Loading...
 Start Page
ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ  ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΕΟ (xackers);

«Ο Πρωθυπουργός έχει με τον Ε. Βενιζέλο την ίδια «αίσθηση» περί της διαχείρισης και προφύλαξης του στρατιωτικών απορρήτου των εγγράφων υψίστης  εθνικής σημασίας;» αναρωτήθηκε δημόσια μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών Ελλάδος και Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης που παρεχώρησε το Σάββατο το πρωί στο γνωστό δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Γουίλς και στην οποία επίσης καλεσμένος ήταν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Κουρουπλής.

Ο Βουλευτής Αχαΐας απεκάλυψε πως ήδη κατέφυγε στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο, μέσω του οποίου οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ θα επιχειρήσουν να βάλουν στον δημόσιο διάλογο και να αναδείξουν το μείζον εθνικό θέμα της περιφρούρησης των αμυντικών σχεδίων της πατρίδας, που προέκυψε κατά την προχτεσινή «απολογία» του κ. Ε. Βενιζέλου στην Βουλή.

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας καλεί τον κ. Α. Σαμαρά, να προσέλθει στην Εθνική Αντιπροσωπεία προκειμένου να απαντήσει και να δώσει προσωπικά -όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής- εξηγήσεις στα κρίσιμα και μείζονα για την εθνική μας ασφάλεια ζητήματα, που αυτονόητα προέκυψαν μετά τις «σοκαριστικές» αποκαλύψεις Βενιζέλου.

«Μετά την καθόλα δύσοσμη υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ είπε στον δημοσιογράφο  ο Νίκος Νικολόπουλος, και το περιβόητο USB που διατηρούσε κρυμμένο και αναξιοποίητο στο γραφείο του ο κ. Βενιζέλος, τώρα  ομολογεί μετά περισσής επιπολαιότητας και ανευθυνότητας από το βήμα της Βουλής ότι κατέχει αντίγραφα των αμυντικών σχεδίων της χώρας μας.

«Πάγωσε» το πανελλήνιο» συνέχισε ο Νίκος Νικολόπουλος «όταν άκουσε συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος να αποκαλύπτει κατά την ομιλία του στην Βουλή ότι διατηρεί ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από την περίοδο που διετέλεσε Υπουργός Άμυνας. Ο κ. Βενιζέλος είναι  επικίνδυνος αφού με τέτοια ελαφρύτητα και χωρίς ίχνος ευθύνης αποκαλύπτει ότι υψίστης σημασίας εθνικά και απόρρητα έγγραφα κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι Υπουργού -όπως συνέβη και με τα στικάκια- σαν να είναι «λευκές κόλλες αναφοράς» άνευ σημασίας».

Ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι ακόμα νοσεί από τον καθεστωτικό ιό που είχε προσβάλει όλο το «βαθύ» ΠΑΣΟΠΚ. Δεν ένιωσε ποτέ διαχειριστής αλλά ιδιοκτήτης των μεγάλων δημοσίων και εθνικών ζητημάτων».

‘’Είναι δυνατόν τα αμυντικά σχέδια της χώρας να κυκλοφορούν εκτός του Υπουργείου Άμυνας εκτεθειμένα στα χέρια πολιτικών προσώπων χωρίς να είναι ασφαλή και απρόσιτα;’’ ρώτησε ο δημοσιογράφος Κων. Γουίλς

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής στην απάντηση του είπε, ότι έχει δεχτεί πολλά emails, sms και τηλεφωνήματα από Έλληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού, όπου ζητούν και απαιτούν να ληφθούν μέτρα Πράγματι είναι πρωτάκουστο συνέχισε  ο Νίκος Νικολόπουλος τα άκρως απόρρητα έγγραφα του αμυντικού σχεδιασμού της χώρας μας να κυκλοφορούν χωρίς καμία ασφάλεια και έλεγχο.

Αυτή την λαϊκή εντολή εκτελώ και ως πληρεξούσιος του λαού με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ζητώ να απαντήσει ο κ. Πρωθυπουργός εάν είναι νόμιμο ο κ. Βενιζέλος και καθένας πολιτικός  που διετέλεσε Υπουργός, να έχει στα χέρια του απόρρητα έγγραφα του κράτους, υψίστης εθνικής σημασίας»;

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος στην ίδια ραδιοφωνική συνέντευξη ακόμα είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση :

«Το μέγιστο εθνικό ζήτημα που προκύπτει είναι: Θα επιληφθεί η ειδική υπηρεσία Αντικατασκοπείας του ΥΕΘΑ μήπως ήδη αυτά κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα, που έχουν υποκλαπεί μέσω ηλεκτρονικού πολέμου - hacking- από ξένες υπηρεσίες κατασκοπείας; Επίσης εάν έστω και κατ’ ελάχιστο τίθεται ζήτημα διαρροής, τότε πως θα λειτουργήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, για να αλλάξουν τα απόρρητα αμυντικά σχέδια της χώρας.

Ποιος θα αναλάβει το χρηματικό κόστος αυτής της μεταβολής του αμυντικού μας σχεδιασμού και πως θα καλυφτεί το ενδιάμεσο κενό από ενδεχομένους εξωτερικούς κινδύνους;

Ποιος θα αναλάβει τον κίνδυνο, η χώρα να τελεί σε ομηρία, συνέπεια τέτοιων εγκληματικά επιπόλαιων χειρισμών, που αφορούν ύψιστα  θέματα εθνικής ασφάλειας.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν άκουσε την ομιλία Βενιζέλου, δεν παρακολουθεί, δεν ενημερώνεται; Εάν ναι, τότε τι έχει κάνει ή τι πρόκειται να κάνει;

Επίσης η Στρατιωτική Δικαιοσύνη, θα καλέσει να δώσουν εξηγήσεις εκείνοι οι στρατιωτικοί που επέτρεψαν στον κ. Ε. Βενιζέλο την κατοχή ή και επιτρέπουν ακόμη μέχρι και σήμερα, είτε υπό μορφή πρωτοτύπου είτε αντιγράφου, χαρτών, εγγράφων και όποιου άλλου υλικού σε πρόσωπα μη εξουσιοδοτημένα ή των οποίων εξουσιοδότηση έχει λήξει, λόγω περάτωσης της Υπουργικής ή Στρατιωτικής τους θητείας. Θα καλέσει όλα τα αρμόδια και υπεύθυνα πρόσωπα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων  αυτούς να δώσουν εξηγήσεις;

Θα ασκήσει σε βάρος τους διώξεις καθώς επίσης θα διερευνήσει εάν υπάρχουν και ποια αρχεία σε σπίτια εμπιστευμένων πολιτικών διαχειριστών που παρανόμως κατέχουν από την  λήξη της Υπουργίας ή της θητείας τους, έως τώρα κάτω από ποιες συνθήκες ασφαλείας περιφρουρούνται μα προπαντός πόσοι και ποιοι συγγενείς και φίλοι είχαν και έχουν πρόσβαση, σε αυτό το διαβαθμισμένο υλικό.

Τέλος, εάν έχουν δικαίωμα αυτής της διακράτησης διαβαθμισμένων εγγράφων και όποιων απόρρητων στοιχείων της εθνικής μας άμυνας ή εάν θα πρέπει να διαταχθούν να επιστρέψουν άμεσα το εθνικό υλικό  και να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που έχουν διαπραχθεί.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος έστειλε ένα ακόμα sos : «Εάν όλα είναι σύννομα τότε θα πρέπει να υπάρξουν ανάλογα μέτρα ασφαλείας στο σπίτι του Ε. Βενιζέλου με εκείνα του Πενταγώνου για την φύλαξη αμυντικών σχεδίων της χώρας από κάθε ξένη επιβουλή».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος