Loading...
 Start Page
Ο Νίκος Νικολόπουλος κοντά στους κατοίκους της Χαλκιδικής

 «Οι εξορυκτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται με τις ‘’πλάτες’’ της Κυβέρνησης απειλούν να καταστρέψουν το περιβάλλον μας, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή μας και να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών μας» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής, που έφτασαν με το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ « έξω από την Βουλή των Ελλήνων.

«Υιοθέτησε» το ψήφισμα στη συνάντηση όπου αναφέρεται ότι στη Χαλκιδική σχεδιάζεται και έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται, ένα τεραστίων διαστάσεων, εξορυκτικό σχέδιο. Στα 317.000 στρέμματα δασικής έκτασης που παραχώρησε στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε το Ελληνικό Δημόσιο σχεδιάζεται αποψίλωση 25.000 στρωμάτων αρχέγονου δάσους, εξόρυξη ανοιχτού τύπου (open pit) στον κύριο υδροφορέα της περιοχής, χωροθέτηση τελμάτων εξορυκτικών αποβλήτων σε ρέματα, εργοστάσιο χημικής επεξεργασίας .

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος στη συνέχεια κατήγγειλε ότι όλα αυτά συμβαίνουν προκειμένου η ιδιωτική εταιρεία να εξορύξει 380 εκατ. τόνους ορύγματος (όταν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχουν εξορυχθεί 33 εκατ. τόνοι) και να εκμεταλλευτεί δημόσιο ορυκτό πλούτο η αξία του οποίου εκτιμάται σε πάνω από 15,5 δις ευρώ.

Τέλος ο παραιτηθείς από την Κυβέρνηση αποκάλυψε πως: Για το Ελληνικό δημόσιο δεν προβλέπονται κανενός είδους δικαιώματα και το ‘’κέρδος’’ περιορίζεται σε μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας και έσοδα από τη φορολόγηση των εργαζομένων και τις ασφαλιστικές εισφορές, με ανυπολόγιστο κόστος την καταστροφή ενός σημαντικότατου, οικολογικά και οικονομικά, οικοσυστήματος. Ρύπανση υπόγειων και επιφανειακών νερών, ατμόσφαιρας και εδάφους, με τοξικά βαρέα μέταλλα.

Κανείς δεν συγκινείται από την Κυβέρνηση; Κανείς δεν ακούει από τους αρμόδιους πλην επίορκους κρατικούς λειτουργούς - δημόσιους υπάλληλους; Κανείς δεν θα διωχθεί από την Δικαιοσύνη; Όταν μόνο τους τελευταίους δυο μήνες η Ελληνικός Χρυσός σχετίζεται με σειρά ατυχημάτων που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία: αποκαλύφθηκε ότι το νερό του Νιοχωρίου είναι ακατάλληλο για χρήση λόγω υψηλών συγκεντρώσεων αρσενικού, υπήρξε διαρροή από φορτηγό επικινδύνων μεταλλευτικών συμπυκνωμάτων στη Ρεντίνα, αποκαλύφθηκε η παράνομη μεταφορά τοξικών μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, υπήρξε ατύχημα σε φορτηγό που μετέφερε θειούχο μόλυβδο από εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός.

Το Χριστιανοδημοκρατικό  Κόμμα Ελλάδος θα σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του τόπου μας. Για μια αξιοπρεπή ζωή, για το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή , την υγεία, τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το μέλλον των παιδιών μας.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος