Loading...
 Start Page
Θα έχουμε κατάρρευση των εσόδων. Δεν θα μπορέσουν μοιραία να χρηματοδοτηθούν βασικές κρατικές λειτουργίες

Μάλλον κανένας εκεί στο Υπουργείο δεν έμαθε τίποτα από τα μαθήματα-διδάγματα

της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής. Μάλλον κανένας δεν άκουσε ότι οι βεβαιωμένες οφειλές στην Εφορία στο τέλος του 2011 ανέρχονταν στα 44,9 δις, ότι μέχρι τον Νοέμβριο είχαν εισπραχθεί μόνο 1.04 δις. και ότι

προστέθηκαν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που ανήλθαν σε 12,08 δις.

Από αυτές εισπράχτηκαν 1,16 δις, δηλαδή κάτι λιγότερο από 10%

Οι εξουθενωμένοι Έλληνες… δεν έχουν να ξαναπληρώσουν την αποτυχημένη και δόλια πολιτική των ξένων δανειστών μας, που δυστυχώς υπάκουα και αδιαμαρτύρητα υλοποιεί η τρικομματική κοινοπραξία.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΕΡΑ Ιωαννίνων και ALPHA 989 και στους δημοσιογράφους Β. Μιχελή και Δ. Αλιφιέρη, όταν η συζήτηση ήρθε στο νέο φορολογικό νόμο μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αξίζει από την αιτιολογική έκθεση του νόμου που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής να σας διαβάσω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

‘’Τίθεται προβληματισμός ως προς το εάν η εφαρμογή διαφορετικής κλίμακας φορολογικών συντελεστών ανά κατηγορία εισοδήματος συνάδει προς τις αρχές της καθολικότητας του φόρου και της φορολόγησης με βάση την φοροδοτική ικανότητα, υπό την έννοια ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις, άγουν σε διαφορετική επιβάρυνση εισοδήματος ιδίου ύψους…’’

Αυτή η κομψή και μάλλον στρογγυλοποιημένη διατύπωση εκφράζει την άποψη ης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΝΟΜΩΝ της Ελληνικής Βουλής και μιλά καθαρά για τις …αδικίες που εμπεριέχει ο νέος φορολογικός νόμος που ψήφισε η τρικομματική κοινοπραξία της συμπολίτευσης.

Οι περί του δικαίου κυβερνητικές πομφόλυγες της ΔΗΜ.ΑΡ. άντεξαν μέχρι αυτό να διαβεί την θύρα του Υπουργού Οικονομικών. Βεβαίως και ο κ. Πρωθυπουργός και οι κ.κ. Βενιζέλος, Κουβέλης, καθώς και ο εκπρόσωπος του Σημιτικού εκσυγχρονισμού κ. Σουρνάρας έχουν επίγνωση ότι αυτός ο νόμος είναι απλώς η αγωνία του τίποτα να αποδείξει ότι κάτι είναι.

Τα περί ‘’δικαίου και αποτελεσματικού’’ δεν τα πιστεύει κανένας.

Ούτε οι ίδιοι. Και για αυτό δεσμεύονται, όσο θα μπορούσαν να δεσμευτούν κάποιοι που αλλάζουν θέσεις σαν τα «πουκάμισα», ότι θα τον καταργήσουν, ομολογώντας ταυτόχρονα ότι στερούνται σοβαρότητας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος συνέχισε να δίνει απαντήσεις για το ζήτημα, στους δημοσιογράφους λέγοντας :

Η ΝΕΑ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

«Η εξασφάλιση φορολογικών εσόδων μέσω της υπέρμετρης αύξησης της φορολογίας κατά τρόπο δυσανάλογο με την φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων, οι πάντες συμφωνούν εντός και εκτός Βουλής ότι είναι αντισυνταγματική.

Σε μικρό χρονικό διάστημα οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ποσά φόρων που υπερβαίνουν κατά πολύ πλέον τα μηνιαία εισοδήματα τους»

Στην δημοσιογραφική ερώτηση: ‘’πώς οι φορολογούμενοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δυσβάσταχτες φορολογικές τους υποχρεώσεις;’’, ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής απάντησε: «Πιστεύω πως κάποιοι της κυβερνητικής κοινοπραξίας νομίζουν, ότι όλοι οι φορολογούμενοι έχουν αποταμιεύσεις, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν, για να καταβάλλουν τους έκτακτους φόρους ή αφανείς πόρους τους οποίους θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν.

Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι αναρωτιούνται όλοι Έλληνες και λένε πώς θα μπορέσει η Διοίκηση να εισπράξει τα ποσά αυτά αφού οι φορολογούμενοι αδυνατούν να καταβάλουν τα σχετικά ποσά φόρων;

ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

‘’Και τι θα γίνει;’’ επέμειναν με ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι. Η απάντηση του Αχαιού πολιτικού ήταν :

«Τα πρόσθετα φορολογικά βάρη που φορτώνονται στους ώμους των φορολογουμένων οδηγούν σε πραγματική αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, ισοδυναμούν με κατάσχεση της περιουσίας των πολιτών. Θίγουν ανεπανόρθωτα την απρόσκοπτη και ομαλόρυθμη λειτουργία της μικρομεσαίας επιχείρησης και την καθημερινότητα της μέσης Ελληνικής οικογένειας και προσβάλλουν βάναυσα θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές.

Η ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

«Εσείς τι προτείνετε;»

«Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα υποστηρίζει ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η λύση δεν μπορεί να αναζητηθεί σε πρόσθετα φορολογικά μέτρα, αποκλειστικά ταμιευτικού χαρακτήρα που αυξάνουν την φορολογική επιβάρυνση των πολιτών.

Απεναντίας όπως; αποδείξαμε σε όλους τους κυβερνητικούς συνομιλητές μας, ότι η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης θα οδηγήσει σε αύξηση της φοροδιαφυγής και σε μη συμμόρφωση των φορολογουμένων στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, με συνέπειες δραματικές για τα δημόσια οικονομικά».

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΘΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

«Θα έχουμε κατάρρευση των εσόδων.

Τον Δεκέμβριο σκεφτείτε ότι το κράτος, είχε μείωση κατά 30% των εσόδων του. Φανταστείτε τι θα συμβεί τον Ιούνιο – Ιούλιο.

Το κράτος δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις βασικές και αναγκαίες λειτουργίες του (νοσοκομεία κ.α.).

Είναι το λογικό και μαθηματικά επακόλουθο να συμβεί, εάν η Κυβέρνηση τηρήσει ‘’κατά γράμμα και κατά νούμερα’’ έστω και τον εικονικό αυτό ψηφισμένο προϋπολογισμό.

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα πιστεύει ότι σε κάθε περίπτωση η φορολογική πολιτική θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και να σχεδιάζεται με γνώμονα και επιδίωξη την κοινωνική δικαιοσύνη.

Πρέπει να χαμηλώσουν οι φορολογικοί συντελεστές.

Πρέπει να ρίξουμε τις αντικειμενικές αξίες και να φορολογήσουμε λιγότερο τα ακίνητα, διότι έτσι μόνον θα εισπράξει το κράτος και θα ξαναμπεί μπροστά η «ατμομηχανή» της οικονομίας.

Πρέπει να ξανακινηθεί η αγορά των ακινήτων.

Πρέπει να πέσουν οι υψηλότατοι ΦΠΑ, για να κινηθεί η αγορά και για να πάρουμε χρήματα.

Τέλος οι Χριστιανοδημοκράτες -που είναι κοινωνικά και ιδεολογικά φιλελεύθεροι- πιστεύουν πως λιγότεροι μικρότεροι φόροι φέρνουν περισσότερα έσοδα».

ΟΙ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ … ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

«Τέλος, ο συγκεκριμένος νόμος είναι απλά ο ορισμός της στυγνής φοροεπιδρομής..

Το μόνο επιδιωκόμενο της Κυβέρνησης είναι να εισπράξει φόρους και μάλιστα, όσο το δυνατόν περισσότερους από τους αδύναμους πολίτες, που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από την οικονομική κρίση.

Οι εξουθενωμένοι Έλληνες…. να ξαναπληρώσουν.!!!!

Μάλλον κανένας εκεί στο Υπουργείο δεν έμαθε τίποτα από τα μαθήματα-διδάγματα της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής.

Κατά συνέπεια, είτε η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εισπράξει τις οφειλές, είτε οι φορολογούμενοι δεν έχουν να πληρώσουν».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος