Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή για τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. A. Ρουπακιώτη;»

Με αφορμή το αιματηρό περιστατικό στις φυλακές των Τρικάλων, ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος δεσμεύθηκε δημόσια, στους εργαζομένους στις φυλακές, να φέρει το θέμα στη Βουλή και να μην ξεχαστούν αμέσως οι αιτίες και οι ρίζες του κακού, αμέσως μόλις σβήσουν οι προβολείς της δημοσιότητας και οι κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών.

Κρατώντας την υπόσχεση του ο Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και το αρμόδιο Υπουργό κ. Ρουπακιώτη όπου με ευθύ και αυστηρό τόνο ρωτά χαρακτηριστικά:

«Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή για τον Υπουργό Δικαιοσύνης;»

Ενώ μεταξύ άλλων τονίζει:

«Η εξωτερική φρουρά των καταστημάτων κράτησης είναι μια νευραλγική υπηρεσία η οποία  καλείτε να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.

Τα πρόσφατα περιστατικά στο Μαλανδρίνο και στα Τρίκαλα ανέδειξαν ότι και αυτή η υπηρεσία (όπως και πολλές άλλες) στηρίζει την λειτουργία της στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των υπαλλήλων, αφού είναι ξεχασμένη από την επίσημη πολιτεία, η οποία την θυμάται μόνο όταν πρόκειται να κάνει περικοπές στους μισθούς.   

Σε δηλώσεις του ο κύριος Ρουπακιώτης  ανέφερε  «όσον αφορά τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, πρόκειται για άμεσες ανάγκες οι οποίες θα καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.»

Δηλαδή έπρεπε να γίνει το περιστατικό στο κατάστημα κράτησης των  Τρικάλων και να τραυματιστούν δύο εξωτερικοί φρουροί για ΝΑ καλυφθούν οι ανάγκες σε αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Και να ήταν μόνο τα αλεξίσφαιρα γιλέκα καλά θα ήταν».

Στη συνέχεια ο παραιτηθείς από την κυβέρνηση Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος θέτει τα εξής σκληρά ερωτήματα στον κ. Αντώνη Ρουπακιώτη:

«Γνωρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης ότι στα περισσότερα καταστήματα κράτησης δεν υπάρχουν αλεξίσφαιρα τζάμια στις υπερυψωμένες σκοπιές των εξωτερικών φρουρών, και αυτό γιατί; Γιατί τα αλεξίσφαιρα τζάμια είναι ακριβά!

Γνωρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης ότι  έχουν να περάσουν από μετεκπαίδευση οι εξωτερικοί φρουροί αρκετά χρόνια όταν στον κανονισμό λειτουργίας τους (Π.Δ. 215/06) προβλέπεται ανά εξάμηνο μετεκπαίδευση σε κρίσιμα αντικείμενα όπως η οπλοτεχνική και οι μεταγωγές;»

Καταλήγοντας μάλιστα τον καρφώνει πολιτικά –υπενθυμίζοντας τις γνωστές δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη «Με πατούν οι τροικανοί και υπογράφω αποφάσεις και νόμους που διαφωνώ»- με το εξής ερώτημα:

«Και κάτι που σίγουρα γνωρίζει αλλά με την προσφιλή του τακτική κάνει ότι του λένε και όχι ότι πρέπει.

Είναι αλήθεια ότι λόγω νέων περικοπών για νυχτερινή και εξαιρέσιμη εργασία (Κυριακές και αργίες) σε πολλά καταστήματα κράτησης εργάζονται σε κάθε βάρδια (τις νύχτες και τις αργίες) λιγότεροι υπάλληλοι από όσο προβλέπουν τα αντίστοιχα σχέδια ασφαλείας;»

Τέλος, αποκαλύπτει ότι η μνημονιακή πολιτική ηγεσία στερεί ακόμα και τα ψίχουλα από τους εργαζομένους, προκειμένου να μην λείψει ούτε ευρώ από τους «ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ» και ζητά από τον Υπουργό της ΔΗΜΑΡ να απαντήσει:

«Είναι αλήθεια ότι στους ΔΗσΜοιΡους υπαλλήλους, δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα Ευρώ για όλο το 2012 , για την  λιγοστή αυτή αποζημίωση των νυχτερινών και εξαιρέσιμων;».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος