Loading...
 Start Page
''Πυκνώνουν'' οι επαφές Π. Καμμένου με ανεξάρτητους Βουλευτές

«ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠ.ΟΙΚ. ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΑΝΤ

 Ο μείζον στόχος παραμένει: η πλήρης κάθαρση

και η αλλαγή πορείας της χώρας»

  Συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο θα έχει την Τρίτη ο βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, κατόπιν πρωτοβουλίας του πρώτου, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» και την προανακριτική επιτροπή.

 Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος, τις αμέσως προσεχείς ώρες και μέρες θα πυκνώσει τις επαφές του και με τους ανεξάρτητους βουλευτές, που συνιστούν πλέον μία πολύ ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη, στην κατεύθυνση εύρεσης μιας κοινής συνισταμένης απέναντι στο ίδιο ζήτημα, αλλά και στην παλλαϊκή απαίτηση για πλήρη κάθαρση του πολιτικού τοπίου και αναζήτηση, όχι μόνο των ποινικών, αλλά και των πολιτικών ευθυνών που ενδεχομένως προκύπτουν για την πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια.

 Η άποψη του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος είναι απολύτως ξεκάθαρη και αυτή θα καταθέσει ο κ. Νικολόπουλος στις επαφές του με όλους τους πολιτικούς παράγοντες με τους οποίους θα συναντηθεί:

 Πρώτον, σε ό,τι αφορά την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα δεν δέχεται ότι μόνος υπεύθυνος είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και μόνο «έγκλημα» είναι η αλλοίωση της λίστας, αλλά ότι προκύπτουν ευθύνες και για τον «διάδοχό» του στον ίδιο υπουργικό θώκο, κ. Ε. Βενιζέλο, ενδεχομένως και για τους πρώην πρωθυπουργούς, κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο ή και πολλούς άλλους πρώην κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι δεν συνέβαλαν στην έγκαιρη και διαφανή αξιοποίηση των στοιχείων της συγκεκριμένης λίστας, όπως και πολλών ακόμα λιστών, που όπως ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρας, παραδέχτηκε πως υπάρχουν. Είτε επίτηδες, είτε από αμέλεια, οι λίστες των μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού έμειναν ανέγγιχτες και στην αφάνεια για πολύ καιρό, γεγονός που εμφανώς πλήττει την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου και ενδεχομένως, έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς μεγαλοδιακινητές μαύρου χρήματος να ξεφύγουν των συνεπειών του νόμου. Κάθε πολιτικό πρόσωπο λοιπόν, εις βάρος του οποίου υπάρχουν ακόμα και αποχρώσες ενδείξεις, οφείλει να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, μόνων αρμόδιων να αποφασίσουν για την αθωότητα ή τον βαθμό ενοχής κάθε εμπλεκόμενου!

 Δεύτερον, το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, ακόμα και αν όλα τα προαναφερόμενα ισχύσουν, δεν αποδέχεται και πάλι την μετατροπή της λίστας Λαγκάρντ και των εμπλεκομένων / κατηγορουμένων σε αυτή, ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα που έχει συντελεστεί στην χώρα τα τελευταία χρόνια. Η αλλαγή του νόμου - παρωδία περί ευθύνης υπουργών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη απαίτηση. Επίσης, η ανάγκη να επανέλθει στο προσκήνιο η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στα μνημόνια είναι πλέον μεγαλύτερη από ποτέ. Ακόμα, ο πολιτικός κόσμος οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία για την αλλαγή του τρόπου δήλωσης του «πόθεν έσχες» των πολιτικών, των δημοσίων λειτουργών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και λοιπών παραγόντων της δημόσιας ζωής, ούτως ώστε να είναι απολύτως ξεκάθαρο το «πόθεν» και  κυρίως, να υπάρχει διαρκής και δημόσια σύγκριση μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων του παρελθόντος και του παρόντος, και πλήρη αιτιολόγηση της οποιαδήποτε μεταβολής.

 Τρίτον, το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, πιστεύοντας πως η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εν καιρώ ειρήνης αντιμετωπίζει οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που μόνο εν καιρώ πολέμου θα μπορούσαν να υπάρξουν, σημειώνει την μεγάλη ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, αλλά και κάθε πολιτικού σε ατομικό επίπεδο, ώστε να επιτευχθούν οι αναγκαίες συναινέσεις και συμφωνίες σε ζητήματα που ξεπερνούν τις παλιές κομματικές γραμμές και αντιθέσεις, έχοντας άμεση σχέση με την ίδια την πατρίδα, την εθνική υπόσταση και τον λαό. Και καλεί το σύνολο των πολιτικών και των κομμάτων που μπορούν να ξεπεράσουν τους διαχωρισμούς του παρελθόντος για να αντιμετωπίσουν την κοινή απειλή, να συμφωνήσουν ώστε να προχωρήσουν μεγάλες θεσμικές αλλαγές εντός της Βουλής και παράλληλα, να ασκήσουν καταλυτική και ανυποχώρητη πολιτική για να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των αιτιών της μνημονιακής «καταιγίδας» και αποκάλυψη κάθε ενόχου.

 Η εκτίμηση του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος είναι ότι υπάρχει πλέον πολύ και καλό «έδαφος» για πολιτικές συμφωνίες που θα στοχεύουν στην απόλυτη κάθαρση και στην αποτίναξη κάθε εγχώριου ή ξένου «ζυγού», με απόλυτη δημοκρατική νομιμότητα και σεβασμό στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της χώρας, όπως απορρέουν από την συμμετοχή της σην Ε.Ε..

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος