Loading...
 Start Page
«Στον λαό υποσχεθήκαμε προεκλογικά  (σαν ΝΔ)  την τιμωρία των ενόχων.  Ο δε, κ. Α. Σαμαράς δεσμεύονταν για  την παραπομπή του Γ. Παπανδρέου. Άραγε το ισοδύναμο της Πρωθυπουργίας είναι η αμνησία για Βενιζέλο;»

Η συντονιστική επιτροπή του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος συνεδρίασε χτες και ενημερώθηκε από τον συντονιστή του Κινήματος και τ. Υφυπουργό Εργασίας, Νίκο Νικολόπουλο, για τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Π. Καμμένο και την πολυμελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του κόμματος, που αποτελούνταν από τους  Β. Καπερνάρο, Ν. Μαριά, Τ. Κουίκ και Γ. Γιαννέλη. Στην συνέχεια  παρουσίασε στην συντονιστική επιτροπή του Κινήματος την τεκμηριωμένη πρόταση που θεμελιώνουν την παραπομπή όλων αυτών που ευθύνονται με πράξεις ή παραλείψεις τους για την απώλεια εσόδων του Κράτους.

Ο Νίκος Νικολόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί επιτέλους η πρόταση του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, για την δημιουργία μιας πλατιάς συμμαχίας όλων των πατριωτικών δυνάμεων, απέναντι στο Block της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης, παίρνει «σάρκα και οστά».

Μετά την συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα επειδή θεωρεί ότι πρέπει να ικανοποιηθεί το παλλαϊκό περί δικαίου αίσθημα που αξιώνει να  «τιμωρηθούν» εκείνοι που οδήγησαν τον λαό και την πατρίδα στον «Τιτανικό», στην ανείπωτη δυστυχία και στην περιορισμένη εθνική κυριαρχία για αυτό με ομόφωνη απόφαση του συντονιστικού του οργάνου εξουσιοδότησε κατά την χτεσινή του συνεδρίαση, τον εκπρόσωπο του στην Βουλή των Ελλήνων κ. Νίκο Νικολόπουλο να συνυπογράψει την πρόταση παραπομπής στην προανακριτική και σε δίκη των Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου .

Το καθεστώς της ατιμωρησίας πρέπει να πάρει τέλος. Όσοι πολιτικοί αρχηγοί και πολιτικά πρόσωπα με την ψήφο και την υπογραφή τους ταυτίζονται με τους «πρωταγωνιστές» της ρεμούλας, της κλεπτοκρατίας και  με όλους αυτούς που μας οδήγησαν στα «νύχια» του ΔΝΤ πρέπει να καταλάβουν ότι ο λαός τους επιφυλάσσει  την «τύχη» του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή σύντομα την πολιτική τους «εξαέρωση».

Ο Α. Σαμαράς που προεκλογικά υποσχόταν ότι θα στείλει τον Γ. Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν έχει δικαίωμα, τον υπερήφανο λαό της Κεντροδεξιάς παράταξης να τον κάνει να απολογείται, να χάνει το ηθικό πλεονέκτημα και να γίνεται ουραγός και απολογητής της πολιτικής του μνημονίου και της κυβερνητικής διαδρομής των Παπανδρέου και Βενιζέλου.

Σε ό,τι αφορά την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα δεν δέχεται ότι μόνος υπεύθυνος είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και μόνο «έγκλημα» είναι η αλλοίωση της λίστας, αλλά ότι προκύπτουν ευθύνες και για τον «διάδοχό» του στον ίδιο υπουργικό θώκο, κ. Ε. Βενιζέλο, ενδεχομένως και για τους πρώην πρωθυπουργούς, κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο ή και πολλούς άλλους πρώην κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι δεν συνέβαλαν στην έγκαιρη και διαφανή αξιοποίηση των στοιχείων της συγκεκριμένης λίστας, όπως και πολλών ακόμα λιστών, -Λιχνενστάιν και Λουξεμβούργου- που όπως ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρας, παραδέχτηκε πως υπάρχουν. Είτε επίτηδες, είτε από αμέλεια, οι λίστες των μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού έμειναν ανέγγιχτες και στην αφάνεια για πολύ καιρό, γεγονός που εμφανώς πλήττει την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου και ενδεχομένως, έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς μεγαλοδιακινητές μαύρου χρήματος να ξεφύγουν των συνεπειών του νόμου. Κάθε πολιτικό πρόσωπο λοιπόν, εις βάρος του οποίου υπάρχουν ακόμα και αποχρώσες ενδείξεις, οφείλει να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, μόνων αρμόδιων να αποφασίσουν για την αθωότητα ή τον βαθμό ενοχής κάθε εμπλεκόμενου»!!

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος