Loading...
 Start Page
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΩΠΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟΙ

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ : «Είναι πεποίθηση μου, τόσο δική μου όσο και του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, η οποία νομίζω πως απηχεί και την θέση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού πως ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, όσο και αν ισχυρίζονται οι θιασώτες του το αντίθετο, ούτε την Εκκλησία θα εξυγιάνει, ούτε το Κράτος. Θα ήταν, εφόσον θεσπιζόταν, ένα ακόμη βήμα προς την απώλεια της ιστορικής μνήμης και εγκλεισμός του έθνους στην ματαιότητα ενός χρόνου χωρίς μνήμη και χωρίς ιστορία.

Στην τηλεοπτική πολιτική εκπομπή συμμετείχε, ο τ. Υφυπουργός Εργασίας και συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος. Καλεσμένος των δημοσιογράφων Σ. Κοτρώτσου και Γ. Λοβέρδου. Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές Γ. Κοντογιάννης (ΝΔ), Π. Κουρουπλής (ΣΥΡΙΖΑ), Μ. Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) και ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γ. Κατρούγκαλος

Ο Νίκος Νικολόπουλος ως εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και στο ανακύψον θέμα του χωρισμού Κράτους –Εκκλησίας, καθώς και της μισθοδοσίας του κλήρου από το Δημόσιο Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν τους ΧΡΙΣΤΟΜΑΧΟΥΣ αλλά και τους ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟΥΣ Βουλευτές τους να «σπεκουλάρουν» με τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας.

«Σήμερα που η κοινωνία υποφέρει» επεσήμανε ο Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, «βρίσκει καταφύγιο, αλληλεγγύη, παρηγοριά, βοήθεια, αγάπη και ελπίδα στους Ορθόδοξους Ναούς, που με αφοσιωμένους ιερείς «εργάτες του αμπελώνος», χιλιάδες πεινασμένοι, καταταλαιπωρημένοι μνημονιόπληκτοι Έλληνες πολίτες «γεύονται τους καρπούς» των ενοριακών κέντρων. Ένα τεράστιο έργο για τους απόρους, τους αστέγους και τους ψυχικά ταλαιπωρημένους».

Για το ίδιο ζήτημα εξέδωσαν ανακοίνωση και οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ όπου μεταξύ άλλων τονίζουν: «Η τρικομματική κοινοπραξία με τον κυβερνητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό, που διαθέτει, με το αζημίωτο έχει πετύχει την κατά τρόπο μονομερή – μονοπωλιακή εγγραφή ζητημάτων στην «ατζέντα» του δημοσίου διαλόγου, που όμως στην παρούσα φάση δεν αφορούν και δεν αγγίζουν την ίδια την κοινωνία.

Αυτή η μειονότητα, που απαρτίζεται από έναν ετερόκλητο συνονθύλευμα δογματικών παλαιομαρξιστών, όψιμων νεοσοσιαλιστών και φονταμενταλιστών νεοφιλελεύθερων και η οποία απαιτεί οι δοξασίες και οι κενοδοξίες της να γίνονται αποδεκτές παρά την βιωματική ομολογία-απάντηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Τούτο είναι ενοχλητικό και δημοκρατικά ανορθόδοξο.

Έτσι έμαθαν έτσι πορεύονται.

Το ζήτημα χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους

είναι μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση

Τα τελευταία 24ωρα “εκόντες ακόντες' παρακολουθούμε να κατέχουν μία περίοπτη θέση στην «ατζέντα» αυτού του ετερόκλιτου συνονθυλεύματος, η διαρκής και με διάφορες αφορμές ή προφάσεις ανακυκλούμενη πολεμική κατά της Εκκλησίας και ευρύτερα εναντίον της θρησκευτικότητας, Αιχμή του δόρατος χρησιμοποιείται το ζήτημα τρων σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους, με απαίτηση την ανάγκη του μεταξύ τους χωρισμού. Το θέμα αυτό τίθεται δεκαετίες και επαναφέρεται με κάθε πραγματική ή νομιζόμενη ευνοϊκή συγκυρία.

Το ζήτημα όμως των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας, είναι μία παρά πολύ σοβαρή υπόθεση για να το προσεγγίζει κανείς είτε με όρους τρέχουσας επικαιρότητας, είτε με όρους εφήμερης σκοπιμότητας.

Προϋποτίθεται προπάντων ότι έχει εγκύψει στην σύνθετη προβληματική του με νηφαλιότητα και διανοητική εντιμότητα. Δεν θα κινείται με όρους βολικής αποσπασματικότητας και πολιτικής ιδιοτέλειας, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει με όλους όσοι τον τελευταίο καιρό.

Για αυτό όλοι -δεξιά και αριστερά πολιτικά κινούμενοι- πρέπει να κατανοήσουν ότι η Εκκλησία σε όλο τον κόσμο είναι οργανικά δεμένη με την κοινωνία, αλλού στενότερα και αλλού χαλαρότερα, ανάλογα με τις ιστορικές και εθνικές συνθήκες της κάθε χώρας. Ιδιαίτερα, λοιπόν, στην δική μας χώρα, αν δεν θέλουν οι ίδιοι να αποδεχτούν τον ρόλο της, οφείλουν τουλάχιστον να τον σεβαστούν»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος