Loading...
 Start Page
Βρισκόμαστε σε κατάσταση εθνικού SOS

Συνεχίστηκε το μεγάλο οδοιπορικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος στην Ήπειρο με πολλούς σταθμούς, μα προπαντός με έντονο και εξαιρετικό επιδιωκόμενο το ενδιαφέρον των πολιτών, που θέλουν να γνωρίσουν τις θέσεις του Κινήματος και συνάμα να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις στα κρίσιμα ζητήματα.

Ν. Νικολόπουλος: «Η «λανθασμένη συνταγή» πλήττει θανάσιμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος χτες είχε μία ενδιαφέρουσα συνεργασία στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κατά την διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρόεδρο Δ. Δημητρίου και από μέλη του ΔΣ για τα προβλήματα του “κόσμου των επιχειρήσεων” της περιοχής..

Ο τ. Υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε: “Η λανθασμένη -όπως όλοι συνομολογούν- συνταγή εξόδου από την κρίση είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση, που πλέον πλήττει θανάσιμα εκτός από τα νοικοκυριά και όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”

Ν. Νικολόπουλος : «Η μόνη λύση είναι η ανάπτυξη»

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Οικονομικού επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Στην συνέχεια ο Νίκος Νικολόπουλος αντάλλαξε απόψεις με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Φίλη στον οποίον μεταξύ άλλων τόνισε: “Η μόνη λύση για μας τους Χριστιανοδημοκράτες για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για να απορροφηθούν οι άνεργοι που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αυτή επίσης θα δημιουργήσει πλούτο, άρα και πλεόνασμα από τον οποίο, για να επιστραφούν τα χρωστούμενα στους δανειστές.”

Ο επόμενος σταθμός του ηπειρωτικού οδοιπορικού ήταν στα γραφεία της διοίκσης του ΚΤΕΛ όπου είχε συνάντηση είχε με το πρόεδρο κ. Γρ. Γκίκα και το ΔΣ. Αφού ξεναγήθηκε στους χώρους των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων. Εκεί του εδόθη και η είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με εκατοντάδες Γιαννιώτες, αδιαμεσολάβητα να εισπράξει την αγωνία και τους προβληματισμούς τους ενώ κατά την διάρκεια της συνάντησης με τα μέλη της Διοικήσεως του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων είχε την ευκαιρία να τονίσει πως :”Η μόνη ικανή και αναγκαία προυπόθεση για να μπει μπροστά η οικονομία είναι οι επενδύσεις και για αυτό είπε, πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να “ρίξουν” οι ιδιώτες τα χρήματα τους σε ευκαιρίες που ευτυχώς πολλές έχει η πατρίδα μας. Οι συνθήκες που ευνοούν τις επενδύσεις είναι γνωστές , δίκαιο φορολογικό σύστημα, ένα κράτος με κανόνες εποπτείας και ελέγχου σε ένα από κοινού συμφωνηθέν σχέδιο ανάπτυξης”.

Ν. Νικολόπουλος: «Οι πολύτεκνοι δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του κράτους και αυτό αποτελεί συνταγματική επιταγή»

Συνάντηση στα γραφεία της πολυτεκνικής οργάνωσης Ιωαννίνων

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η συνάντηση στο σύλλογο των πολυτέκνων Ιωαννίνων κατά την οποία άκουσε τον πρόεδρο κ. Κ. Μπαλωμένο να λέει ότι : “Η συγκυβέρνηση με τον ψηφισθέντα νόμο της κατάργησης του πολυτεκνικού επιδόματος, της ισόβιας σύνταξης, του επιδόματος του τρίτου τέκνου και της εφάπαξ παροχής των 2000 ευρώ για τις μητέρες που αποκτούν το τρίτο και κάθε επιπλέον τέκνο έστησε την λαιμητόμο του ελληνικού λαού και αποφάσισε έτσι να παίξει το ρόλο του “νεκροθάφτη” του δημογραφικού ζητήματος και της οικογένειας γενικότερα”.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αφού άκουσε τον πρόεδρο επικοινώνησε τις απόψεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος προς τους Πολύτεκνους και υπενθύμισε ότι : “μεταξύ των λόγων της γραπτής παραίτησης του από την θέση του υφυπουργού εργασίας και πρόνοιας βασική αιτία ήταν η μη τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων που είχε δώσει ο Α. Σαμαράς προς την μεγάλη πολυτεκνική οικογένεια” και συνέχισε: “Είμαι ο ίδιος παιδί πολύτεκνης οικογένειας, αλλά και ο ίδιος είμαι πολύτεκνος. Ως εκ τούτου όχι απλώς γνωρίζω αλλά βιώνω τα προβλήματα. Οι πολύτεκνοι δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του κράτους και αυτό αποτελεί συνταγματική επιταγή. Το επίδομα των τέκνων χορηγείται σε όλη την Ευρώπη χωρίς περιορισμούς, σε όλα τα παιδιά, ενώ ο τρόπος φορολογίας είναι εντελώς φιλικός προς την πολύτεκνη οικογένεια, με παγκόσμια εξαίρεση την απόφαση της τρόικας εσωτερικού -Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, που ως άλλος “Ηρώδης” ήρθε να λογαριάσει...τα παιδιά ως τεκμήριο φορολογίας”.

Τέλος, κατά την διάρκεια της παραμονής του στα Γιάννενα ο Νίκος Νικολόπουλος πραγματοποίησε αλλεπάλληλες συναντήσεις με συνδικαλιστικά στελέχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι οποίοι του διεκτραγώδησαν την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ηπείρου, ζώντας σε μία κοινωνία “γονατισμένη” από την κρίση που αδυνατεί να τα βγάλει πέρα. Ο παραιτηθείς υφυπουργός εργασίας επεσήμανε πως βαθιά προσωπική του πεποίθηση είναι ότι σε μία τέτοια βαθιά κρίση οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει να παλεύουν μαζί μαζί με τις κοινωνίες. Αν είναι ξέμακρες τότε τα προβλήματα γίνονται πιο δυσεπίλυτα και οι “πληγές βαθύτερες” αφού η κοινωνική αδικία αποτελεί την πηγή των κοινωνικών εκρήξεων.

Για μας τους Χριστιανοδημοκράτες Ο κάθε πολίτης, ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα σε ένα ελάχιστο βιοτικό επίπεδο, ικανό όμως να εξασφαλίζει υγεία, ευημερία και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη, όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. Κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα σε δίκαιη και ικανοποιητική αμοιβή που να εξασφαλίζει συνθήκες ζωής άξιες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το ίδιο και στο δικαίωμα της ασφάλισης για την ανεργία, την αρρώστια, την αναπηρία κλπ.

Οι Χριστιανοδημοκράτες όσο και αν κάποιοι θέλουν να τα ξεχάσουμε, τα θυμούνται γιατί αποτελούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, οικουμενικά παραδεκτά και διακηρυγμένα”

Το οδοιπορικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος θα συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο με προγραμματισμένες συναντήσεις και επιτόπιες επισκέψεις, ενώ εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι η απογευματινή συνάντηση της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Νέων και φοιτητών του νομού Ιωαννίνων

Ο Νίκος Νικολόπουλος εξάλλου επισκέφτηκε στα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας “ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ” την οποία για πολλά χρόνια διηύθυνε ο αείμνηστος αρχηγός της ΝΔ ευπατρίδης πολιτικός Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας και είχε μακρά συνομιλία με τους ιδιοκτήτες – εκδότες Γιάννη και Ελένη Κουτσολιόντου, καθώς και με τον στυλοβάτη της εφημερίδας σεβαστό εκδότης Βασίλη Κουτσολιόντο, ενώ παρεχώρησε και συνέντευξη στο δημοσιογράφο Βλ. Ντόκα για το κανάλι των Ιωαννίνων ITV

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος