Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΥΚΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΙΣΤΕΣ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

NΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:

«Δεν υπάρχει προηγούμενο,  σε τόσο σύντομο διάστημα να έχουν γίνει τόσες προαγωγές και αναβαθμίσεις όσες επί διοίκησης Τουρκολιά.

Οι διοικούντες και προνομιούχοι του «ρετιρέ» της ΕΘΝΙΚΗΣ δεν πληρώνουν τα δάνεια τους … και παίρνουν μισθούς 15.000 ευρώ το μήνα.

Άλλοι πήραν αποζημιώσεις από 600.000 για να προστεθούν στις «στρατιές» των αργομισθιών υψηλόμισθων συμβούλων.

Δεν έφταναν τα «golden boys & girls» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), του Συμβουλίου της Νομισματικής Πολιτικής,  της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΤΑΙΠΕΔ, υπάρχει και η ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα με προκλητικές αποδοχές, τις παροχές, χρυσές κάρτες, bonus και χρυσές αποζημιώσεις εξόδου ίδιες με εκείνες του Διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλου.

Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα και τέτοιες πρακτικές ρίχνουν «λάδι στην φωτιά», και φέρνουν πιο κοντά τη μέρα της ανατροπής.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στα κεντρικά γραφεία του δέχτηκε ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Ι. Νικολόπουλος εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι μεταξύ άλλων του εξέφρασαν και την επιθυμία τους να εκπροσωπήσουν το νέο κίνημα στο χώρο δουλειάς τους.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας τους καλωσόρισε και τους τόνισε ότι οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ θέλουν να ανοίξουν καινούριους δρόμους στο νέο μαχητικό και «ακαπέλωτο» συνδικαλιστικό κίνημα κόντρα στις λογικές των εργατοπατέρων και των εγκάθετων κομματικών υπαλλήλων που οδήγησαν στην αναξιοπιστία και την απομαζικοποίηση.

Εμείς θέλουμε ελεύθερους και ανεξάρτητους, μαχητές, ασυμβίβαστους και αβόλευτους, που θα γίνουν σημαιοφόροι του καινούργιου.

Στη συνέχεια οι νέοι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, προχώρησαν σε πλήθος καταγγελιών για όσα συμβαίνουν στην Εθνική Τράπεζα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα του παρέδωσαν έγγραφη καταγγελία της Συνδικαλιστικής κίνησης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» .

 

 

Ο κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος μετά την συνάντηση προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

Την ώρα που η αγορά έχει στεγνώσει και οι τράπεζες δεν δίνουν ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, πάγωσε τα δάνεια των υψηλόβαθμων στελεχών που είχαν αγοράσει χιλιάδες μετοχές με ευνοϊκούς όρους.

Την ίδια ώρα που κλείνουν λογαριασμούς σε μικρομεσαίους ή σε φτωχοποιημένους Έλληνες που δανείστηκαν είτε για να αγοράσουν και αυτοί μετοχές, της Εθνικής, είτε για να ανοίξουν ένα μαγαζί, ή να στηρίξουν την επιχείρησή τους ή και να βάλουν την οικογένειά τους κάτω από ένα κεραμίδι, οι μεγαλοσχήμονες καρεκλοκένταυροι με την προστασία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, προκαλούν … με αποφάσεις που πιθανόν πρέπει να διερευνήσει ακόμα και ο Εισαγγελέας…

Οφείλει λοιπόν ο Υπουργός Οικονομικών τουλάχιστον να δώσει τα ονόματα όλων αυτών που ασκούν διοίκηση που κατέχουν θέσεις Γενικών Διευθυντών και Συμβούλων και βάζουν το δάχτυλο στο μέλι, ενώ στους εργαζόμενους και στους πελάτες προσφέρουν «χολή όξος και φαρμάκι».

Για όσους «κάθονται στα τέσσερα» φαίνεται υπάρχουν αντιπαροχές…

Έτσι λοιπόν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά από τη «Μεγάλη μας φίλη».

Εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες τους προειδοποιούμε «δεν θα το βουλώσουμε» όπως μας ζητούν…

Πρέπει οι Έλληνες και οι μέτοχοι να πληροφορηθούν για τη σωρεία των προαγωγών των αναβαθμίσεων , των προσλήψεων, των αμοιβών και του πλήθους των αργομισθιών που υπάρχουν στο «βασίλειο της νέας άνοιξης» .

Δεσμεύομαι όσα καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» καθώς και τα ερωτήματα που μου ετέθησαν από τους εργαζόμενους Χριστιανοδημοκράτες Εθνικάριους να τα θέσω μέσω Βουλής στον Πρωθυπουργό, που με δική του πρόταση – απόφαση, τοποθετήθηκε ο νέος διοικητής ο κ. Τουρκολιάς ως νέος   διοικητής και πρέπει σήμερα κιόλας να δώσει εξηγήσεις.

Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις στους μετόχους και σ΄ όλους τους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν δια της ανακεφαλαιοποίησης τα θαλασσοδάνεια και τις επιλογές τους.

Να πουν στους δυστυχισμένους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους  αν πράγματι η Εθνική δίνει στα «φίλια» στελέχη της εφάπαξ και Bonus  που φθάνουν ακόμα και στο 1.000.000 ευρώ και αν στη συνέχεια τους επαναπροσλαμβάνει με παχυλές αμοιβές.

Ο κ. Σαμαράς συμφωνεί άραγε με τους μισθούς των 15.000 ευρώ των Γενικών Διευθυντών της Εθνικής, συμφωνεί να έχουν χρυσές κάρτες για τα έξοδά τους, αυτοκίνητα κλπ., συμφωνεί με «πλατινένιες» συνταξιοδοτήσεις και «αδαμάντινες» επαναπροσλήψεις την ίδια στιγμή που η διοίκηση σπρώχνει 2.000 έμπειρα στελέχη και εργαζόμενους στην έξοδο!!!

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει «δυο μέτρα και δυο σταθμά».

Από την μία η εξαθλιωμένη κοινωνία που καλείται να επιβιώσει, με νύχια και με δόντια, με μισθούς, συντάξεις ή επιδόματα φτώχειας και από την άλλη τα Golden boys και οι διαχρονικοί ευνοούμενοι των εντολοδόχων των Κυβερνήσεων στις διοικήσεις της ΕΤΕ.

Από τη μία αυξάνει η Εθνική το λειτουργικό κόστος με: «στρατιές συμβούλων, μεγαλοστελεχών και ειδικών συνεργατών που αμείβονται με μισθούς που ξεκινούν από τις 4000€ και 5000€….» και από την άλλη προσπαθεί να αντισταθμίσει το «άνοιγμα» μέσα από «λογικές των μονομερών και αυθαίρετων προτάσεων, για μειώσεις του λειτουργικού κόστους σε βάρος των εργαζομένων».

Από τη μια εφαρμόζει πολιτικές «έγκαιρης συνταξιοδότησης μεγαλοστελεχών πριν την εφαρμογή νέων δυσμενέστερων μέτρων - και από την άλλη στην επαναπρόσληψή τους, με συμβάσεις που πέραν των προηγουμένων, τους εξασφαλίζουν και πενταψήφιες αμοιβές.

Ακολουθούν και οι εγκρίσεις για «αδιαφανείς χορηγίες εκατομμυρίων ευρώ με κοστοβόρες επιχειρηματικές ενέργειες αμφιβόλων αποτελεσμάτων».

Με δεδομένη τη συμμετοχή του Δημοσίου στην ανακεφαλαιοποίηση πηγαίνω το θέμα στη Βουλή για την επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου με το αντίστοιχο κόστος. Ειδικά η διοίκηση του μεγαλύτερου Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού της χώρας μας, είναι τουλάχιστον προφανές ότι, οφείλει και πρέπει να χαρακτηρίζεται από διαφανές, αξιοκρατικό και φυσικά αποτελεσματικό πλαίσιο επιχειρηματικής διακυβέρνησης.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος