Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: “ Κυρίαρχος στόχος μας η δημιουργία αντιμνημονιακής συμμαχίας που θα τραβήξει χειρόφρενο στη ακραία φτωχοποίηση των Ελλήνων…”

Υπό προϋποθέσεις οι Χριστιανοδημοκράτες βλέπουμε θετικά μια μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης”  είπε σε συνέντευξη του στο δημοσιογράφο Δημήτρη Αλοΐζο στην πρωινή ραδιοφωνική ζώνη ο συντονιστής του Κινήματος και Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος.
“Στόχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος η δημιουργία άμεσα μιας αντιμνημονιακής συμμαχίας που θα δώσει μία νέα κυβέρνηση στην υπηρεσία του λαού και όχι των δανειστών” ,ενώ συνέχισε, “σήμερα, με την Τρόικα και με τα μνημόνια υφιστάμεθα την πιο σφοδρή επιδρομή των δανειστών, που οδηγεί στην πιο άγρια αποικιοκρατία των τοκογλύφων ΔΥΝΑΣΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ. Ολόκληρος ο Ευρωπαϊκός Νότος -Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία- απειλείται από την θέση των αγορών στη θέση των «πειρατών»”.
Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση αποκάλυψε μιαν ουσιώδη "αδυναμία" στην ιδεολογία της ελεύθερης αγοράς.
Ότι το μοντέλο της ασυδοσίας των κερδοσκόπων με το οποίο επιχειρούν να ξεφύγουμε από την κρίση, αποδείχθηκε εσφαλμένο –εάν δεν είναι το κόλπο γκρόσο- και βέβαια η γενεσιουργός αιτία της κρίσης.

ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ..

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος κληθείς να σχολιάσει την επάνοδο των τροικανών στα κυβερνητικά έδρανα απάντησε:

 «Από σήμερα γινόμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές».

Έφτασε το κλιμάκιο της τρόικας λίγο πριν από το Eurogroup της Δευτέρας.

Θέλουν να επιβληθούν –ακόμα και με το μαστίγιο- τα μέτρα που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί (και για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση) αλλά και την λήψη ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, αφού το πρόγραμμα της λιτότητας δεν προχωράει και δεν τους βγαίνει.
Ανατρίχιασα ακούγοντας την φωνή του δήμιου: “Πιάστε τους πολίτες που σας χρωστάνε και προχωρήστε τώρα σε απολύσεις στο Δημόσιο. Διαφορετικά βάλτε νέους φόρους και μειώστε και άλλο τους μισθούς”.

«Ο εκπρόσωπος Ουίλιαμ Μάρεϊ, συνέχισε ο εκπρόσωπος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών, μας πληροφόρησε πως προετοιμάζει σχέδιο για το απαιτούμενο προσωπικό σε κάθε δημόσια υπηρεσία όπου το "τελικό αποτέλεσμα" θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα του φορολογικού συστήματος.

Εξάλλου να κι’ άλλος ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, άνοιξε και πάλι παράθυρο για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Βίζερ χαρακτήρισε "υπερτροφικό" τον ελληνικό δημόσιο τομέα και τόνισε πως αυτήν την φορά το κύριο σημείο των συζητήσεων είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα, η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων».
Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος προειδοποίησε πως:

«Εάν εδώ και τώρα οι τοκογλύφοι-δανειστές επιμείνουν στις απολύσεις, πρέπει αυτοί και τα κυβερνητικά «τσιράκια» τους να γνωρίζουν ότι θα προκαλέσουν ισχυρές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις.

Το κοινωνικό και πολιτικό κόστος από μια τέτοια εξέλιξη είναι αμφίβολο αν μπορεί να το σηκώσει η τρικολόρε Κυβέρνηση της μιντιακής διαπλοκής.
Το "αναπόφευκτο" των 25.000 άμεσων απολύσεων, σε άμεση εφαρμογή έχει πλάνο τριμηνιαίων στόχων για καρατομήσεις δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 που ζητούν οι δανειστές θα οδηγήσει στον ΑΚΑΡΙΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ (ΣΑΜΑΡΑ,ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,ΚΟΥΒΕΛΗ)».

Το σύστημα της αέναης λιτότητας ήδη έχει φρακάρει. «Πάρτε φόρους» λέει η τρόικα. Από ποιους; Από αυτούς που δεν έχουν ή από εκείνους που δεν μπορούμε να πιάσουμε; Δίπλα μας, στην Ιταλία, το πολιτικό μπάχαλο είναι απόρροια του γερμανικού ηγεμονισμού και η υποβάθμιση της βρετανικής οικονομίας από τη Standard & Poor’s  είναι το πρώτο βαρύ «βλήμα» στην καρδιά  της –δήθεν- οικονομικά ανεπτυγμένης Ευρώπης.

Εμείς οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ πιστεύουμε ακράδαντα πως η συνέχιση της επιμονής στη λιτότητα, τελικά θα εξοντώσει πάλι την Γερμανία, που είναι η πιο κερδισμένη από τα ελλείμματα των φτωχών του νότου. Εμείς θα εξακολουθούμε να προτείνουμε πως πρέπει να υπάρξει νέα ανατροφοδότηση κεφαλαίων. Τα πλεονάσματα του βορρά πρέπει να διοχετευθούν στο νότο. Έστω και έμμεσα. Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη αναγκαιότητα. 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος