Loading...
 Start Page
Νίκςο Νικολόπουλος: “Ως αντίλαλος της Τρόικα ακούγεται η τρικομματική συγχορδία” Ιδρύθηκε Χριστιανοδημοκρατική Φοιτητική Δράση Θεσσαλίας

«Ήρθα να σας παρουσιάσω το όραμα μου, για ένα δημοκρατικό, ζωντανό Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα που όταν χρειαστεί θα μετατραπεί σε ένα πραγματικά ολοκληρωμένο και αδέσμευτο κόμμα, από νέους και νέες πίστη και αφοσίωση στα Ελληνικά Ορθόδοξα ιδανικά, με φλογισμένο νου και ζεστή, αλλά και ανοιχτά «μάτια και αυτιά», σε προτάσεις, σκέψεις και συνεργασίες που θα γίνουν οι μπροστάρηδες στον αγώνα, να στοχεύουν σε ένα κοινό στόχο. Να ξαναπάρουμε πίσω τον τόπο μας», είπε στην αρχή ο Νίκος Νικολόπουλος στους Χριστιανοδημοκράτες φοιτητές στην Λάρισα, ικανοποιώντας πρόσκληση που του απηύθυναν τριάντα και πλέον νέοι της Θεσσαλικής Ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και τέσσερις καθηγητές.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής και συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στον πρώτο πυρήνα Χριστιανοδημοκρατικής Φοιτητικής Δράσης Λάρισας τόνισε:

«Υπάρχει σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ, για την δημιουργία ενός κοινού μετώπου όλων των ελεύθερων, των πατριωτών πολιτών, με κοινό στόχο την διαφυγή της χώρας από την μέγγενη των μνημονίων της υποτέλειας, της αδικίας και της φτώχειας.

Για αυτό τον εθνικό στόχο πολιτικοί και πολίτες από όλους τους δημοκρατικούς χώρους μπορούμε και πρέπει σήμερα να βρεθούμε όλοι οι πατριώτες κάτω από μία και μόνο σημαία.

Την Ελληνική!»

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος αφού επί τρίωρο άκουσε με προσοχή τις απόψεις όλων των νέων κλείνοντας είπε :

«Τώρα που η ανεργία στην χώρα αγγίζει το 1/3 του πληθυσμού και η χώρα απειλείται από μια πρωτοφανή κοινωνική κρίση σε καιρό ειρήνης, η συγκυβέρνηση του μνημονίου, αντί να προσπαθεί να στερήσει και τις τελευταίες πενταροδεκάρες του κοσμάκη για να ικανοποιήσει την τρόικα, θα έπρεπε να έχει βάλει φουλ τις μηχανές για την αξιοποίηση αυτού του εθνικού κεφαλαίου, που αποτελούν τα νιάτα της πατρίδας. Δυστυχώς όμως τα στέλνει στην ξενιτιά.

Παρόλα αυτά οι Χριστιανοδημοκράτες επιμένουν πως αυτός είναι ο πλούτος μας και μένει αναξιοποίητος μαζί με τον πρωτογενή τομέα, την γεωπολιτική θέση, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, μα προπαντός τα μυαλά των Ελλήνων.

Γιατί οι νέοι άνεργοι αι εργαζόμενοι για μας δεν αποτελούν μέρος του προβλήματος αλλά την λύση του.

Έτσι δεν είναι πια η πρόταση μας «Η Παιδεία αντίδοτο στην κρίση». Χρειαζόμαστε μία Παιδεία όπως μας την παρέδωσαν οι πατέρες μας, με σταθερό Ελληνοχριστιανικό προσανατολισμό, που «ψυχαγωγεί», μορφώνει και ελευθερώνει. Που λειτουργεί ως κίνητρο προσωπικής και εθνικής αυτογνωσίας, κάνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία ελκυστική. Και που δημιουργεί ποικιλόμορφο -κάθε μορφής- πλούτο

Δυστυχώς για δεκαετίες όμως προσφέρθηκε παιδεία χωρίς σταθερό ιδεολογικό άξονα, αποπροσανατολισμένη από την Ελληνορθόδοξη παράδοση και αγωγή και διόλου ενδιαφερόμενη για τις νέες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας..

Σπέρνεις θύελλες; Ανέμους θερίζεις.

Το αποτέλεσμα; Η νοοτροπία της ευκαιριακής ανέλιξης, της ήσσονος προσπάθειας και της χρησιμοθηρικής γνώσης. Η απαξίωση κάθε αξίας, ακόμη και αυτής της γνώσης”.

Στην συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα λέγοντας: Οι Χριστιανοδημοκράτες μέσα από την δράση θέλουν να αναπτύξουν αισθήματα αξιοπρέπειας και αλληλοκατανόησης, αλλά και δεσμούς ακατάλυτης φιλίας και συντροφικότητας.

Δυστυχώς τα πράγματα εξακολουθούν να είναι σοβαρά και η ανεργία μαστίζει την Ελληνική οικογένεια. Στο χέρι μας είναι να αναστραφεί η εικόνα. Η Ελλάδα συνεχίζει να διαθέτει υγιείς πνευματικές και παραγωγικές δυνάμεις. Συνεχίζει να διαθέτει τεράστια αναξιοποίητη περιουσία, φυσικό πλούτο και φυσικά πλεονεκτήματα. Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι έχουν αποφασίσει πια ότι μας θέλουν «μέσα και όχι απέξω». Φυσικά από συμφέρον.

Απαιτείται ενότητα και αρμονική συνεργασία όλων.

Ουδείς δικαιούται πλέον να ισχυρίζεται ότι έχει «πέσει θύμα» πλάνης, εκβιασμού και εκφοβισμού, διότι ήρθε ο καιρός που οι  «μάσκες» της υποκρισίας πέφτουν, τα ψέματα καταρρέουν και η αλήθεια αποκαλύπτεται.

Οι ελπίδες μου, ωστόσο, δεν βρίσκονται στη σημερινή κυβερνητική συγχορδία που μόνο ως αντίλαλος της τρόικας ακούγεται. Βρίσκονται στην επόμενη μέρα. Κάποιοι δίνουν την ψυχή τους για να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία και στις υπουργικές καρέκλες,

Και σε αυτό το σημείο συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας και για τούτο σας μεταφέρω την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών στα προτάγματα και στα αιτήματα σας.

Θα αγωνιστούμε και εμείς, στο πλευρό σας στον καλό αγώνα της πατρίδας για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από μνημόνια και δόσεις, που μόνο ανέχεια, φτώχεια και δράματα φέρνουν και απελπισία σκορπίζουν”.

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού κινήματος Νίκος Νικολόπουλος έκλεισε με την βεβαιότητα ότι:

Ξημερώνει μια νέα μέρα, που θα επιβάλλει νέες συμφωνίες και νέα δεδομένα.

Και εμείς, όσοι στεκόμαστε όρθιοι μέσα στην καταιγίδα και ακουγόμαστε ως… παράφωνοι στη συγχορδία των μνημονιακών μεγαφώνων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, εσείς στην πρωτοπορία και εμείς στο πλευρό του λαού, να διαμορφώσουμε μαζί το νέο σχέδιο για την πατρίδα, για να γίνει και πάλι ένα κανονικό κράτος με αξίες, οργάνωση, αξιοκρατία, σεβασμό στον ιδρώτα και την ποιότητα με επιβράβευση και τιμωρία, με αληθινή ανάπτυξη, χωρίς δανεικά και χρέη.

Οι πολίτες πρέπει να είναι ζωντανοί ώστε να υπάρχει και Πατρίδα και Πολιτεία.

Ευτυχώς υπάρχουν δυνάμεις που είναι αποφασισμένες, μαζί να ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας και η σημερινή απόφαση σας να δημιουργήσετε ένα Χριστιανοδημοκρατικό πυρήνα μέσα στις σχολές σας, έρχεται να προσθέσει δύναμη σε αυτή τη νέα μεγάλη συμμαχία για την Ελλάδα που είναι προ των πυλών!!»

Θυμηθείτε το:  Πρέπει να σκεφτούμε και να δράσουμε διαφορετικά, βγαίνοντας από τον αδιέξοδο κύκλο του παρωχημένου μοντέλου που διατηρεί εγκλωβισμένες τις Ελληνικές κοινωνικές δυνάμεις σε ένα μονολιθικό τρόπο κατανόησης και πραγματικότητας, κάτι που έχει ανάκλαση στις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες και που δεν οδηγεί σε έξοδο α0πό την κρίση, αλλά σε επίμονη αυτοκαταστροφική τάση οπισθοδρόμησης. Τα οποία έχουν, εκ των πραγμάτων, αναιρεθεί καταδικάζοντας μας στην υπεράσπιση ενός «άδειου κάστρου».

Μια νέα μεγάλη συμμαχία για την Ελλάδα είναι προ των πυλών!!!»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος