Loading...
 Start Page
Στην Ελλάδα, συλλαμβάνεται όποιος χρωστάει στο δημόσιο  εκτός και αν είναι… μεγαλοεργολάβος, οπότε πληρώνεται και από πάνω!

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που πέρασε η τρικομματική κοινοπραξία, με την οποία θα μπορεί να εξοφλείται εκείνος που χρωστά στην Δ.Ο.Υ. ή στα Ταμεία, ας μην είναι ενήμερος αρκεί να είναι ΜΕΓΑλοεργολάβος…

Συγκεκριμένα το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα μεταξύ άλλων τονίζει:

«Στην Ελλάδα του σήμερα, δεκάδες επιχειρηματίες συλλαμβάνονται καθημερινά και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη ή ακόμα και στη φυλακή επειδή χρωστούν στο δημόσιο.

Και εδώ, όμως, η μνημονιακή συγκυβέρνηση φαίνεται πως διατηρεί μια εξαίρεση, που είναι οι ΜΕΓΑλοεργολάβοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν συλλαμβάνονται και δεν αναγκάζονται να διακανονίσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά συνεχίζουν να πληρώνονται από το δημόσιο, ακόμα και όταν δεν διαθέτουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα»!

 Την ανάδειξη του θέματος -που περιέργως πέρασε στα ψιλά-  κάνει ο Βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε χτες νέα ερώτηση στο Κοινοβούλιο, με την οποία καταγγέλλει την απόλυτη ανισονομία με την οποία αντιμετωπίζονται οι πολίτες αυτού του τόπου από την τρικομματική συγκυβέρνηση. Ο π. Υφυπουργός Εργασίας τονίζει ότι η κυβερνητική κοινοπραξία ακολουθώντας τις καταδικασμένες πρακτικές  του παρελθόντος, εξακολουθεί να παράγει σκανδαλώδεις νομοθετικές πράξεις υπέρ των «ολίγων» εκλεκτών του ίδιου συστήματος που επί σειρά ετών απομυζεί τον εθνικό πλούτο και έχει μέγιστο «μερτικό» ευθύνης για το «εδώ που φτάσαμε»!!!

 «Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τις παραμονές των Χριστουγέννων, το υπουργείο Οικονομικών φρόντισε ώστε μέχρι το τέλος του 2012 να τακτοποιηθούν οι μεγαλοεργολάβοι, ακόμα και όταν αυτοί χρωστούν στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία ή ακόμα και στους εργαζόμενούς τους» σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά να μάθει ποιοι έσπευσαν και έκαναν χρήση, αφού είναι καθαρό πως μόλις ήρθε  η πρώτη δόση από τους ξένους δανειστές, πάραυτα εμφανίστηκε και αυτή η «φωτογραφική» «παρά φύση»,  ρουσφετολογική διάταξη «ως έτοιμη από καιρό» υπέρ δύο το πολύ τριών ΜΕΓΑλοεργολάβων.

 Πρόκειται για την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με ημερομηνία 18-12-2012, όπου ήρθε να προσθέσει στο τέλος του άρθρου 25 του ν. 3614/07 τις παραγράφους 14 και 15, οι οποίες αναφέρουν τα εξής:

 «14. Κατά παρέκκλιση του άρθρου 26 ν. 1882/1990 (Α' 43) και κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, ή τυχόν αντίθετου συμβατικού όρου, επιτρέπεται μέχρι 31.12.2012 η πληρωμή αναδόχων συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων συμβάσεων και δικαιούχων συγχρηματοδοτούμενων έργων, πλην έργων κρατικών ενισχύσεων, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής ή και ασφαλιστικής ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής.»

«15. Κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 22 του ν. 2362/1995, καθώς και κάθε άλλης ειδικής διάταξης, δεν απαιτείται σύμπραξη του Υπουργού Οικονομικών για την έκδοση κανονιστικών διοικητικών πράξεων που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, οι οποίες προκαλούν δαπάνη που, αναγνωρίζεται και βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Στην ανακοίνωση του το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα καταλήγει ως εξής:

«Στην Ελλάδα της μνημονιακής λαίλαπας, εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρηματίες οδηγούνται σε κατάρρευση και αρκετοί εξ αυτών υπόκεινται επιπλέον σε μία οδυνηρή περιπέτεια, συλλαμβανόμενοι και οδηγούμενοι στα δικαστήρια επειδή χρωστάνε στο κράτος.

Όλοι αυτοί οφείλουν να μάθουν λοιπόν ότι η κυβέρνηση του… πρώην αντιμνημονιακού επαναστάτη κ. Σαμαρά, του πρώην σοσιαλιστή ύπατου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλου του δημοκράτη αριστερού, κ. Κουβέλη, καθώς και του «μέγα πρωτοσύγκελου» Ι. Στουρνάρα -του Αρχιερέα της διαπλοκής εποχής Σημίτη-  του και συμβούλου χρηματίσαντος Γ. Παπαντωνίου, συμπρωταγωνιστή των swaps (Goldman sacks), τον πετυχημένο διοικητή  της Εμπορικής Τράπεζας, που παρότι ποτέ στο ΙΟΒΕ δεν «έπεσε» μέσα σε καμία του πρόβλεψη, ανταμείφθηκε και στη συνέχεια με τον μόχθο  του απέκτησε την διπλανή βίλα του κουμπάρου και προϊσταμένου του, έτσι αυτοί ζουν «οι δύο καλά και οι Έλληνες χειρότερα» σε δύο βίλες που είναι κάτι σαν «αδελφομύρια»,  όλοι μαζί λοιπόν αυτοί όχι μόνο δεν πράττουν το ίδιο για τους μεγαλοεργολάβους, αλλά τους πληρώνουν και από πάνω, δίνοντας έτσι τα διαπιστευτήριά τους στο σύστημα που υπηρετούν.

Το νομοθέτημα είναι σκανδαλώδες, γιατί δεν προβλέπει ούτε καν συμψηφισμό, και αυτό συμβαίνει, φυσικά, γιατί έτσι θα άνοιγε ο δρόμος για συμψηφισμό των χρεών και όλων των άλλων επιχειρηματιών και επαγγελματιών.

Το κράτος των “τρικομματικών”  όμως, δεν θέλει τον συμψηφισμό.

Θέλει, οι πολλοί να καταρρεύσουν από την οικονομική ασφυξία και μόνο λίγοι και “εκλεκτοί” να εξακολουθούν να νέμονται τα χρήματα που υπάρχουν, ακόμα και τα δανεικά που ο ελληνικός λαός πληρώνει με το αίμα του».

 Ας σημειωθεί ότι ο τ. Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων, ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει στη Βουλή όλες τις οφειλές προς το δημόσιο, των εταιρειών που έχουν αναλάβει συγχρηματοδοτούμενα έργα, καθώς τα χρήματα που έχουν πάρει μέχρι σήμερα από το ελληνικό κράτος και κοινοτικούς πόρους και την ονομαστική κατάσταση όσων έσπευσαν να αξιοποιήσουν την «φωτογραφική» νομοθετική ρύθμιση και να εισπράξουν χωρίς προηγουμένως να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους…

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος