Loading...
 Start Page
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Το αδιέξοδο είναι πασιφανές, έρχεται η ώρα της μεγάλης αλλαγής

από τις ανεξάρτητες πατριωτικές δυνάμεις»

«Είναι πασιφανές σε όλους, με εξαίρεση τους σημερινούς κυβερνώντες, ότι η πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, είναι αδιέξοδη. Το αδιέξοδο είναι μπροστά μας και αν ακούσατε καλά, το παραδέχεται φωναχτά πλέον και το ΔΝΤ. Κατά συνέπεια, εκτιμώ  πως το 2013 θα αρχίσουμε να βλέπουμε πιο καθαρά το τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον της Ευρώπης, εάν θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί ή όχι, αλλά και με το μέλλον της χώρας μας. Απαιτείται αλλαγή πορείας, είναι βέβαιο…»

Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Βουλευτής και εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα Σάββατο με νεολαίους από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, μιλώντας μαζί τους για την σημερινή κατάσταση και απαντώντας στις αγωνιώδεις ερωτήσεις τους για το τι μπορεί να «φέρει» το άμεσο μέλλον.

Εξηγώντας το αδιέξοδο, ο Νίκος  Νικολόπουλος ανέφερε:

«Έχουν περάσει περισσότερα από 4 χρόνια, από τότε που ξέσπασε η κρίση στην Ευρώπη και πάνω από 6, από τότε που ξέσπασε στην Αμερική.  Σε αυτό το διάστημα αποδείχτηκαν πολλά. Όπως οι αδυναμίες του διεθνούς οικονομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, η καταστροφική για τις χώρες επικράτηση της οικονομίας επί της πολιτικής και η ασυδοσία των αγορών. Αποδείχτηκε ακόμα, ότι η λογική των μνημονίων στην Ευρώπη δεν λειτούργησε. Και αυτό γιατί επένδυσε πολλά σε μία μονομερή και ασφυκτική λιτότητα εις βάρος των πολιτών για να σταθεροποιήσει και να ενισχύσει ένα τραπεζικό σύστημα που δεν εννοεί να αλλάξει και να ανατροφοδοτήσει τις εθνικές οικονομίες στην κατεύθυνση της ανάπτυξης. Η λογική “παίρνουμε από τους πολλούς για να στηρίξουμε τους λίγους”, δεν μπορεί να πάει παρακάτω.  Ακόμα και η… πατρίδα του καπιταλισμού, οι ΗΠΑ, έγκαιρα κατάλαβαν πως το κράτος δεν μπορεί να λειτουργεί τιμωρητικά προς τους πολίτες για να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα, αλλά θα πρέπει να παρέμβει, να επιβάλλει κανόνες στην τραπεζική αγορά και να στηρίξει με ανάπτυξη την οικονομία. Έχουμε μπροστά μας πλέον όλα τα δεδομένα. Ξέρουμε λοιπόν ότι η συνταγή που εμείς, στην Ελλάδα, ακολουθούμε δεν γιατρεύει, Εξάλλου, για τι γιατρειά μιλάμε, αν είναι να σωθεί η οικονομία και να διαλυθεί η κοινωνία; Και δυστυχώς, η πειθήνια υπακοή της συγκυβέρνησης στην λογική των μνημονίων, διαλύει τη κοινωνία και δεν συνεφέρει την οικονομία! Το ζείτε και το ξέρετε από την καθημερινότητά σας, από το παγκόσμιο ρεκόρ ανεργίας που έχουμε στην πατρίδα μας, από τον καθημερινό “θάνατο” των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, από το ολοένα και πιο μικρό εισόδημα όλων των πολιτών. Και αν οι πολίτες δεν έχουν δουλειές και χρήματα, τότε ούτε και το κράτος θα έχει χρήματα…»

Παρά ταύτα, ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος θέλησε να εκπέμψει ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τις νέες και τους νέους με τους οποίους συναντήθηκε, σημειώνοντας πως «η μεγάλη αλλαγή είναι κοντά».

«Φυσικά, την μεγάλη αλλαγή δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτοί που δεν την καταλαβαίνουν και αυτοί που υπηρετούν την λογική που μας έφτασε στο σημερινό χάλι» πρόσθεσε ο Αχαιός πολιτικός, προσθέτοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν οι δυνάμεις που μπορούν να πετύχουν την αλλαγή».

«Δεν περιμένουμε έξωθεν σωτήρες. Η σωτηρία μας, είναι στα χέρια, στα μυαλά και στις καρδιές μας. Με νου και σύνεση, αλλά και πάθος, οι πατριωτικές δυνάμεις του ελληνισμού, μπορούν να σχεδιάσουν το νέο στρατηγικό σχέδιο της χώρας, που θα αξιοποιεί τον πλούτο της - όπως τον ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο – και που θα καθίσει στο τραπέζι της συζήτησης για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Εμείς, οι Χριστιανοδημοκράτες, λέμε πως οι δυνάμεις που δεν έχουν φοβικά σύνδρομα υποτέλειας και δεν χρωστάνε σε κανέναν ντόπιο και ξένο εξουσιαστή και διαφθορέα, θα κάνουν την αλλαγή. Και ναι, αυτές οι δυνάμεις υπάρχουν και είναι μεγάλες, αλλά δεν είναι όλες μαζί. Ας ενωθούμε, λοιπόν. Ξεπερνώντας τις όποιες άλλες διαφορές. Το δικαίωμα στην Ελλάδα της προκοπής και της αξιοσύνης, το έχουν όλοι, από όπου και αν προέρχονται…».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος