Loading...
 Start Page
Είναι όλα έτοιμα και στη λεπτομέρεια τους και δεν μπορεί να εξασφαλιστεί το προσωπικό που θα  δεχθεί τους πρώτους ασθενείς

«Σε μνημείο ντροπής και ανικανότητας των κυβερνητικών παραγόντων, να πετύχουν τη λειτουργία ενός ξενώνα που θα ανακουφίσει τους καρκινοπαθείς αναδεικνύεται ο Ογκολογικός Ξενώνας που δημιούργησε η πρώην Νομαρχία Αχαΐας, τόνιζα σε μία από τις πολλές κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις προς τους «κωφάλαλους» Υπουργούς»

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαίας και εκπρόσωπος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΔΟΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της μη λειτουργίας του Ογκολογικού Ξενώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ».

 Συνεχίζοντας επεσήμανε:: «Συμπληρώνονται 5 χρόνια από την πλήρη ολοκλήρωση του Ξενώνα μέχρι και τα σεντόνια έχουν στρωθεί στις κλίνες, και ακόμα οι πόρτες του παραμένουν κλειστές.

Και ενώ ο χώρος αυτός παραμένει κλειστός, οι ογκολογικοί ασθενείς της ευρύτερης περιφέρειας είτε νοσηλεύονται στο διάδρομο κάποιας παθολογικής κλινικής, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος θεραπείας τους, ή υποβάλλονται στην ταλαιπωρία της μετακίνησης από και προς τα σπίτια τους, με τις όποιες συνέπειες έχουν, μετά τις χημειοθεραπείες.

Δυστυχώς, οι ασθενείς που υφίστανται αυτή τη ταλαιπωρία, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους, είναι δεκάδες.

Από τότε «κόπηκαν κορδέλες», άλλαξαν κυβερνήσεις, πέρασαν πολλοί Υπουργοί. Ο ξενώνας «φιλοξενήθηκε» σε προεκλογικά φυλλάδια, έγινε μέρος του βιογραφικού κάποιων υποψηφίων, «ρευστοποιήθηκε» σε ψήφους, μπήκαν «μαρμάρινες πλάκες»…. Και όμως ….

Ενώ η λειτουργία του Ξενώνα θα αποτελούσε για τους ασθενείς «καταφύγιο» όπου θα συνέβαλε τόσο στη σωματική τους, όσο και στην ψυχική τους ανάταση. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!

Είναι όλα έτοιμα και στη λεπτομέρεια τους και δεν μπορεί να εξασφαλιστεί το προσωπικό που θα  δεχθεί τους πρώτους ασθενείς.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζος μου απάντησε και γραπτώς σε παρέμβαση μου στην Βουλή με το  Α.Π. 96073/20.12.2012 έγγραφο «…Σας γνωρίζουμε ότι αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο οποίο και διαβιβάζουμε τις ανωτέρω ερωτήσεις…».

Όμως οι προκάτοχοι του Υπουργοί, ο συμπολίτης μας κ. Α. Λοβέρδος και η κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου έλεγαν πως «…επιλύεται το ζήτημα με μετακινήσεις ή μετατάξεις από υπηρεσίες που πλεονάζει προσωπικό, ενώ  διαδικασία πρόσληψης των τεσσάρων νοσηλευτών παραμένει ημιτελής!!!».

Υπόσχομαι σήμερα να παρέμβω για 36η φορά, παρότι πια γνωρίζω ότι «ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ» (που λέει και ο λαός μας), εκτός και αν οι «καθωσπρέπει» εκπρόσωποι δεχτούν ότι μπορεί να «ανοίξει η πόρτα»  ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ… Όσοι πιστοί προσέλθετε».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος