Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: “Προκαλεί ο Πρωθυπουργός όταν τα ΑΤΕΙ στην Καλαμάτα επιβιώνουν ενώ θα έπρεπε να κλείσουν με τα κριτήρια που βάζει στο Αργοστόλι”

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΤΕΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με σπουδαστές του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων

“Το μνημόνιο και οι εθελόδουλοι υπηρέτες, συμπρωθυπουργοί καλλιεργούν το διχασμό και το μίσος στους μνημονιόπληκτους Έλληνες και τώρα με τις μετακινήσεις-καταργήσεις-συγχωνεύσεις των ΑΤΕΙ, σΠέρνει την διχόνοια, μεταξύ των πόλεων ανά την επικράτεια” είπε μεταξύ άλλων στο πυρήνα των Χριστιανοδημοκρατών σπουδαστών του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων ο παραιτηθείς Υφυπουργός από την τρικομματική κυβέρνηση Νίκος Νικολόπουλος.

Στη συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο «IONIAN PLAZA», οι σπουδαστές μετέφεραν την οργή, την ανασφάλεια και την απογοήτευση του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Αργοστολίου, που συγχωνεύεται με το “άσχετο” της κοινωνικής οικονομίας και χαρακτηριστικά τόνισαν στον συντονιστή του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος κ. Νίκο Νικολόπουλο

“Η συγχώνευση αυτή είναι παράλογη, αφού το sylabus μαθημάτων των υπό συγχώνευση τμημάτων δεν περιλαμβάνει τα γνωστικά αντικείμενα του τμήματος όπως πολιτική επικοινωνία, κοινωνιολογία δημοσιότητα ΜΜΕ, δημόσιες σχέσεις και ολοκληρωμένες δημόσιες σχέσεις, κοινωνία και ΜΜΕ κ.α.

Αποδοχή του σχεδίου συνεπάγεται κατάργηση του διδακτικού αντικειμένου των δημοσίων σχέσεων στην Ελλάδα υποβάθμιση του πτυχίου των ήδη αποφοιτησάντων αφού δεν θα υπάρχει πλέον αμιγές τμήμα δημοσίων σχέσεων στην Ελλάδα”.

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπυολος, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην Βουλή τη φωνή τους καθώς επίσης συμφωνήθηκε ο «κατάλογος των σκληρών ερωτημάτων» που θα καταθέσει αύριο -μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου- στο Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Παιδείας.

Οι επιπτώσεις της διακοπής λειτουργίας του ΤΕΙ αναμφίβολα θα είναι αρνητικές, με πολλαπλά κοινωνικοοικονομικά αποτελέσματα για τις πόλεις που φιλοξενούν τα εκπαιδευτικά αυτά ιδρύματα, καθώς και για τους φοιτητές και για τις οικογένειες τους. Εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες υπογράμμισε ο Νίκος Νικολόπουλος είμαστε υπέρ του εξορθολογισμού και της αναβάθμισης αλλά όχι της κατάργησης των ΑΤΕΙ και των ΑΕΙ που θα οδηγήσει  στην παρακμή και την ερημοποίηση της περιφέρειας.

Είναι ύποπτη, παράλογη, και εγκληματική η παύση του τμήματος του ΑΤΕΙ Κεφαλλονιάς, όταν έχει τόσο μεγάλη ζήτηση μια πανάκριβη και υψηλού επιπέδου υλικοτεχνική υποδομή και προπαντός ιδιόκτητα κτίρια.

Είναι αυτονόητο ο μαρασμός που αυτόματα θα επέλθει στο Αργοστόλι όταν θα αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν 1000 φοιτητές, θα φέρει μια οικονομική καταστροφή άνευ προηγουμένου.

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός πρέπει να έρθουν στην εθνική αντιπροσωπεία και να απαντήσουν:

  • Οι φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία, που να πάνε να σπουδάσουν; Σε ιδιωτικές σχολές ή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού;
  • Τα χρήματα που έχουν δοθεί για την αναβάθμιση του τμήματος και την ορθή του λειτουργία, πάνε χαμένα;
  • Για τι απαιτούν από τους νέους να σπουδάσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε επιλέξει μέσω Πανελληνίων εξετάσεων;
  • Με ποια λογική καταργούνται οι Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα;

 

Αλήθεια ποιος δεν καταλαβαίνει πως θα είναι ολέθρια η μετακίνηση 1000 φοιτητών (μόνο από το Αργοστόλι) και άλλων 7000 από το ΑΤΕΙ Πατρών στο Μεσολόγγι, την στιγμή που είναι άγνωστο ότι το Μεσολόγγι, μία πόλη 10.000 κατοίκων, αδυνατεί να φιλοξενήσει τόσο κόσμο.

Τέλος ο Αχαιός πολιτικός τόνισε: “Εμείς οι Χριστιανδοημοκράτες δεν πιστέψαμε ποτέ στις οριζόντιες περικοπές και στα “τυφλά” χτυπήματα. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλύτερα τμήματα και να τα αναβαθμίσουμε να κάνουμε περικοπές ορθολογικές με κριτήρια χωρίς ρουσφετολογική αντίληψη. Προκαλεί ο Πρωθυπουργός όταν τα ΑΤΕΙ στην Καλαμάτα επιβιώνουν ενώ θα έπρεπε να κλείσουν με τα κριτήρια που βάζει στο Αργοστόλι”.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος