Loading...
 Start Page
Την ώρα που κόβουν μισθούς, ορισμένοι υπάλληλοι που έχουν ΘΕΙΟ ΣΤΗ ΚΟΡΩΝΗ συνεχίζουν να απολαμβάνουν, την υψηλή προστασία του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου έθεσε μια σειρά ερωτημάτων προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών ,τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα τον σάλο που έχει προκληθεί από δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο μετακλητή υπάλληλος της Βουλής που διορίστηκε στις Βρυξέλλες ως μόνιμη, αμείβεται μηνιαίως με το ποσό των 10.000 ευρώ, από τα οποία τα 8.000 είναι επίδομα!

«Την ώρα που κόβουν μισθούς, ορισμένοι υπάλληλοι που έχουν ΘΕΙΟ ΣΤΗ ΚΟΡΩΝΗ συνεχίζουν να απολαμβάνουν, την υψηλή προστασία του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει ότι «Οι σφοδρές ενστάσεις προκύπτουν, λόγω του υπέρογκου μισθού που λαμβάνει, ο οποίος αντιτίθεται πλήρως στις αυστηρές περικοπές, τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας και γενικότερα στη «φιλοσοφία» του Μνημονίου και της εποχής μας.» και συνεχίζει λέγοντας σε έντονο ύφος «Πληρώνει ο Λαός 8.000 ευρώ μηνιαίο επίδομα σε «ΧΡΥΣΗ» υπάλληλο που για χρόνια υπήρξε στενός συνεργάτης του βαθέως ΠΑΣΟΚ.»

Τέλος, ο Αχαιός Βουλευτής υπογραμμίζει «Ένα άλλο ζήτημα που εγείρει ερωτήματα και αμφισβητήσεις, είναι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, για την τοποθέτησή της εν λόγω χρυσής υπαλλήλου στο Γραφείο Διασύνδεσης της Βουλής στις Βρυξέλες.» και καταλήγει θέτοντας τα εξής ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς:

Με ποια απόφαση δημιουργήθηκε το Γραφείο Διασύνδεσης της Βουλής στις Βρυξέλλες; Πόσους εργαζόμενους απασχολεί αυτό;

Πόσο το ετήσιο κόστος και ποιο το παραγόμενο έργο;

Πότε προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη θέση και ποια διαδικασία ακολουθήθηκε;

Πόσος είναι ο τελικός μισθός, σε ποιο ύψος φθάνει το σύνολο των ετήσιων αποδοχών της και πως διαμορφώνεται; Να κατατεθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις, οι μηνιαίες  και οι ετήσιες αποδοχές της χρυσής υπαλλήλου.

 Γιατί δεν αξιοποιεί η Βουλή και όποια άλλη δημόσια αρχή, τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, αντί να συντηρεί το Γραφείο Διασύνδεσης της Βουλής που όταν μάλιστα η συνολική λειτουργία του γραφείου αυτού, είναι μια περιττή σπατάλη σε καιρούς χαλεπούς;

 Είναι αλήθεια πως η διαμόρφωση του μισθού, συνάδει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τους κανονισμούς του Υπουργείου Εξωτερικών, βάσει των οποίων οι αμοιβές των υπαλλήλων της Βουλής ή υπουργείων στο εξωτερικό, προβλέπουν εκτός από την καταβολή του μισθού από την υπηρεσία και το επίδομα αλλοδαπής προς κάλυψη δαπανών (π.χ. μέρος ενοικίου, πληρωμή σχολείων των παιδιών κ.α).

Ποια είναι η φορολόγηση της αμοιβής των 10.000 ευρώ της υπαλλήλου;

Συμμετέχουν υπουργεία ή οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος φορέας στις δαπάνες, για να διατηρείται αυτή η «ΧΡΥΣΗ» θέση;

Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος εργαζόταν ως καθηγήτρια σε γυμνάσιο της Βούλας και διετέλεσε συνεργάτιδα του Χρήστου Παπουτσή το διάστημα που ήταν επίτροπος στις Βρυξέλλες;

Εξακολουθεί να είναι διορισμένη στην Μέση Εκπαίδευση και να τελεί σε καθεστώς αποσπάσεως;

Θα ζητηθεί αρμοδίως επιτέλους η κατάργηση αυτού του περιττού γραφείου, που αποτελεί απλά όπως λένε όλοι στο κοινοβούλιο το καλύτερο ρουσφέτι – μετά από εκείνο της πολιτικής εξόριστου πρέσβειρας στο Παρίσι, πρώην Υπουργού του Γ. Α. Παπανδρέου και πρώην λογογράφου του Δ. Αβραμόπουλου, που έγινε ποτέ από ιδρύσεως ΠΑΣΟΚ, έως της σημερινής συντέλειας;

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος