Loading...
 Start Page
ΑΣΠΙΔΑ ΥΠΕΡ ΑΔΥΝΑΤΩΝ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με αυτήν την ΑΣΠΙΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ σε κάθε Δήμο της Ελλάδος,

 δεν στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα στατικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας,

μέσα στο οποίο θα μπλεχτούμε περισσότεροι και θα υπηρετήσουμε λιγότεροι.

Δεν μας αρκεί η ευκαιριακή ακύρωση της κοινωνικής αδιαφορίας,

στην οποία μικρότερο ή μεγαλύτερο μερτικό έχουμε όλοι μας.

Κηρύσσουμε ένα ανένδοτο αγώνα κατά των ΔΥΝΑΣΤΩΝ – ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.

Οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δυναμικές καθημερινές δράσεις

και θα ικανοποιηθούμε μόνο αν κρατήσουμε σε διαρκή κοινωνική επαγρύπνηση,

 το σύνολο του δυναμικού των κοινωνικών εταίρων,

αλλά και όλων των αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων.

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΣΠΙΔΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ»

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση  που είχε η δημιουργία «ασπίδας προστασίας των αδυνάτων», μέσω του Συλλόγου δανειοληπτών στο Περιστέρι, προχώρησαν και  οι Χριστιανοδημοκράτες του Αιγάλεω  στα ίδια χνάρια.

Πραγματοποίησης χθες το βράδυ, την πρώτη ιδρυτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον παραιτηθέντα Υφυπουργός Εργασίας και Ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Νίκο Ι. Νικολόπουλο.

Στην πρώτη αυτή μαζική συνάντηση, ήσαν αρκετοί που ζήτησαν και πήραν το λόγο και οι οποίοι τόνισαν, πως όλο και περισσότερο εντείνεται η αγωνία και η απόγνωση των υπερχρεωμένων δανειοληπτών μετά από τις πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά με την νέα σχεδιαζόμενη ρύθμιση των δανείων επί τα χείρω, αφού ακυρώνει και εκείνες τις ελάχιστες προστατευτικές δικλείδες ασφαλείας του «νόμου Κατσέλη».

Ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας είπε: Δυστυχώς αλλά πράγματι οι πληροφορίες που ακούγονται, αποκαλύπτουν ότι οι ρυθμίσεις Χατζηδάκη, αφορούν μόνο δάνεια στεγαστικά και ενυπόθηκα και όχι την μεγάλη μερίδα των καταναλωτικών και των πιστωτικών καρτών και μάλιστα πρόκειται για ρύθμιση ακίνητων με αντικειμενική αξία μέχρι 180.000 ευρώ. Επιπλέον, οι νέες ρυθμίσεις που η τρικομματική κυβέρνηση το Υπουργείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σχετίζονται με δανειολήπτες μισθωτούς ή συνταξιούχους με ετήσιο ατομικό εισόδημα 25.000 ευρώ, το οποίο πρέπει να έχει υποστεί μείωση της τάξης του 35%, συνεπώς να φθάνει τα 15.000-17.000 ευρώ. Παράλληλα, φαίνεται να μην προβλέπεται οποιαδήποτε περικοπή των υπερβολικών και δυσβάσταχτων τόκων, αλλά μόνο η μείωση και η επιμήκυνση των επιτοκίων στο 1,5% .

Ακόμα, γίνεται αναφορά σε μια περίοδο χάριτος που δεν διευκρινίζεται, επακριβώς, αφήνοντας τις όποιες αποφάσεις στις τράπεζες.

Αν ισχύουν οι εν λόγω πληροφορίες, τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος, για ακόμα μια φορά βλέπουμε, η συγκυβέρνηση να αντιμετωπίζει τους πολίτες μέσω του «Στρίβειν δια του αρραβώνος», χωρίς να δίνει ουσιαστική λύση στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Οι τρείς συγκυβερνήτες Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης αδυνατούν να καταλάβουν τις πραγματικές διαστάσεις της τραγικής κατάστασης που βιώνουν στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά τους οι μνημονιόπληκτοι πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, εξαιτίας της ανάλγητης μνημονιακής πολιτικής και οι οποίοι μάλιστα κινδυνεύουν στην πλειονότητά τους στο τέλος του 2013 να χάσουν μαζικά τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΧΡΥΣΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.

Ο κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος προσέτρεξε στην επιθυμία του πυρήνα Αιγάλεω,  αμέσως να προχωρήσουν αμέσως στην ίδρυση του δικού τους συλλόγου υπέρ των αδυνάτων  συμπολιτών λέγοντας: « Η κοινωνική λαϊκή δεξιά ήταν και είναι  μια βαθιά ανθρώπινη και φιλολαική παράταξη, που υπερασπίζεται τις αξίες της, με το να συνδιαμορφώνει την πολιτική της με τις απαιτήσεις των καιρών, τα κελεύσματα των πολιτών και τα συμφέροντα της πατρίδος και όχι των ξένων δανειστών!!!

Σε αυτή την δική μας παράταξη λοιπόν, η κάθε διαμαρτυρία οφείλει να ενσωματώνεται και να γίνεται αφορμή νέας σύνθεσης. Η κάθε παρατήρηση, οφείλει να εμπλουτίζει το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων μας και να προχωρά μαζί δίπλα, πλάτη – πλάτη με το δοκιμαζόμενο λαό.

Η ενθάρρυνση της ανάπτυξης μιας χειραφετημένης και αυτόνομης οργάνωσης όπως είναι ο Σύλλογος για την προστασία των δανειοληπτών, είναι μόνον η αρχή της δυναμικής μας παρουσίας στο λαϊκό ξεσηκωμό…

Ο Σύλλογος εκτός από την ΑΣΠΙΔΑ των αδυνάτων μπορεί και πρέπει να γίνει μια κυψέλη παραγωγής προβληματισμών και ανάδειξης ενεργών πολιτών, που μπορούν να πιέζουν την πολιτική στη σωστή κατεύθυνση, ώστε να γίνεται πιο άμεση,  πιο γρήγορη, πιο ποιοτική και πιο αποτελεσματική, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Σε αυτή την προσπάθεια, σε αυτό τον ανένδοτο υπέρ του αδυνάτου αγώνα, επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε τη δεδομένη ευαισθησία και τη σωρευμένη εμπειρία του καθενός σας,  μέσα από το νέο Σύλλογο ΑΣΠΙΔΑ, για να σταθούμε στο πλάι των φτωχοποιηθέντων μνημονιόπληκτων δανειοληπτών και για να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ απέναντι στη συγκυβέρνηση, που εμπαίζει προκλητικά και απροκάλυπτα τους πολίτες ρίχνοντας «στάχτη στα μάτια» με ρυθμίσεις ευνοϊκές αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζών, ξεχνώντας, όπως μας έχει συνηθίσει από την πρώτη ημέρα όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Δυστυχώς η τρικομματική κοινοπραξία προωθεί ρυθμίσεις, ακολουθώντας την Μνημονιακή πολιτική της φτωχοποίησης των νοικοκυριών και οδηγεί ολοταχώς τους υπερχρεωμένους πολίτες στην εξαθλίωση. 

Τέλος ο κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, εφοδίασε τους φίλους του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος Αιγάλεω, με χρηστικές οδηγίες που ετοίμασαν Χριστιανοδημοκράτες νομικοί, για τα δικαιώματα των δανειοληπτών καθώς επίσης και με τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του στη Βουλή.(ΑΠ 4304/23-11-2012 και 4467/28-11-2012).

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος