Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ

Ολοκληρώθηκε το διήμερο οδοιπορικό του Χριστιανοδημοκρατικού κλιμακίου στο νομό Ροδόπης, με τελευταίο σταθμό την πρώτη «σύναξη» του πυρήνα των εθελοντών του νέου πολιτικού κινήματος στη Κομοτηνή.

Ο συντονιστής και Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, δεν έκρυψε την χαρά και τη συγκίνηση του για την μεγάλη και αναπάντεχη ανταπόκριση, που συνάντησε από τους Ακρίτες Έλληνες Πατριώτες και για τούτο αμέσως ανταποκρίθηκε να επιστρέψει στη Θράκη μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, αποδεχόμενος προσκλήσεις από φορείς της Αυτοδιοίκησης, του Συνδικαλισμού, των επαγγελματιών και βιοτεχνών, και άλλων κοινωνικών οργανισμών, φορέων καθώς και τοπικο-εθνικοπατριωτικών συλλόγων.

«ΜΑΖΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….»

Φανερά συγκινημένος ο τ. Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους μεταξύ άλλων είπε:

«Πιστεύω ακράδαντα, ότι σε αυτά εδώ τα χώματα της Θράκης, βρίσκεται ριζωμένη η πιο βαθιά ελληνική ψυχή, που μπορεί να μετατραπεί σε εμπροσθοφυλακή των δυνάμεων αντίστασης αλλά και ανανέωσης του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού τοπίου στην Ελλάδα.

Η σημερινή μας συνάντηση, όπως και σ’ όλες τις επαφές στους σταθμούς που βρεθήκαμε, εγώ και οι Χριστιανοδημοκράτες συνεργάτες μου διαπιστώσαμε ότι η Θράκη είναι έτοιμη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα όλων των Ελλήνων για την μεγάλη αλλαγή ελπίδας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Μία αλλαγή, που φυσικά δεν μπορούν να κάνουν, όσοι κορόιδεψαν τον λαό και όσοι δεν τόλμησαν να πουν ούτε ένα όχι στην πολιτική της κ. Μέρκελ, η οποία οδηγεί την Ευρώπη σε «ολοκαύτωμα».

Μία αλλαγή, που φυσικά κανείς δεν πρέπει να περιμένει να έλθει εξ ουρανού…»

«ΔΕΝ ΘΑ ‘ΡΘΕΙ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ… ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!»

Ο συντονιστής των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών κ. Νίκος Νικολόπουλος, επίσης είχε μακρά συζήτηση με τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος παρ’ ότι λίγες εβδομάδες μετρά από την ενθρόνιση του, όμως ήδη έχει αναπτερώσει το ηθικό και τις ελπίδες των Ορθοδόξων Ελλήνων της Κομοτηνής, οι οποίοι ήδη με ενθουσιασμό μιλούν για τον νέο τους φωτισμένο και πολλά υποσχόμενο Ιεράρχη που έχει δώσει σημάδια προσφοράς με το έργο του στη νεολαία.

«Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος εκλήθη από τα τοπικά ΜΜΕ, να κάνει δηλώσεις μετά την συνάντηση του με τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, τόνισε:

«Χάρηκα ειλικρινά, γιατί επιτέλους μετά από μια δεκαετία, όπου μια εθνικά και θρησκευτικά κρίσιμη Μητρόπολη παρέμενε ουσιαστικά «αποίμαντη», επιτέλους εξελέγη ένας νέος και άξιος ποιμενάρχης που έχει διακριθεί για το έργο του στην νεολαία. Έχει μεγάλη σημασία ποια ηγεσία έχει ο κάθε τόπος.

Πιστεύω πως η σωτηρία της πατρίδας, δεν θα έρθει «ούτε εκ της εσπερίας, ούτε εκ της Γερμανίας, ούτε εξ ουρανού.

Εμείς πρέπει να παλέψουμε γι ‘αυτό τον τόπο, εμείς θα αλλάξουμε την μοίρα μας, εμείς θα ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας! Εμείς και κανένας άλλος!

Και επειδή αυτό το «εμείς» πρέπει να είναι πολύ πλατύ και να αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες, από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε, ότι σε αυτό τον μεγάλο αγώνα για την πατρίδα, πρέπει να ενωθούν όλες οι πατριωτικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις, αφήνοντας κατά μέρος τις άλλες διαφορές τους.

Αρκεί να συμφωνήσουμε όλοι σε ένα μόνο πράγμα:

Ότι, τούτη η πατρίδα είναι η μόνη που έχουμε και δεν την παραχωρούμε σε κανέναν!

Αυτή τη κοινή πεποίθηση μοιράστηκα και με τον Μητροπολίτη σας ο οποίος, επίσης, χωρίς ιδιοτέλειες και δεύτερες σκέψεις, ανοίγει τις πόρτες και την αγκαλιά του σε όλους τους Έλληνες, που ενώνονται για να διεκδικήσουν μία Ελλάδα της τίμιας και περήφανης προκοπής.

Η Εκκλησία έχει σταθεί σε απόσταση ασφαλείας. Προτιμά να είναι «στεγανοποιημένη» και σε ρόλο παρατηρητή, όπως ακριβώς δηλαδή θέλει και επιβάλει η μνημονιακή πολιτική ηγεσία.

Μια Εκκλησία επαναπαυμένη στα «κεκτημένα» χωρίς ρήξεις, επαναστάσεις.

Εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες θυμόμαστε, ότι όπου η Εκκλησία στρατευθεί στον αγώνα για τη Δικαιοσύνη και τη Ελευθερία, εκεί οι λαοί της άνοιξαν τις καρδιές τους.

Σήμερα λοιπόν κλήρος και λαός, οφείλουμε να συνταράξουμε τις συνειδήσεις των Ελλήνων και να σταθούμε αντιμέτωποι με τους εχθρούς του λαού και του έθνους μας.

Ευτυχώς υπάρχουν Ιεράρχες και πολιτικοί που χάρη σ’ αυτούς ο λαός μας συντηρεί την ελπίδα του. Απ’ όποιο χώρο και αν προέρχονταν, όποιοι και αν είναι ευτυχώς που υπάρχουν, ακόμα και αν έγιναν ή γίνονται «αποδιοπομπαίοι τράγοι», αυτοί ενσαρκώνουν το πνεύμα της αντίστασης.

Τέλος, δημόσια θέλω να εκφράσω τα αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης για όσα έκανε ο Μητροπολίτης για την νεολαία και για όσα ξεκίνησε να κάνει από την νέα θέση διακονίας.

Όσοι τον γνωρίζουμε ξέρουμε πως είναι από εκείνους τους εκκλησιαστικούς άνδρες, που θα τολμήσει να «ορθοτομήσει το λόγο της αληθείας» και της εθνικής αυτογνωσίας αψηφώντας το οποιοδήποτε κόστος. Μπορεί να σηκώσει το βάρος της διαδοχής, του αναστήματος όπως εκείνου του Κομοτηναίου, του από Τραπεζούντος Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρύσανθου. Μπορεί να βαστάξει ζωντανές και τις ελπίδες των Ορθόδοξων Ελλήνων για μία αλλαγή πορείας.

Τέτοιοι ιεράρχες μας χρειάζονται. Ευαίσθητοι στις αγωνίες των νέων με γνήσια και αυθεντικά πρότυπα ζωής που θα διδάξουν και θα μιλήσουν για αγώνες, θυσίες και θα δώσουν πρώτοι το παράδειγμα…. Τοιούτος υμίν έπρεπεν Αρχιερεύς».

«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΔΡΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ…!!»

Φυσικά κανείς Μητροπολίτης δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει «κομματάρχης».

Φυσικά και η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία δεν πρέπει να εμφανισθεί, υπέρ ενός κόμματος ή σαν πολιτικό κόμμα.

Πρέπει όμως να δράσει σαν καταλύτης. Με την εθναρχική φωνή της να ταράξει τα βρώμικα λιμνάζοντα νερά της δημόσιας υποτελούς μακαριότητας.

Ακούγοντας οι Έλληνες ορθόδοξοι, τη φωνή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, τους γεννώνται διάφοροι συνοιρμοί όπως:

Γιατί η Ελλαδική Εκκλησία εμφανίζεται ως συνοδίτης, ως συνοδοιπόρος της καταστροφικής πορείας στην οποία μας οδηγούν οι συγκυβερνώντες. Η απολιθωμένη σιωπηλή σεπτή κεφαλή, γιατί περιορίζεται σε ρητορείες χωρίς ζωντάνια, χωρίς δύναμη και διάθεση αποτροπής των εθνικών δεινών που έρχονται.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ.

Υπάρχει άλλος δρόμος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νικολόπουλος αφού άκουσε τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρηματιών να διεκτραγωδούν την ανυπόφορη πια οικονομική ασφυξία που μέσα στη οποία χαροπαλεύουν οι επιχειρηματίες υπεσχέθη πως θα μεταφέρει στη Βουλή όσα άκουσε όπως ότι ο ένας στους δύο επιχειρηματίες αδυνατεί να καταβάλει τις ασφαλιστικές του εισφορές προς τον ΟΑΕΕ. Ο κ. Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι το ταμείο «βουλιάζει» σε όλο και μεγαλύτερα χρέη από απλήρωτες εισφορές, οι οποίες έφτασαν τα 7,4 δις ευρώ ενώ έρχεται σύντομα η επιβολή εισφοράς επί του ετήσιου τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για να καλύψει έλλειμμα 600 εκατ. ευρώ.

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Νίκος Νικολόπουλος ακόμα υπογράμμισε:

«Ακόμα και αν δεν υπήρχε άλλος δρόμος έπρεπε εμείς να τον ανακαλύψουμε, να τον χαράξουμε και να τον διανοίξουμε.

Κανείς όμως στον πλανήτη δεν πιστεύει πως η ακολουθούμενη μνημονιακή υφεσιακή πολιτική, είναι μονόδρομος και μάλιστα που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση.

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θέλουμε την παραμονή μας στην Ευρωζώνη, αλλά κατά τρόπο που δεν καθιστά τη ζωή μας αφόρητη αλλά θα την βελτιώνει.

Εμείς πιστεύουμε σε μία διαφορετική πολιτική που θα την επιβάλουμε μέσα από νέες πολλαπλές συμμαχίες των χωρών του Νότου που αρνούνται μοιρολατρικά να υφίστανται όσα οι ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ επιβάλλουν.

Αυτό τον υπερεθνικό, στρατηγικό σχεδιασμό με αρχή, μέση και τέλος, με βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους και μέσα υλοποίησης επαναφέρουμε στη δημόσια συζήτηση.

Μην ξεχνάτε άλλωστε πως αυτή ήταν η προεκλογική ατζέντα και πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις πλην ΠΑΣΟΚ, με διαφοροποιήσεις, τέτοιες προτάσεις υπέβαλαν στο εκλογικό σώμα.

Αυτή την εναλλακτική πρόταση, με διαφοροποιήσεις ψήφισε και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και όχι την συνέχιση της πολιτικής του δίδυμου της καταστροφής Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου».

ΜΕ E-MAIL ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.

Έρχονται και νέα μέτρα μείωσης του εισοδήματος των Ελλήνων παρά τις περί αντιθέτου διατυπώσεις είπε απαντώντας, ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής σε συνάντηση που είχε στο υπεραστικό σταθμό του ΚΤΕΛ Ροδόπης με ιδιοκτήτες και εργαζόμενους.

«Οι τρεις συγκυβερνήτες οδηγούν το λαό στην ακραία φτώχεια και την Ελλάδα στην χρεωκοπία.

Τώρα πια δέχονται και υλοποιούν τα νέα σφαγιαστικά μέτρα μέσω e-mail, χωρίς καμία αντίσταση, προαπαιτούμενα της νέας δόσης, μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, που φέρνουν νέες περικοπές των κοινωνικών παροχών (επιδόματα, ενισχύσεων κτλ) και απολύσεις στο Δημόσιο».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος