Loading...
 Start Page
Τώρα φτάνει το οικονομικό τσουνάμι. Δικαιωματικά ο τυφώνας που θα σαρώσει την κοινωνία θα πάρει το όνομα ‘’Σαμαράς’’

«Με τις πρώτες πληρωμές μισθών και συντάξεων του νέου έτους, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα έρθει αντιμέτωπη με μεγάλες απώλειες εισοδήματος, που προκύπτουν από την νέα φορολογική κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων και τότε ελπίζω να μην με ξαναρωτήσετε γιατί παραιτήθηκα από Υφυπουργός Εργασίας» απάντησε ο Νίκος Νικολόπουλος σε σχετική ερώτηση και συνέχισε:

«Ακολουθούν και άλλες μειώσεις στις συντάξεις, στα ειδικά  μισθολόγια του δημοσίου και στα εφάπαξ. Ταυτόχρονα έρχονται και δραματικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, με νέες μειώσεις μισθών, με διευκόλυνση των απολύσεων, με παράλληλη μείωση των αποζημιώσεων και αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Αυτά μεταξύ άλλων είπε ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος και Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, στην πρωινή εκπομπή «ΕΓΕΡΘΗΤΙ» των Σ. Σταθάκη και Κ. Αιβαλιώτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ tv.

Επίσης απαντώντας για το τίμημα της ύφεσης ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος τόνισε: «Η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι παρά τις αδυναμίες και τα προβλήματα, υπήρξε κάποια πρόοδος το τελευταίο διάστημα. Και φέρνει ως παράδειγμα την μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών.

Πράγματι τον Οκτώβριο του 2012 σημειώθηκε μία εντυπωσιακή μείωση αυτού του ελλείμματος κατά 53,3% σε ετήσια βάση.

Το κόστος αυτής της προσαρμογής όμως εμφανίζεται με μεγάλη αύξηση της ανεργίας και υπέρμετρη, μείωση των εισοδημάτων, που έχει ήδη λάβει διαστάσεις ‘’ανθρωπιστικής κρίσης’’.

Σημειώνεται -όπως ήταν φυσικό- μεγάλη πτώση της εγχώριας ιδιωτικής κατανάλωσης που έφτασε στα 119,0 δις ευρώ το 2012 από 151,8 δις ευρώ το 2008, αλλά και ταυτόχρονη πτώση και των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου στα 23,5 δις ευρώ το 2012 από 56,5 δις το 2007.

Ως αποτέλεσμα, αυτής της ακολουθούμενης μνημονιακής «συνταγής», η συνολική εγχώρια δαπάνη σε τρέχουσες τιμές μειώθηκε στα 204,7 δις ευρώ το 2012 από 266,98 δις ευρώ το 2008.

Η μείωση δηλαδή στην οικονομία φτάνει στα 62,3 δις ευρώ το 2012 έναντι του 2008. Αυτοί οι αριθμοί αποτυπώνουν ανάγλυφα τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών που δεν έχουν προηγούμενο».

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων  τι είναι αυτό που βλέπει ως ένας εκ των παλαιοτέρων ιστορικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και ως ένας εκ των παλαιοτέρων Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος είπε:

«Το 2013 θα νιώσουμε όλοι στο πετσί μας το ‘’τσουνάμι’’ που έρχεται» και συνέχισε:

«Η ελληνική οικονομία βιώνει την χειρότερη ύφεση στην μεταπολεμική της ιστορία.

Στο τίμημα της ύφεσης εμπεριέχεται και η ραγδαία αύξηση των ποσοστών της ανεργίας και η σημαντική αύξηση της φτώχιας.

Δυστυχώς αλλά όλοι θεωρούν, δεδομένη την κατάρρευση των δημοσίων οικονομικών, που θα οδηγήσει στην ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών της χώρας και την απόλυτη φτωχοποίηση των Ελλήνων. Θα μιλάμε πια για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ του1/5»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος