Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ «Κόλαση και το 2014»

Πιστός στις… παραδόσεις της καταστροφική μνημονιακής πολιτικής είναι ο προϋπολογισμός του 2014, τόνισε ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, εκπροσωπώντας μάλιστα, τη νεοσύστατη κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, οι «παραδόσεις αυτές, είναι η κοινωνική σκληρότητα και η πλασματικότητα των στοιχείων, υπογραμμίζοντας πως η συνέχιση της οικονομικής αφαίμαξης του λαού θα επιφέρει ακόμα πιο βαθιά τραύματα στην χώρα και δεν εξυπηρετεί τον στόχο της ανάταξης της οικονομίας, παρά μόνο τα προστάγματα των δανειστών, που παραμένουν κοινωνικώς ανάλγητα και οικονομικώς, ατελέσφορα και επικίνδυνα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής σημείωσε πως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι το μικρότερο της τελευταίας δεκαετίας, ενώ οι προβλέψεις για αύξηση των εσόδων στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην φοροδοτική ικανότητα των πολιτών – που όμως έχει εξαντληθεί – και οι προβλέψεις για αναιμική ανάπτυξη στην αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, που όμως παραμένουν σχέδια επί χάρτου, που υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορούν να επαληθευτούν.

«Οι εξαγωγές του 2012 κινήθηκαν ακριβώς σε αντίστοιχα επίπεδα του 2008 και η οποιαδήποτε βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών  προήλθε από την κάθετη πτώση των εισαγωγών.  Ας δει κανείς τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή, την μεταποίηση, τις παραγγελίες κ.λ.π. και τότε θα σχηματίσει αμέσως εικόνα για την ελληνική οικονομία» επεσήμανε ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής.

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος αναρωτήθηκε: «Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί συνεχίζουμε την ίδια πολιτική και το 2014.  Όταν για παράδειγμα η ύφεση κατά το 2012 και το 2013 ξεπέρασε την οποιαδήποτε απαισιόδοξη πρόβλεψη, για ποιο λόγο συνεχίζουμε την ίδια πολιτική ακυρώνοντας στην πράξη την οποιαδήποτε αναπτυξιακή συζήτηση και πρακτική;»

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Νικολόπουλος και στους πόρους του ΕΣΠΑ, σημειώνοντας την ανάγκη ενός νέου ξεκινήματος: «Ανεξάρτητα από το εάν θα δοθούν στην χώρα 12 ή 16 δις, σημασία έχει η διάρθρωση αυτών των κονδυλίων  και η κατεύθυνσή τους στην παραγωγική δραστηριότητα» υπογράμμισε.

Ακόμα, αναφέρθηκε σε μία ακόμα χρονιά περιορισμού της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ αναφορικά με τον κυβερνητικό ισχυρισμό περί πρωτογενούς πλεονάσματος, τόνισε πως η σκληρή πραγματικότητα είναι πως μόνο οι τόκοι του χρέους, που φτάνει στα 320 δις, ανέρχονται στα 6,2 δις ευρώ, τη στιγμή που το 2009, το χρέος ήταν κάτω από 300 δις ευρώ. «Ποιο είναι, πραγματικά, για τον λαό, το νόημα του πλεονάσματος, όταν μετά από τέσσερα χρόνια μεγάλων θυσιών, το χρέος αυξήθηκε αντί να μειώνεται;» αναρωτήθηκε, κάνοντας λόγο για μία ετερόκλητη συμμαχία δανειστών και για την ανάγκη στροφής 180ο στην πολιτική της χώρας.

«Κόλαση θα είναι το 2014» επεσήμανε ο πρώην υφυπουργός, μιλώντας για λιτότητα και ύφεση που θα συνεχιστεί, αλλά και για μέτρα, που ακόμα και αν… βαπτιστούν «διαρθρωτικά» δεν παύουν να αποτελούν κατ’ ουσία, νέα αφαίμαξη του λαού.

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος, υπογράμμισε πως τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ακόμα τις συνθήκες και τις πραγματικές αιτίες της «υποδούλωσης» της χώρας, σέρνεται το θέμα των πλασματικών στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας και παράλληλα, δεν έχουν τιμωρηθεί οι πραγματικά ένοχοι, εκείνοι που όλα τα προηγούμενα χρόνια, όχι απλά «έβαλαν το χέρι στο μέλι», αλλά κατέκλεψαν την χώρα και όσοι, με τις πράξεις τους, δρομολόγησαν τις σημερινές συνθήκες. «Όσοι δεν οδηγούνται στη Δικαιοσύνη για τα εγκλήματα τους, στερούν από τους πολίτες εδώ και χρόνια και την ίδια τη δημοκρατία» κατέληξε.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος