Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Σε επικίνδυνο παραλήρημα ο κ. Πάγκαλος»

Σε «επικίνδυνο παραλήρημα του Πάγκαλου» αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στο «Δίκτυο TV» των Σερρών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «τα Τούρκικα ΜΜΕ κάνουν πάρτι ανθελληνισμού και προβοκάτσιας, αναμεταδίδοντας τις δηλώσεις του στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού, για τη δήθεν παρακολούθηση των πρέσβεων των ΗΠΑ σε Αθήνα και Άγκυρα από την ελληνική κυβέρνηση, τη δεκαετία του 1990».

Ο κ. Νικολόπουλος διερωτήθηκε γιατί μετά από αυτή την επικίνδυνη εκτροπή, ο κ. Πάγκαλος συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος και μάλιστα, με την προστασία της συγκυβέρνησης, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το Σκοπιανό τόνισε πως τα 3,5 εκατομμύρια Μακεδόνων σε όλο τον κόσμο και σύσσωμος ο ελληνισμός παρακολουθούν με ανησυχία το περιστατικό σχετικά με την πρόσφατη λογοκρισία σε δελτίο τύπου των Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ όπου στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 τιτλοφορήθηκε ως «Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας [ΠΓΔΜ] ζητεί μεγαλύτερη δράση των Ηνωμένων Εθνών στο θέμα του ονόματος».

Με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας «Η Δημοκρατία» πρόσθεσε δε, ότι «το πρόβλημα του ονόματος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων είναι πολύπλοκο και ο ΟΗΕ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Για την Ελλάδα δεν είναι απλά ένα όνομα. Το θέμα είναι βαθύτερο και περιλαμβάνει την ιστορία, την πολιτιστική συνέχεια και αυτοδιάθεση από την αρχαιότητα, σύγχρονη εδαφική, τη δημογραφική ταυτότητα και πνευματικά δικαιώματα προϊόντων που εξάγονται» και ολοκλήρωσε τη σκέψη του με το εξής ερώτημα: «Ποιος ήταν ο λόγος που η ελληνική επιχειρηματολογία αποσιωπήθηκε σε αυτή την περίπτωση;». Έκλεισε αυτό το θέμα δηλώνοντας πως οι Μακεδόνες ήταν πάντα Έλληνες και ότι ζουν στη Μακεδονία για τουλάχιστον 3.000 χρόνια και πως ΝΑΙ! Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!

Η κουβέντα μετά οδηγήθηκε στη σημαντική οικονομική επιβάρυνση των αγροτών από το τελικό σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων και για τις αντιδράσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα για τα προτεινόμενα μέτρα και εξέφρασε την αγανάκτηση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος: «Είναι παντελώς άδικο και παράλογο να φορολογούνται οι συντελεστές παραγωγής (αγροτεμάχια), αντί της δίκαιης και αποδεκτής φορολόγησης των εισοδημάτων που προκύπτουν από την καλλιέργειά τους» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι είναι παραπλανητικός και αποπροσανατολιστικός ο ισχυρισμός των κυβερνητικών παραγόντων ότι τα αγροτεμάχια θα επιβαρυνθούν μόνον με 1,5 ευρώ/στρέμμα.

Ακόμα τόνισε ότι κατά παράλογο τρόπο, η ίδια καλλιέργεια, με τα ίδια έσοδα-έξοδα, φορολογείται διαφορετικά, εάν το αγροτεμάχιο προσεγγίζει επαρχιακή ή εθνική οδό ή θάλασσα. Κατά παράλογο τρόπο μία ασκεπής-μη καλλιεργούμενη έκταση φορολογείται περισσότερο με συντελεστή χρήσης 1,5 από ένα λατομείο- μεταλλείο.

Επίσης, προβλέπεται συντελεστής κατοικίας ίσος με 5 για τα 10 στρέμματα με αποτέλεσμα να υπάρχουν τρομερές επιβαρύνσεις. Ακόμα, τα γήπεδα ελλιμενισμού σκαφών ή αεροσκαφών δε φορολογούνται αλλά φορολογούνται οι λωρίδες γης που ευρίσκονται κάτω από υψηλή τάση της ΔΕΗ!!! Τέλος, γνωστοποίησε ότι δεν προβλέπεται καμία διάκριση στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και στους ετερο-επαγγελματίες.

«Οι Σαμαράς και Βενιζέλος, στρέφουν τώρα την διαλυτική πολιτική τους προς τον αγροτικό τομέα. Και αυτό θα έχει αντίκτυπο την δραματική συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα, σε μία εποχή που η Ελλάδα θα έπρεπε να επιδιώκει το ακριβώς αντίθετο, αφού στον πρωτογενή τομέα η χώρα έχει πολλά πλεονεκτήματα και η αγροτιά μπορεί να σπρώξει το άρμα της ανάπτυξης» κατέληξε.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος