Loading...
 Start Page
Όταν οι λαοί ξυπνάνε, οι τύραννοι τρέμουν. Ν.Νικολόπουλος Σε συγκέντρωση Χριστιανοδημοκρατών Χαιδαρίου-Περιστερίου “Αποφασίσαμε “Σύλλογο Ασπίδα” για να μην πάρουν τα σπίτια των φτωχών”.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ

Γελάστηκα από έναν πολιτικό που γέλασε τον ίδιο τον λαό που τον πίστεψε και τον έκανε Πρωθυπουργό.

Αλλά και πάλι είπα: Καλύτερα γελασμένος παρά προσκυνημένος! Και άφησα το υπουργείο, στο οποίο θα έπρεπε να βάζω υπογραφές καταδίκης του λαού, βγαίνοντας και πάλι στον δρόμο. Εκεί που με ξέρουν τόσα χρόνια οι πολίτες και εκεί που μετριούνται πάντοτε τα πολλά, τα δύσκολα και τα μεγάλα.

“Φτιάξαμε μία ''ατσαλένια ασπίδα'' προστασίας υπέρ των αδυνάτων, οι Χριστιανοδημοκράτες των δυτικών δήμων της Αττικής, ιδρύοντας έναν σύλλογο που θα προσφέρει νομικές υπηρεσίες, αλλά και ένα ''τείχος προστασίας'' για όσους απειλούνται τα σπίτια τους, από τους τοκογλύφους-δανειστές της Τρόικα, φίλους της τρικομματικής κυβέρνησης.

Δεν θα εγκαταλείψουμε κανέναν, δεν θα μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος, δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπιτώσουν οικογένειες. Ένα ανθρώπινο ''τείχος χτίζεται'' για να μην γίνουμε από νοικοκυραίοι, άστεγοι, για να μην δούμε τα σπίτια μας άδεια, χωρίς ανθρώπους να μετατρέπονται σε “περιστερώνες”.

Από σήμερα καλούμε όλους τους Έλληνες να συστρατευθούν και να φτιάξουμε τις πραγματικές “θωρακισμένες” πόρτες από το πυρίμαχο υλικό, από το “ατσάλι” της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Είμαστε όλοι “υποψήφιοι” άστεγοι εξαιτίας του μνημονίου, της τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού...

Κανείς δεν θα είναι μόνος, υπάρχουμε όλοι εμείς για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις δυσκολίες, για να γίνουμε το αποκούμπι και να σηκώσουμε μαζί τον σταυρό, να μην αφήσουμε κανέναν αβοήθητο”.

Τα παραπάνω είπε  ο Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων εισηγούμενος μία καινούρια δράση στους πολυάριθμους φίλους του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών Νίκος Νικολόπουλος στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων είπε:

“Είναι αλήθεια.  Γελάστηκα από έναν πολιτικό που γέλασε τον ίδιο τον λαό που τον πίστεψε και τον έκανε Πρωθυπουργό.

Αλλά και πάλι είπα: Καλύτερα γελασμένος παρά προσκυνημένος! Και άφησα το υπουργείο, στο οποίο θα έπρεπε να βάζω υπογραφές καταδίκης του λαού, βγαίνοντας και πάλι στον δρόμο. Εκεί που με ξέρουν τόσα χρόνια οι πολίτες και εκεί που μετριούνται πάντοτε τα πολλά, τα δύσκολα και τα μεγάλα.

Στο κάτω – κάτω της γραφής, όταν λέμε πως η κάθε καρέκλα εξουσίας πρέπει να υπηρετεί τη κοινωνία και όχι… αυτόν που κάθεται σε αυτή, πρέπει να το εννοούμε.

Και όταν καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν γίνεται, πρέπει να σηκωνόμαστε από την καρέκλα και να στεκόμαστε δίπλα στον λαό.

Αυτό είναι πολιτική για μένα και για τους φίλους και συνοδοιπόρους με τους οποίους δημιουργήσαμε τους τελευταίους μήνες το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα.

Και επειδή, φίλες και φίλοι, τα σύννεφα αρχίζουν να μαυρίζουν και πάλι πάνω από την Ελλάδα, παρά τις μεγάλες προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης και όλου του συστήματος που τη στηρίζει να  εξωραΐσει την ζοφερή πραγματικότητα, νομίζω πως είναι περισσότερο ωφέλιμο και αναγκαίο από ποτέ, να μπορούμε να βρισκόμαστε όσο πιο κοντά γίνεται, όλες οι δημοκρατικές και πατριωτικές εκείνες δυνάμεις που δεν πείστηκαν από τις υποσχέσεις της σωτηρίας μέσω του μνημονίου, ούτε λύγισαν από τους διαρκείς εκφοβισμούς ή και τις απειλές, ντόπιων και ξένων δυναστών.

Το ξέρω και το ξέρετε ότι λένε ψέματα! Το ξέρω και το ξέρετε ότι η δική τους πολιτική προβλέπει ακόμα χαμηλότερο βασικό μισθό, ακόμα μικρότερες συντάξεις, ακόμα πιο μεγάλη ανεργία. Το ακούτε παντού τις τελευταίες μέρες…Δεν θα τους περάσει όμως…Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα ξυπνάει. Και όταν οι λαοί ξυπνάνε, οι τύραννοι τρέμουν'!!!

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος