Loading...
 Start Page
Συγκροτήθηκε η Γραμματεία Αθλητισμού  του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος: “Οδηγούμεθα στην αναβολή όλων των αθλητικών λειτουργιών  εντός και εκτός Ελλάδος”

“Ο Ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας του” τονίζει όπως τονίζει ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα με αφορμή  τις επικείμενες δραματικές περικοπές που περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός.

“Τα χρήματα πλέον θα αρκούν απλώς και μόνον για την κάλυψη των πάγιων λειτουργικών δαπανών των Ομοσπονδιών, δηλαδή θα καλύπτουν μόνον τους μισθούς των διοικητικών υπαλλήλων, το ΙΚΑ και την εφορία και δεν θα μένει τίποτα για τον πραγματικό αθλητισμό, ο οποίος οδηγείται στην πραγματική εξαφάνιση” τονίζει ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και συνεχίζει :

“Με άλλα λόγια η τρικομματική κυβερνητική κοινοπραξία μας ζητά να ξεχάσουμε τη διεξαγωγή αγώνων και πρωταθλημάτων, αλλά και την αποστολή εθνικών ομάδων στο εξωτερικό για συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις. Είναι φανερό ότι μαθηματικά οδηγούμεθα στην αναβολή όλων των δραστηριοτήτων και αθλητικών λειτουργιών εντός και εκτός Ελλάδας. Αξίζει  να θυμόμαστε ότι μέχρι το καλοκαίρι, ο αθλητισμός ήταν ένας από τους λίγους τομείς που έκαναν υπερήφανους τους Έλληνες και διαφήμιζαν τη χώρα μας στο εξωτερικό”

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Ας σημειωθεί ότι αυτό το Σαββατοκύριακο οι Χριστιανοδημοκράτες που ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό, βρέθηκαν σε επικοινωνία και αποφάσισαν, μετά την καταγραφή των προβλημάτων να βοηθήσουν στην ανάδειξη και επίλυση τους, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τους, τ. Υφυπουργού Νίκου Νικολόπουλου. Επίσης αποφάσισαν και συγκρότησαν Γραμματεία Αθλητισμού του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος, που ανέλαβε την επεξεργασία των προτάσεων και δράσεων.

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στην εισήγηση του προς τους Χριστιανοδημοκράτες αθλητικούς παράγοντες ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε: “Για μας τους Χριστιανοδημοκράτες ο αθλητισμός δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά κοινωνικό αγαθό, διότι έχει να κάνει με τα παιδιά μας.                                                                                                      

Τα κρατάει μακριά από την αλητεία, μακριά από την εγκληματικότητα αλλά και τα ναρκωτικά. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς υπάρχει το τεράστιο αγαθό της υγείας που δεν έχει σύγκριση με οτιδήποτε άλλο. Είναι παγκοσμίως γνωστό και στατιστικά αποδεδειγμένο ότι με ένα εκατομμύριο ευρώ στον αθλητισμό γλυτώνεις επτά εκατομμύρια για δαπάνες υγείας.                                           

Άραγε η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί θέλουν να αντιστρέψουν αυτούς τους δείκτες, αφού    για το κάθε ένα εκατομμύριο ευρώ που κόβουμε από τον αθλητισμό, χρειάζεται η χώρα να ξοδέψει  επτά εκατομμύρια ευρώ για την υγεία;”

και κατέληξε: “Για αυτό ακριβώς οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης πρέπει να ξέρουν  ότι όλοι μαζί και εμείς δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω συρρίκνωση του κονδυλίου για τον αθλητισμό που θα έχει τραγικές συνέπειες για το πιο ζωντανό και υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, την νεολαία.           

Ελάτε να βρούμε μαζί τις ενδεδειγμένες λύσεις, την θέληση την έχουμε αλλά και την επίγνωση των τραγικών συνεπειών που θα προκύψουν για την νεολαία εάν τους αφήσουμε να “σκοτώσουν” ότι ζει και υπάρχει στον αθλητισμό”.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΑΚ

(Παμπελοποννησσιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο)

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ 

Τέλος, την Κυριακή το μεσημέρι μετά την κοπή πίτας του ΠΕΑΚ ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, συναντήθηκε  με μέλη του ΔΣ στο  γραφείο του προέδρου κ. Γκογκόλη. Ο Νίκος Νικολόπουλος ενημέρωσε πως ήδη τα όσα υποστήριξε για το κολυμβητήριο και είδαν το φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ κατετέθησαν στην Βουλή μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ενώ τους ενημέρωσε ότι με ερώτηση του στην Βουλή καλεί τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς να επανεξετάσουν το μέγα ζήτημα των περικοπών στον αθλητισμό και να αναθεωρήσουν τις σχετικές αποφάσεις τους. 

Κλείνοντας την συζήτηση του με τα μέλη του ΠΕΑΚ ο Αχαιός πολιτικός επεσήμανε: ”Όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 1.500.000 ενεργοί αθλητές, που θα οδηγηθούν σε πλήρες αδιέξοδο καθώς με τις περικοπές που έχουν εξαγγελθεί, ο αθλητισμός θα έχει απωλέσει μέσα σε μια τριετία το 75% των χρημάτων που εισέπραττε (περίπου 150.000.000 ευρώ).

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος