Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΒΛΕΠΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΦΩΝΗ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Με αφορμή την χθεσινή βραδινή αντιπαράθεση στην Επιτροπή Οικονομικών, του συντονιστή και εκπροσώπου των ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο κ. Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ας μην βιάζεται κανένας μνημονιακός «παπαγάλος» να σπεύσει δήθεν να παρηγορήσει ή και να πενθήσει τον υπερήφανο Κυπριακό λαό καθώς και τους αντιπροσώπους του για το στεντόριο συντεταγμένο ΟΧΙ.

Προσπαθώντας μέσα στην «καταιγίδα» να βρούμε την ωφέλεια, εμείς οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ευχόμαστε το ομόφωνο ΟΧΙ, να έγινε η αρχή για την μεγάλη στροφή που έχει ανάγκη η Ευρώπη.

Όλα παίζονται, όλα κρίνονται και τίποτα δεν ελέγχεται.

Εάν ακολουθήσουν και άλλοι… να βροντοφωνάξουν πως, δεν θέλουμε την Ευρώπη της Γερμανίας αλλά της Δημοκρατίας, της ελευθερίας, της προόδου και της αλληλεγγύης…; για πόσο ακόμα θα αντέξουν να παριστάνουν τους κωφούς και τους τυφλούς;

Οι αποφάσεις που αφορούν τους λαούς της Ευρώπης, πρέπει να λαμβάνονται πλέον με γνώμονα όχι τα στενά γερμανικά συμφέροντα, αλλά τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Τα σχέδια διάσωσης του Eurogroup, οι Κυβερνήσεις, τα πολιτικά συστήματα τα πολιτικά κόμματα,  η κα Μέρκελ και ο κ. Σαμαράς,  χρειάζονται πολίτες ειδάλλως….

Η Ευρώπη της Δημοκρατίας δεν θα υπάρχει, όσο θα επιτρέπουμε στη Γερμανίδα Καγκελάριο και τους πρόθυμους υποτακτικούς της, να αποφασίζουν ερήμην και «κόντρα» των Κοινοβουλίων και των λαών.

Δυστυχώς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής έβλεπα Στουρνάρα να μιλά και άκουγα Σόιμπλε.

Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup , είπε χθες βράδυ στη Βουλή, ότι επιλέχθηκε η λιγότερο οδυνηρή λύση και ότι «το μη χείρων … είναι βέλτιστο»!!!

Οι συγκυβερνώντες  όμως κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, μίλησαν για «ιστορικό λάθος του Eurogroup» και για την «ανάγκη αναθεώρησης της απόφασης».

Οι απόψεις όμως αυτές απέχουν παρασάγγας.

Τελικά ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης;

Εκφράζεται από τον κ. Στουρνάρα ή από τον κ. Βενιζέλο;

Ή μήπως οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης εξέφρασαν προσωπικές απόψεις, κόντρα στην άποψη της κυβέρνησης;

Μήπως πρέπει να ρωτήσουμε τον κ. Σόιμπλε… από πρώτο χέρι για να μάθουμε…;

Δυστυχώς είναι ασύλληπτο  αυτό που συμβαίνει.

Η τρικομματική κυβέρνηση να μην τολμά, έστω να επαναλάβει όσα το σύνολο σχεδόν των οικονομικών και πολιτικών αναλυτών στην Ευρώπη, καθώς και το σύνολο των μέσων ενημέρωσης, μηδέ εξαιρουμένων των γερμανικών μέσων έγραψαν, αποδοκιμάζοντας και καταδικάζοντας την απόφαση του Eurogroup.

Η κυβερνητική κοινοπραξία, που από την αρχή είχε συνταχθεί στο παρασκήνιο με το γερμανικό σχέδιο, - δηλαδή πριν ακόμη συνεδριάσει το Eurogroup  – κατέδειξε χθες, πως  παραμένει πιστή στο σχέδιο και μετά την απόφαση της κυπριακής Βουλής πως μεταξύ Κύπρου και Γερμανίας έχει διαλέξει αλογενή σύμμαχο … και ακόμα, πως προσπαθεί να σπάσει τα ιστορικά δεσμά διαχωρίζοντας την ελληνική από την Κυπριακή κρίση.

Είναι απίστευτο, όσοι χθες συμμετείχαμε στις εργασίες της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ακούσαμε από Έλληνα Υπουργό να υπερασπίζεται το καταστροφικό σχέδιο Μέρκελ.

Ένα σχέδιο που αξιώνει η απόφαση της Κυπριακής Βουλής, να αποσυνδεθεί πάση θυσία από την Ελλάδα, ώστε η χώρα μας να μην προβεί στην επανεξέταση του προγράμματός της. Σε μία συγκυρία όπου είναι ευρέως αποδεκτό και ομολογημένο, ότι αντίστοιχης σπουδαιότητας λάθη έγιναν από την τρόικα και στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το έχουν αποδεχτεί εξάλλου και τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν, τα όποια μάλιστα, τελευταία ξαναμιλούν για την ανάγκη της διαπραγμάτευσης του.

Και γι΄ αυτό το λόγο, μετά το μεγάλο «όχι» της Κύπρου, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε το αντίθετο ακριβώς να κάνει. Να μπει στη βάσανό της διαπραγμάτευσης για αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής.

Να επιδιώξει να εκμεταλλευτεί, έστω και εκ των υστέρων, την συγκυρία για να ελαφρύνει τους πολίτες και να μην επιβάλλει νέα υφεσιακά μέτρα;

Όταν μάλιστα τώρα περισσότερο από ποτέ, συνολικά στην Ευρώπη μοιάζει να διαμορφώνεται ένα μέτωπο κατά της πολιτικής της κ. Μέρκελ. Αλήθεια δεν το βλέπει η κυβέρνηση Σαμαρά;

Γιατί δεν κάνει ενέργειες για την ισχυροποίηση ενός υπερεθνικού μετώπου σ΄ όλο τον Ευρωπαϊκό νότο, που θα βάλει τέλος στα σκληρά μέτρα ύφεσης και λιτότητας;

Η Γερμανία επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες κατοχής στους αδύναμους, να εξαφανίσει όσους δεν «συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις» του «νέου δικτάτορα».

Απώτερος σκοπός της είναι  να γονατίσει  – όπως έκαναν και στην Ελλάδα – την πραγματική οικονομία και την κοινωνία.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός ευθέως κατηγορείται, ότι συμμάχησε και συνήργησε με τους Γερμανούς, που επιδεικνύουν μια ξετσίπωτη εκδικητική μανία προς όσους στήριξαν και στηρίζουν την κυπριακή οικονομία.

Ο κ. Στουρνάρας διάλεξε να μείνει στην ιστορία ως Υπουργός του Diavol !!!

Η εν γένει στάση του δεν συνάδει με αυτή ενός Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, αλλά με εντεταλμένου υπαλλήλου συγκεκριμένων συμφερόντων της Ευρώπης.

Του αξίζει και του πρέπει

Η ΜΟΜΦΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος