρριψη της τροπολογίας, που είχαμε καταθέσει στις 5 Αυγούστου του 2013 για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης που μας έδωσε στη Βουλή, ότι δηλαδή προτίθεται να ρυθμίσει με τρόπο δίκαιο και οριστικό, το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, δυστυχώς ακόμα οι πολίτες συνεχίζουν να βρίσκονται υπό τη Δαμόκλειο Σπάθη των πλειστηριασμών ως δανειολήπτες, φορολογούμενοι, εργοδότες και ασφαλισμένοι.

Επειδή όμως, την 31η Δεκεμβρίου, λήγει η ισχύουσα αναστολή πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών, εμείς και πάλι καταθέσαμε την ίδια νομοθετική ρύθμιση.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε ως η πολιτεία πρέπει να προστατέψει το θεσμό της μικροϊδιοκτησίας και της οικογενειακής στέγης, που αποτελούν ιστορικά, στη βάση της κοινωνικής και θρησκευτικής παράδοσης της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, τον πυρήνα και το σημείο αναφοράς της κοινωνικής συνοχής, που εδράζεται στο θεσμό της οικογένειας και εξυπηρετείται πρωτίστως με την εξασφάλιση του δικαιώματος των Πολιτών στην οικογενειακή στέγη.

Ως εκ τούτου καθίσταται προφανής η υποχρέωση του κ. Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να προστατέψει το θεσμό της οικογένειας και της οικογενειακής στέγης αλλά και να διασφαλίσει την πρώτη κατοικία, αποτρέποντας ταυτόχρονα τα φαινόμενα των κοινωνικών εκρήξεων και της εγκληματικότητας που θα επέλθουν ειδάλλως αυτόματα.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε πως «δεκάδες περιπτώσεις οικογενειών με ανήλικα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους και να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο, για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μικρότερες των 2000 ευρώ», ως εκ τούτου πρέπει λοιπόν άμεσα η κυβέρνηση να υιοθετήσει και η Βουλή να ψηφίσει την τροπολογία μας.

Οι φτωχοποιημένοι πολίτες, συνέχισε ο επικεφαλής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κόμματος Ελλάδος, αδυνατούν σε κάθε περίπτωση να εξυπηρετήσουν, κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και οικονομική συγκυρία, τις υποχρεώσεις αφού οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνεργοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επιτηδευματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις του λόγω της ύφεσης, της οικονομικής δυσπραγίας και των γενικότερων προβλημάτων ρευστότητας στην αγορά.

Εμείς λοιπόν όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές ζητάμε η προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών, να παραταθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2016».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος