Loading...
 Start Page
Στα μπλόκα των αγροτών της Κάτω Αχαΐας

Στα μπλόκα των αγροτών της Κάτω Αχαΐας βρέθηκε σήμερα εκ μέρους των ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ο παραιτηθείς Υφυπουργός και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

«Οι αγρότες κατά την πρόσφατη συνάντηση τους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, άκουσαν με τα αυτιά τους και συνάμα συνειδητοποίησαν, ότι οι κυβερνώντες βρίσκονται στις υπουργικές καρέκλες για να εκτελούν απαρέγκλιτα τις εντολές των ΔΥΝΑΣΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ και όχι των Ελλήνων αγροτών των οποίων έπρεπε να’ ναι εντολοδόχοι των Ελλήνων ψηφοφόρων-πολιτών και μόνον αυτών» είπε μιλώντας προς τα ΜΜΕ που κάλυπταν τις αγροτικές κινητοποιήσεις και ήσαν παρόντα στα μπλόκα της Αχαΐας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος συμφώνησε πλήρως με τα αιτήματα των αγροτών, και κατά την σύντομη ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους αγρότες τόνισε ότι, «πρέπει να στηριχθεί ό αγροτικός τομέας» και πρόσθεσε ότι στόχος της μνημονιακής πολιτικής είναι η κατάργηση της πρωτογενούς παραγωγής και η εξαθλίωση των αγροτών.

Έγινε πια καθαρό και σαφές -είπε- ότι η προσπάθεια της τρόικας αλλά και των υπαλλήλων της, δηλαδή της τρικομματικής κυβέρνησης, είναι να σταματήσει η πρωτογενής παραγωγή.

Το «τσουνάμι» φτάνει. Μετά την πώληση της ΑΤΕ, θα ακολουθήσει η δήμευση των αγροτικών εκτάσεων, αφού προηγουμένως επιβληθεί η βαριά φορολόγηση των αγροτών και των αγροτικών εκτάσεων.

Ο «τυφώνας» που έρχεται να σαρώσει την Ελληνική επαρχία δεν αντιμετωπίζεται με την επιβάρυνση του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά με μια σειρά μέτρων που θα μειώνουν το κόστος με σχέδιο, και πολιτική βούληση που θα οδηγεί στην ουσιαστική ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, όπως άλλωστε προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς, η Νέα Δημοκρατία συνολικά αλλά και εγώ προσωπικά είχαμε δεσμευθεί να υλοποιήσουμε.

Οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ δεσμευόμαστε σήμερα πως θα πάρουμε μέρος ενεργό στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή προ ημερήσιας διατάξεως, που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση για τα θέματα του αγροτικού κόσμου και εκεί θα τοποθετηθούμε ξεκάθαρα, υποστηρίζοντας όσα προεκλογικά είπαμε και πήραμε τον ψήφο σας.

Επίσης οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ θα συνυπογράψουμε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και θα καταθέσουμε τροπολογία, που αφορά το γεωργικό πετρέλαιο αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα -που δεν έχει κόστος για την κυβέρνηση, η όποια δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι εκταμιεύει χρήματα- καθώς επίσης και για το ΦΠΑ προκειμένου να πάρουν μία ανάσα οι αγρότες ώστε να υπάρξει και φέτος καλλιέργεια και εν συνέχεια παραγωγή.

Οι εντολές της τρόικας δεν πρέπει να περάσουν και δεν είναι δυνατόν να τις ανεχθεί κανένας Έλληνας, είτε είναι αγρότης, είτε όχι.

Σήμερα πρέπει όλοι να παλέψουμε και να πετύχουμε άμεσα, να πέσει το κόστος παραγωγής και αυτό γίνεται με την μείωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτό άλλωστε επαναλαμβάνω λέγαμε προεκλογικά ,αυτό δεσμευόταν ότι θα πράξει και ο Αντώνης Σαμαράς.

Τέλος με δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ο τ. Υφυπουργός κ. Νίκος Νικολόπουλος, είπε πως θεωρεί δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των αγροτών που παραμένουν στους δρόμους και θύμισε  ότι επί Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή για μέρες «κοβόταν» η Ελλάδα στα δύο και όχι για μία ώρα το 24ωρο όπως γίνεται σήμερα.  

Ακόμη προειδοποίησε την κυβέρνηση πως εάν δεν ασχοληθεί σοβαρά και δεν δώσει πραγματικές λύσεις και όχι «κλούβιες» τότε ας το ξέρει θα βρεθεί μπροστά σ’ ένα επικίνδυνο «τσουνάμι», που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με άδεια πακέτα, ακόμα και  αρίστης συσκευασίας και φυσικά ούτε με «χωροφυλακίστικα» μέτρα και εκτίμησε πως η κυβέρνηση εμπαίζει του αγρότες, ενώ μπορεί να δώσει λύση σε κάποια από τα καίρια ζητήματα. Αντίθετα όμως προτιμά να κινητοποιεί τους μηχανισμούς σύγκρουσης.

Δυστυχώς η πολιτική της «τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού» οδηγεί τον αγροτικό πληθυσμό στην πλήρη κατάρρευση.

Δεν μπορεί υπό αυτές τις οικονομικές συνθήκες πλέον να παράγει η Ελληνική γη.

Ο Έλληνας αγρότης δεν έχει τα αναγκαία και απαραίτητα μέσα για να καλλιεργήσει τα προϊόντα του. Πρέπει να αλλάξει η πολιτική αυτή.

Η κυβέρνηση εκτελεί την αγροτιά και καταργεί τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Λύσεις ζητούν οι Έλληνες αγρότες, όπως άλλωστε τους είχαμε υποσχεθεί. Λύσεις τώρα, σωτήριες, λυτρωτικές και όχι καταστροφικές.

-          Μη φορολόγηση της γεωργικής γης, αφού αποτελεί παραγωγικό συντελεστή που δεν μπορεί να υπόκειται σε φορολογία .

-          Ξεκαθάρισμα του καθεστώτος των βοσκότοπων, ώστε να παύσει η γραφειοκρατία που εμποδίζει την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας.

-          Ενίσχυση της αγροτικής πίστης, ώστε να υπάρξει δυνατότητα επενδύσεων από νέους ανθρώπους στον πρωτογενή τομέα, αλλά και η δυνατότητα εκσυγχρονισμού και επέκτασης υφιστάμενων εκμεταλλεύσεων.

-          Επιδότηση της γεωργικής συμβουλής, ώστε να μπουν οι βάσεις για την συνεχή παρουσία επιστήμονα στην καλλιέργεια και την εκτροφή.

-          Τώρα άμεσα αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες. Δεν χάνει τίποτα το κράτος αφού έτσι και αλλιώς δεν εισπράττεται ο φόρος της βαριάς φορολογίας του πετρελαίου αλλά και δεν καλλιεργείται με τέτοιο δυσβάσταχτο κόστος η γη.

-          Άμεσα ειδικό τιμολόγιο για το ρεύμα. Μέχρι σήμερα έχουν ειδικό τιμολόγιο και μάλιστα απαλλάσσονται κάποιες μεγάλες βίλες και συγκεκριμένες βιομηχανίες από την καταβολή του ρεύματος και την ίδια ώρα ζητάμε να έρχονται οι αγρότες να αγοράζουν με δικά τους χρήματα τους μετασχηματιστές για να δουλέψουν τα ποτιστικά και οι πομώνες. Γιατί να μην έρχεται να κάνει την εγκατάσταση η ΔΕΗ όπως κάνει σε τόσες και τόσες περιπτώσεις; Δυστυχώς τα μέτρα που λαμβάνονται για τους αγρότες, κάνουν την παραγωγική δραστηριότητα ασύμφορη.

Πρέπει επιτελούς οι συνάδερφοι της κυβερνητικής κοινοπραξίας να καταλάβουν, ποια είναι η κοινωνική πραγματικότητα.

Οι δημοσκοπήσεις «βλάπτουν σοβαρά» ας το θυμούνται.

Να ξέρουν ότι δεν θα τους το επιτρέψει ο ελληνικός λαός να καθεύδουν και να αναπαύονται στις κομματικές δάφνες των γκαλοπατζίδων και των νταβατζίδων ενώ ο ίδιος τσουρού ελίσσεται πάνω στα αποκαΐδια της μνημονιακής πολιτικής.

Οι αγρότες δεν είναι μόνοι, δίπλα τους βρισκόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, είμαστε όλοι οι Έλληνες απέναντι στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ, για να πάρουμε πίσω την εθνική κυριαρχία, την εθνική υπερηφάνεια μας και το «ΒΙΟΣ» μας!

Η κυβέρνηση ας πάψει εμπαίζει τους αγρότες και ας πάψει να παίζει με την φωτιά.

Να σταματήσει «εδώ και τώρα» την κινητοποίηση των μηχανισμών σύγκρουσης των πολιτών.

Ο ελληνικός λαός θα συμπορευθεί εξ’ ολοκλήρου για να διώξει την ξένη κατοχή των δανειστών.

Εμείς οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ υιοθετούμε και απαιτούμε να επανεξετασθούν και να αποσυρθούν όλα τα οριζόντια μέτρα εκτόξευσης του κόστους του μικρού παραγωγού κυρίως μέσα από την φορολόγηση του καυσίμου (μείωση φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο) αλλά και με μειώσεις στα τιμολόγια του αγροτικού ρεύματος, τα οποία εκτοξεύτηκαν για την κάλυψη «υποτίθεται» λειτουργικών εξόδων, αλλά και για την πληρωμή τιμολογίων ρύπων.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος