Loading...
 Start Page
ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

«Με το σχέδιο «Αθηνά» ο Δήμος Αιγιαλείας παύει να υπάρχει στο χάρτη των ΑΕΙ με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη καμία από τις μέχρι τώρα επιλογές, όπως είναι για παράδειγμα τα δρομολογημένα έργα και δράσεις των προγραμματικών περιόδων, οι επενδύσεις που έγιναν, αλλά και τα γνωρίσματα της περιοχής. Με την πρόταση του υπουργείου ένα μικρό αλλά καλή ποιότητας και άριστων προοπτικών περιφερειακό ΤΕΙ διαλύεται και στοχευμένα πλέον πλήττονται οι προοπτικές της Αιγιαλείας».

 

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρουσιάστηκε και συζητήθηκε το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στον χάρτη των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης.

 

Ο Αχαιός πολιτικός, αν και δεν είναι μέλος της Επιτροπής μετείχε στη συνεδρίαση και μάλιστα, γράφτηκε στον κατάλογο των ομιλητών, θέτοντας τα ζητήματα που απασχολούν την Αχαΐα και ευρύτερα την Δυτική Ελλάδα.

 

Τοποθετούμενος, ειδικότερα για το ζήτημα του ΤΕΙ Αιγίου που είναι και το πλέον «φλέγον» με βάση την αναθεώρηση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας, σημείωσε πως σε αντιδιαστολή με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Φινλανδία, έχει τεθεί ως στόχος να υπάρχει σε κάθε μεγάλη πόλη κάθε περιφέρειας και ένα τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. «Το Αίγιο κατέχει κεντροβαρή θέση στη Δυτική Ελλάδα, βρίσκεται μεταξύ της Αθήνας και της Πάτρας, διασχίζεται από τους βασικούς οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες της βόρειας Πελοποννήσου, διαθέτει ένα σημαντικό νοσοκομείο και μία αυθύπαρκτη οικονομική παραγωγή. Με αυτά τα δεδομένα, είναι αδύνατο να στερείται ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος, που στην παρούσα φάση είναι το ΤΕΙ, με αξιοζήλευτα αποτελέσματα μέχρι τώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε πως το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα έχει εκφραστεί κατά του σχεδίου, δεδομένου πως δεν αντιμετωπίζει με τα ίδια μέτρα και σταθμά όλες τις περιοχές και όλες τις σχολές, αλλά και διότι δεν αντιμετωπίζει τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ως αυτόνομες οντότητες που μπορούν να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις για την θεματική αλλά και σωροταξική ανάπτυξη των σχολών και των τμημάτων τους.

 

«Η νέα Αρχιτεκτονική θέλει βήματα που πείθουν και απαιτεί κριτήρια τα οποία δεν αμφισβητούνται» τόνισε ο πρώην υφυπουργός, σημειώνοντας πως στην περίπτωση του Αιγίου δεν τηρήθηκαν, ούτε τα ακαδημαϊκά κριτήρια της Πολιτείας, ούτε τα χωροταξικά κριτήρια που το ίδιο το ΤΕΙ της Πάτρας έχει ορίσει.

«Η Πάτρα και το Αίγιο επένδυσαν στη λειτουργία υψηλής ποιότητας ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πιστεύω πως η Δυτική Ελλάδα δικαιούται να αναρριχηθεί ψηλά στον τομέα της παιδείας στην χώρα, δεδομένου ότι η παιδεία αποτελεί βασικό πυλώνα ανάσχεσης της χρόνιας υπανάπτυξής της» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος παράλληλα, είχε επαφές με τον αρμόδιο υπουργό και τον υφυπουργό, ασκώντας κάθε δυνατή πίεση για αλλαγή των αποφάσεων, οι οποίες πάντως δεν πρόκειται να ψηφιστούν και να επικυρωθούν από τη Βουλή, αλλά να εφαρμοστούν με Προεδρικό Διάταγμα. 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος