Loading...
 Start Page
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ «ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕΙ» ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΔΑΣΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ

Με αφορμή την επικαιροποίηση των ορίων Μετοχίου και Μανωλάδας στην θέση «Σαμαραίικα» ο τ. Υφυπουργός Εργασίας και συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από το 1989  που εξελέγην Βουλευτής για πρώτη φορά και έως σήμερα, ασχολούμαι με την υπόθεση της φύλαξης και της ανάδειξης του Δάσους της Στροφυλιάς.

Δεκάδες οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, πάμπολλες οι συσκέψεις με Υπουργούς και Περιφερειάρχες, αρκετές οι διαμαρτυρίες ακόμα και οι δικαστικές προσφυγές που μαρτυρούν  την ανάμειξη μου στην υπόθεση για την ανατροπή της οικοπεδοποίησης 725,00 στρεμμάτων του πολύτιμου δάσους της Στροφυλιάς, που είναι προστατευόμενη περιοχή (Εθνικό Πάρκο συνθήκη RAMSAR και Natura 2000) και την οποία παράνομα κατά καιρούς έχουν και έχουν ιδιοποιηθεί διάφοροι για τους οποίους υπάρχουν Πρωτόκολλα Διοικητικής Αποβολής του Δασαρχείου Πατρών και ένα μεγάλο μέρος της έχει κηρυχτεί αναδασωτέα.

Ας σημειωθεί ότι στις γραπτές απαντήσεις διαχρονικά και ανεξάρτητα από ποιο κόμμα ή ποιος Υπουργός είχε την ευθύνη οι απαντήσεις ήσαν «καρμπόν» και πάντα υπογράμμιζαν ότι τα όρια των δασών ήσαν ανέκαθεν γνωστά και σταθερά. Έχουν χαρτογραφηθεί και είναι αδιαμφισβήτητα. Η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού ως αρμόδια υπηρεσία έκανε την χαρτογραφική αποτύπωση (1956 και 1975) σύμφωνα με τα όρια της επιτροπής ορίων 1926. Τα όρια μέχρι και το 1981 ήσαν πλήρως αποδεκτά από τους πάντες, μέχρι που άρχισε η οικοδόμηση αυθαίρετων κτισμάτων στην περιοχή Σαμαραίϊκα, ενώ εμφανίστηκαν και διάφοροι “επενδυτές” που ορέγονταν τον δασικό πλούτο για να τον μετατρέψουν σε ξενοδοχειακές μονάδες και γήπεδα γκόλφ. Έκτοτε, επιδιώκεται σταθερά η οικοπεδοποίηση και ιδιοποίηση της έκτασης, η προσπάθεια όμως πάντοτε σταματάει σε όσους πραγματικά κατανοούν ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει μέσα από την ισοπέδωση του φυσικού πλούτου, αλλά από την υγιή επιχειρηματικότητα που μπορεί και πρέπει να αναδείξει και να συμβάλλει στην προστασία του φυσικού μας  πλούτου!

Έτσι, το 2007, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε την υπ’ αρθ. 2940/5.8.2007 απόφαση, με την οποία τονίζει πως η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι εποικιστική έκταση αλλά δημόσιο δάσος, που για αυτό αρμόδια υπηρεσία αποκλειστικά είναι η Διεύθυνση Δασών Αχαΐας.

Παράλληλα, το Δασαρχείο Πατρών έχει εκδώσει τουλάχιστον εξήντα πρωτόκολλα Διοικητικής Αποβολής  κατά των καταπατητών που έχουν καταστεί τελεσίδικα. Επίσης, έχει υποβάλλει πολλές μηνύσεις που όλες έχουν εκδικαστεί και έχει κηρύξει τις εκτάσεις αναδασωτέες, ενώ έχει προχωρήσει και σε αναδασώσεις κάποιων εκτάσεων. Τέλος, έχει εκδώσει απαγορευτικές διατάξεις βοσκής, ξύλευσης όπως την Δασική Απαγορευτική Διάταξη επί εκτάσεως 200 στρεμμάτων που εκχερσώθηκε πρόσφατα. Ακόμα, η Μονή Μεγάλου Σπηλαίου έχει κάνει αγωγές κατά καταπατητών, ενώ η  αίτηση στο Σ.τ.Ε. εναντίον της απόφασης που κήρυξε τις εκτάσεις αναδασωτέες απορρίφθηκε.

Μετά από όλα αυτά είμαι σίγουρος πως κανείς δεν θα τολμήσει να «εγκληματίσει» εις βάρος ενός πνεύμονα ζωής και μοναδικής ομορφιάς και κανένας, δεν θα τολμήσει να ανατρέψει όλα όσα η έννομη πολιτεία έχει μέχρι τώρα πράξει. Ευθύνη ΟΛΩΝ, είναι η προστασία της Στροφυλιάς και η ανάδειξη μιας Ελλάδας που δεν φέρνει την φύση αντιμέτωπη με την επιχειρηματικότητα, αλλά επιδιώκει την επιχειρηματικότητα που σέβεται την φύση!

Σημειώνω δε, ότι πάσης φύσεως συνάξεις «κεκλεισμένων των θυρών», είναι καλό είναι να αποφεύγονται.  Καλό είναι επίσης, σε κάθε είδους συνάντηση για τόσο σημαντικά θέματα να καλούνται ΟΛΟΙ οι βουλευτές και ΟΛΟΙ οι συναρμόδιοι φορείς. Και πολύ περισσότερο, αυτοί που έχουν μπαρουτοκαπνιστεί…». 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος