Loading...
 Start Page
Στο προσυνέδριο των ΑΝΕΛ στην Λάρισα με θέμα την “Αγροτική Ανάπτυξη”

“Όσοι στεκόμαστε όρθιοι μέσα στην καταιγίδα και ακουγόμαστε ως παράφωνοι στην συγχορδία των μνημονιακών μεγαφώνων είμαστε έτοιμοι να διαμορφώσουμε το νέο σχέδιο για την πατρίδα, να αλλάξουμε τον χάρτη των ισορροπιών και να δώσουμε τέλος στο καλαμπούρι του ψευτοσυστήματος εξουσίας που γνωρίσαμε. Θα ξαναφτιάξουμε τον τόπου μας με μία νέα μεγάλη συμμαχία για την Ελλάδα.”

 Στο προσυνέδριο των ΑΝΕΛ στην Λάρισα με θέμα την “Αγροτική Ανάπτυξη” προσκεκλημένος του Π. Καμμένου, ο Νίκος Νικολόπουλος χαιρέτησε εκ μέρους του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ  Κινήματος και μεταξύ άλλων είπε :

“Γνωρίζοντας τις σκέψεις και το όραμα του φίλου, του Πάνου Καμένου, για ένα κόμμα, πραγματικά ολοκληρωμένο και αδέσμευτο, με ανοιχτή καρδιά αλλά και ανοιχτά αυτιά, σε προτάσεις, σκέψεις και συνεργασίες που στοχεύουν στο να ξαναπάρουμε πίσω τον τόπο μας, εκφράζω και εγώ με την σειρά μου την δημόσια και ευθεία άποψη των Χριστιανοδημοκρατών ότι, ναι, υπάρχει σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ, από την δημιουργία ενός κοινού μετώπου των ελεύθερων και πατριωτικών πολιτικών δυνάμεων της δημοκρατίας, με κοινό στόχο την διαφυγή της χώρας από την μέγγενη των μνημονίων της υποτέλειας, της αδικίας και της φτώχειας.

Ναι, πολιτικοί και πολίτες από όλους τους δημοκρατικούς χώρους μπορούμε σήμερα να βρεθούμε κάτω από μία και μόνο σημαία.

Την ελληνική'!

 Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος στην αρχή της εισήγησης τους είπε:

“Θα πω μόνο δυο λόγια σχετικά με την θεματική της σημερινής συγκέντρωσης, η οποία διόλου τυχαία γίνεται εδώ στην Λάρισα όπου χτυπάει η καρδιά της αγροτικής Ελλάδας – αφορά τον πρωτογενή τομέα.

 Πολλές φορές έχουμε ακούσει από πολλούς να λένε πως είμαστε ένα φτωχό κράτος. Είναι το μεγαλύτερο ψέμα!

 Τούτος ο τόπος, είναι πολύ πλούσιος.

Κι αν φτώχυνε - φτώχυνε γιατί του το επέβαλλαν οι εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος και οι ατελείωτες υποχωρήσεις έναντι αλλότριων συμφερόντων που ήθελαν να μετατρέψουν τους Έλληνες σε θλιβερούς υπάλληλους και όχι να γίνουν αφεντάδες στη γη τους, στα χωριά και στις πόλεις τους!

 Και ποιος είναι άραγε ο μεγαλύτερος και διαχρονικότερος πλούτος αυτού του τόπου, αν όχι η γη του;

Σε τούτη τη γη, το ξέρουμε όλοι, θα φυτρώσει και θα καρπίσει σχεδόν ό,τι και να σπείρουμε.

Θα μπορούσαμε να είμαστε απόλυτα αυτάρκεις στην παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Και όμως, δαπανούμε δισεκατομμύρια για αγορές αγροτικών προϊόντων από το εξωτερικό.

 Η χρόνια εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Χωριά που έσφυζαν κάποτε από ζωή ερημώθηκαν και τεράστιες εκτάσεις έμειναν να λογκώνουν.

Αλλά και όσοι πεισματικά παρέμειναν στην επαρχία και θέλησαν να αποδείξουν πως τούτη η γη μπορεί να κάνει θαύματα, έμειναν απελπιστικά μόνοι και αβοήθητοι από το κράτος.

Ολόκληρες σοδειές πουλιόνται για ένα κομμάτι ψωμί και καταλήγουν… χρυσάφι στις αγορές της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων.

Και ταυτόχρονα, τα γεωργικά έξοδα διαρκώς στην ανηφόρα. Τα έσοδα όμως, σταθερά και μάλλον μειούμενα”.

 Και ο Αχαιός πολιτικός συνέχισε: “Πρέπει, εμείς οι Έλληνες, να ξαναθυμηθούμε να παράγουμε. Πρέπει να ανακύψουν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στα νιάτα να παραμείνουν στον τόπο τους ή να επιστρέψουν σε αυτόν, καταλαβαίνοντας πως ο πλούτος, ο πραγματικός αλλά και ο ηθικός, δεν βρίσκεται σε κανένα υπαλληλίκι, αλλά στην επένδυση στην ελληνική γη.

Στην δική τους γη!

 Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος λοιπόν στους σύγχρονους αστικούς μύθους.

Να καταλάβουμε ότι η ανάκαμψη στην Ελλάδα δεν θα έρθει μέσα από τις επενδύσεις των πολυεθνικών – χωρίς φυσικά να αρνούμαστε οποιαδήποτε επένδυση – αλλά θα έρθει μέσα από την γη των Ελλήνων, που θα δουλευτεί με τα χέρια και με τα μυαλά των Ελλήνων!

 Χρειαζόμαστε μία νέα, εθνική αγροτική πολιτική.

Που θα δημιουργήσει νέους, σύγχρονους συνασπισμούς αγροτών. Που θα παράγει ποιοτικά προϊόντα τα οποία θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και θα πουλιόνται ακριβά στα καλύτερα ράφια των ξένων σούπερ μάρκετ.

Που θα παρέχει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεται ο πραγματικός αγρότης και κτηνοτρόφος για να μπορεί να αναπτυχθεί και να κερδίσει από τον κόπο του.

 Επιτέλους, πόσο δύσκολο είναι πια να υπάρξει ένα ευρύ και γενναίο πρόγραμμα παραχώρησης δημόσιας γης σε ακτήμονες ή ακόμα και σε υπάρχοντες αγρότες, ώστε να δυναμώσουν την παραγωγή τους; 

Πόσο δύσκολο είναι να δοθούν κίνητρα για την τυποποίηση προϊόντων που αρχικά θα στοχεύουν στην αυτάρκεια της χώρας και κατόπιν, σε ένα δυναμικό κύμα εξαγωγών;”

 Τελειώνοντας την εισήγηση του υπογράμμισε: “ Και φυσικά, δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτά.

Στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους, οι επιστήμονες και οι τεχνοκράτες του αγροτικού τομέα να βρεθούν εκεί όπου πραγματικά χτυπάει η καρδιά της αγροτιάς.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι ρόλο έχει ένα υπουργείο Γεωργίας στην καρδιά της Αθήνας.

Εδώ, στην Θεσσαλία έπρεπε να βρίσκεται!

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα μία Εθνική τράπεζα φυτικού και ζωικού πλούτου, που θα συγκεντρώνει και θα αναδεικνύει σπόρους και ποικιλίες κατάλληλους για την ελληνική παραγωγή, όπως και ράτσες ζώων ή αλιευμάτων.

 Και όλα αυτά, φίλες και φίλοι, πρέπει να συνδυαστούν με μία ουσιαστική επένδυση στην ελληνική περιφέρεια.

Όσοι περιμένουν, η ανάκαμψη να έρθει από την Αθήνα είναι γελασμένοι!

Από την περιφέρεια θα έρθει η νέα άνοιξη της οικονομίας”!

 Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε τονίζοντας : “Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Θέλω μόνο να σας μεταφέρω την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Θα αγωνιστούμε και εμείς, στο πλευρό σας για μια Ελλάδα που θα μετατρέψει την δύναμη της γης της, σε κυρίαρχο όπλο της, στον αγώνα της πατρίδας για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από μνημόνια και δόσεις, που μόνο φτώχεια και δράματα φέρνουν.

 Οι ελπίδες μου, ωστόσο, δεν βρίσκονται στη σημερινή κυβερνητική συγχορδία που μόνο ως αντίλαλος της τρόικας ακούγεται. Βρίσκονται στην επόμενη μέρα.

 Ξημερώνει μια νέα μέρα, που θα επιβάλλει νέες συμφωνίες και νέα δεδομένα.

Και εμείς, όσοι στεκόμαστε όρθιοι μέσα στην καταιγίδα και ακουγόμαστε ως… παράφωνοι στη συγχορδία των μνημονιακών μεγαφώνων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, στο πλευρό του λαού, να διαμορφώσουμε το νέο σχέδιο για την πατρίδα. Και αυτό κάνουμε.

 Να ξέρετε πως ότι υπάρχουν δυνάμεις που είναι αποφασισμένες, να αλλάξουν τον χάρτη των ισορροπιών.

 Το… καλαμπούρι του ψευτοσυστήματος εξουσίας που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, φτάνει προς το τέλος του, γιατί μαζί θα το γκρεμίσουμε και μαζί θα ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας.

Θυμηθείτε το:

Μια νέα μεγάλη συμμαχία για την Ελλάδα είναι προ των πυλών”!

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος