Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος : «Η συμφωνία του Eurogroup έχει ήδη ανατρέψει  μια σταθερά που μέχρι πρότινος φαινόταν ακλόνητη  πριν την εξάπλωση της οικονομικής κρίσης»

«Η συμφωνία του Eurogroup έχει ήδη ανατρέψει μια σταθερά που μέχρι πρότινος φαινόταν ακλόνητη πριν την εξάπλωση της οικονομικής κρίσης. Οι καταθέσεις δεν θεωρούνται πια de facto εγγυημένες» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας σήμερα σε στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας που συνάντησε στα γραφεία του στην Αθήνα, εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας συνέχισε τονίζοντας:

«Το τραπεζικό σύστημα είναι η ραχοκοκαλιά του ευρώ. Αυτή η απόφαση είναι ‘’βόμβα’’ στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος της Ευρώπης και που μπορεί να οδηγήσει και στην αφετηρία διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Νίκος Νικολόπουλος σε υψηλούς τόνους συνέχισε λέγοντας:

«Πόσο θα της επιτρέπουμε ακόμα, πάνω από τα ‘’ερείπια’’ των κοινωνιών των χωρών του Νότου να ‘’χτίζει’’ την δικτατορία της η Καγκελάριος, για μια Γερμανική Ευρώπη.

Πλανάται οικτρά η Γερμανία. Συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρονταν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Χρησιμοποιεί τους Πρωθυπουργούς των χωρών του Νότου, όπως τους κατοχικούς κουισλινγκς Πρωθυπουργούς. Η Γερμανία μας μετέβαλε σε προτεκτοράτο και την Κύπρο την θέλει αποικία.

Στόχος όλων των κρατών του Νότου πρέπει να είναι η διάλυση του Γερμανικού τόξου. Μόνο τότε το γερμανικό τέρας θα πέσει κάτω σφαδάζοντας».

Ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσα έγκυροι οικονομικοί αναλυτές παγκοσμίου κύρους δημοσίευσαν και είπε:

«Μια τέτοια απόφαση θα κινήσει τις διαδικασίες «ξηλώματος» της ευρωζώνης, που θα προκαλέσει μεσοπρόθεσμα η μαζική φυγή κεφαλαίων από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς οι καταθέσεις γίνονται επισφαλείς.

Είναι μια απόφαση που ήδη έχει θέσει σε κίνδυνο την αξιοπιστία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος ως προς την εγγύηση των καταθέσεων.

Δεν μπορώ να καταλάβω αλήθεια, ότι κανείς δεν σκέφτηκε τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει, όταν όλα τα Αμερικανικά, Ευρωπαϊκά ακόμα και τα Γερμανικά ΜΜΕ, βοούν και χτύπησαν συναγερμό».

Όλοι τονίζουν», συνέχισε ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος, «πως η διεύρυνση του χάσματος μεταξύ Βορρά και Νότου, η ενίσχυση των φυγόκεντρων δυνάμεων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η απώλεια της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα και η πλήρης αποσταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ είναι οι κίνδυνοι που δημιουργεί αυτή η απόφαση του Eurogroup» και συμπλήρωσε:

«Η επιλογή του «κουρέματος» των καταθέσεων βάλλεται πανταχόθεν από τους οικονομολόγους – και δικαιολογημένα.

Η πίστη, είναι απαράβατος όρος για την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Δυστυχώς ήδη χτυπήθηκε κατάστηθα και έχει δεχθεί ήδη ένα πολύ ισχυρό πλήγμα, όλο το τραπεζικό οικοδόμημα, όχι μόνον της Κύπρου, ούτε μόνον της Ελλάδος αλλά παντού και πιθανώς να’ ναι και μη επουλώσιμο με άγνωστες συνέπειες για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος.

Οι φωνές από όλο τον κόσμο που επικρίνουν τις απάνθρωπες πολιτικές της λιτότητας, είναι οι σύμμαχοι μας -πιστεύουμε οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες- σε μια μάχη που μόλις τώρα αρχίζει και κλιμακώνεται.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με μία κυνική έκφραση είπε πως: ‘’δεν θα επαναλάβουμε ποτέ την λύση που επιλέξαμε για την Ελλάδα’’!

Αρκεί ένα «συγγνώμη λάθος» για να επαναφέρει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στο σημείο που ήταν;

Γι’ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ο Αντώνης Σαμαράς, οφείλει να εξηγήσει, εξίσου κυνικά, στους Ευρωπαίους πως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Και πως αυτή την στιγμή, προτού προκύψει ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη στη χώρα, θα πρέπει η συνταγή να αλλάξει. Ο Α. Σαμαράς οφείλει να πει ένα μεγάλο ‘’όχι’’ και ένα ακόμα μεγαλύτερο ‘’ως εδώ’’.

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε ότι με παρέμβαση του στη Βουλή και προς τους αρμοδίους Υπουργούς θα ζητήσει την ανάληψη δεσμεύσεων εκ μέρους των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων για την προστασία των εργαζομένων στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, καθώς επίσης να ληφθεί μέριμνα για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των περίπου 5.500 εργαζομένων στα συνολικά περισσότερα από 300 υποκαταστήματα. Πρόκειται για την Τράπεζα Κύπρου, την Λαϊκή Τράπεζα και την Ελληνική Τράπεζα.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος