Loading...
 Start Page
Περιοδεία Κεφαλλονιά

Οι φίλοι του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος το βράδυ ετοίμασαν μία «ζεστή» φιλική συνάντηση και ένα δείπνο, από γνωστούς παράγοντες της τοπικής ζωής του νησιού, όπου εν εκτάσει αντηλλάγησαν απόψεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Το πρόγραμμα της επόμενης μέρας έχει επισκέψεις – συναντήσεις στο Εργατικό Κέντρο, στην Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων και στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων .

Ο Νίκος Νικολόπουλος έθεσε το ευρύτερο θέμα της «Κοινωνικής Οικονομίας»:

«Πιστεύω ,είπε, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος πρέπει να γίνει ένας από τους σημαντικότερους φορείς υλοποίησης της ιδέας αυτής και μάλιστα θα μπορούσε να είναι και βασικό «μοντέλο» για την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών. Αυτή καθ’ αυτή η δομή της Εκκλησίας της Ελλάδος με τα εκατοντάδες ιδρύματα και δομές που λειτουργεί ήδη, πρέπει να αξιοποιηθούν αναλόγως για να τρέξει η κοινωνική οικονομία και ευρύτερα».

Είναι δεδομένο ότι η Εκκλησία, η Αρχιεπισκοπή και οι κατά τόπους Μητροπόλεις μπορούν αν κινητοποιηθούν καταλλήλως να πολλαπλασιάσουν την αξία των όποιων πόρων, λόγω των μηχανισμών και της εμπειρίας που διαθέτουν. Έζησα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα στο Υπουργείο την ευθύνη της πρόνοιας τις αγωνίες αλλά ανακάλυψα και τον «κρυμμένο θησαυρό».

Πεποίθηση των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών είναι πως με τον τρόπο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί ένας φορέας πολλαπλής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής αξίας για την καταπολέμηση της φτώχειας, ώστε να μην υπάρχει επικάλυψη, αλλά αλληλοσυμπλήρωση και ενδυνάμωση αυτού του έργου.

Συνάντηση με τους πολύτεκνους

«Δυστυχώς η ΝΔ και ο Α. Σαμαράς άλλαξαν άρδην πολιτική για τους πολύτεκνους»

Η επόμενη συνάντηση έγινε στα γραφεία των Κεφαλλήνιων πολυτέκνων, όπου τον καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Π. Κουνάδης, αφού ως γνωστό ο Νίκος Νικολόπουλος, είναι από πολύτεκνη οικογένεια, ο ίδιος έχει τέσσερα παιδιά και η σύζυγος του είναι εκλεγμένη στο προεδρείο της ΑΣΠΕ.

Απαντώντας στα ζητήματα που του ετέθησαν γύρω από την ακολουθούμενη αντεθνική αντιδημογραφική και αντιπολιτεκνική πολιτική των μνημονίων υπήρξε ο πρώτος που μίλησε δημόσια στον λαό για τα δεινά που έρχονταν από την στιγμή που αντελήφθην ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ως Πρωθυπουργός, άλλαξε άρδην την πολιτική για τους πολύτεκνους που ακολούθησε ως πρόεδρος της ΝΔ στην αντιπολίτευση.

Επίσκεψη και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Ο λαός μας, μέσα σε τρία χρόνια, προδόθηκε δύο φορές

Στην ένωση αγροτών συνεταιρισμών Ν. Κεφαλονιάς τον αποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Α. Καλαφάτης,  που του διεκτραγώδησε την κατάσταση και τις ανυπόφορες συνθήκες που ζει ο αγροτικός κόσμος.

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής αναφερόμενος την πεποίθηση ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα και η πολιτική που εκπροσωπεί, δεν μπορούν να αντέξουν για πολύ ακόμα. «Ο λαός μας, μέσα σε τρία χρόνια, προδόθηκε δύο φορές. Τρίτη φορά δεν μπορεί να επαναληφθεί… » υπογράμμισε, εκφράζοντας την πρόβλεψη για μεγάλες πολιτικές αναταράξεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Συνάντηση με το ΔΣ του ΚΤΕΥΛ Κεφαλληνίας

Οι Χριστιανοδημοκράτες υποστηρίζουν την ελεύθερη οικονομία με κοινωνικό πρόσημο

Τελευταίος σταθμός υπήρξε το κοινό Ταμείο Υπεραστικών Λεωφορείων, όπου εκεί συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες αλλά και εργαζομένους και κατέγραψε τα προβλήματα του κλάδου.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας «συστήθηκε ως γιός και γαμπρός επαγγελματιών του κλάδους και άρα μέλος οργανικό της μεγάλης οικογένειας των  «σωφεραίων» είπε : «Οι Χριστιανοδημοκράτες υποστηρίζουν την ελεύθερη οικονομία με κοινωνικό πρόσημο.  Μάχονται για μια πολιτική που θα λέει αλήθειες και θα υποστηρίζει τα εθνικά συμφέροντα και μόνο αυτά. Και για επαναφορά της κοινής λογικής. Και η κοινή λογική λέει, για παράδειγμα, ότι σε καμία χώρα δεν μπορεί να έρθει ανάπτυξη, μέσω της κοινωνικής ισοπέδωσης».

Είχα ευχηθεί εγώ να κάνω λάθος και ο Σαμαράς με την συγκυβέρνηση να δικαιώσουν αυτά που υποστήριζαν.  Κάθε άλλο επιχαίρω με όσα συμβαίνουν ούτε νιώθω καμία δικαίωση. Δικαίωση θα αισθανθώ μόνο όταν απαλλαχθεί η πατρίδα μας από αυτό το επαχθές βάρος και τους υπηρέτες της. Αυτά είναι ο στόχος μου και δεν άλλαξε, μετά το 2009. Άλλοι άλλαξαν και… αλλαξοπίστησαν».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής το ξενοδοχείο «PLAZA», μετετράπη σε «στρατηγείο» του συντονιστή του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκου Νικολόπουλου.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στη συνέχεια συναντήθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο με τον Πρωτοσύγκελο Πανοσιολογιότατο π. Γεράσιμο Φωκά , λόγω απουσίας του Μητροπολίτη κ.κ. Σπυρίδωνα ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

 

Απαραίτητη και αναγκαία συνεργασία στο τομέα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, Κράτους και Εκκλησίας

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος συζήτησε και παρουσίασε τις θέσεις-προτάσεις του νέου πολιτικού φορέα στα ζητήματα σχέσεων και εκκλησίας και πολιτείας αλλά και στην απαραίτητη και αναγκαία συνεργασία στο τομέα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

«Σε καιρούς, όπως οι σημερινοί, που των «ιδεών η πόλη ερημώνει» και από πολλές πλευρές επιχειρείται η πολιτική να αποσυνδεθεί από κάθε αξιακό περιεχόμενο, το παράδειγμα το έργο και η αυτοθυσία της Εκκλησίας και των ποιμένων της δεν λειτουργεί απλώς στο χώρο της μνήμης και της θύμησης» είπε και συνέχισε «λειτουργεί προπάντων στη σφαίρα του υψίστου προτύπου που ζητά όχι απλώς μιμητές ή ρητορικούς «διαχειριστές», αλλά πρωτοπόρους που να τον ενστερνιστούν και να το υιοθετήσουν».

Σχετικά με την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει με το ελάχιστο δυνατό κόστος η Εκκλησία της Ελλάδος στα ζητήματα που αφορούν, κυρίως στην πρόνοια και στην αντιμετώπιση της φτώχιας αλλά στην συνέχεια και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος