Loading...
 Start Page
          Νίκος Νικολόπουλος: «Από ανεκπλήρωτα και ανολοκλήρωτα έργα θα επιστραφούν περίπου 2 δις κοινοτικοί πόροι Έγραψαν έσοδα από το ΕΣΠΑ 3.7 δις και εισέπραξαν μόνο 1.2 δις»

Συνάντηση είχε στα γραφεία του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος , ο  Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με εργαζόμενους και εκπροσώπους τεχνικών εταιρειών και μελετητικών γραφείων που απασχολούνται στα δημόσια έργα, την συνάντηση προετοίμασε η Γραμματεία  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΟΤΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ προκειμένου να ενημερωθεί ο τ. Υφυπουργός για τα προβλήματα και τα αιτήματα του τεχνικού κόσμου.

Αμέσως μετά την πολύωρη συνάντηση ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις : «Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται παντελώς ανίκανη ακόμα και να διαχειριστεί με τρόπο τελέσφορο, ανταποδοτικό και λυσιτελή την αναπτυξιακή ευκαιρία που της δόθηκε να αξιοποιήσει όλους τους πόρους του ΕΣΠΑ.

Δυστυχώς με το δεδομένο αποτέλεσμα,  θεωρείται σχεδόν σίγουρη η επιστροφή κονδυλίων + 2 δις από την περίοδο του Γ΄ ΚΠΣ. Παρά τα όσα λέγονται θα χαθούν υπερπολύτιμοι πόροι, από ανολοκλήρωτα έργα ή έργα των οποίων άλλαξε η χρήση και τα οποία ξεκίνησαν την περίοδο 2000-2006.

Ένεκα τούτου –συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος- εκτός των άλλων δυσμενών συνεπειών για την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, να πλήττεται βάναυσα και οδηγείται σε εκφυλισμό και τελμάτωση όλος ο τεχνικός κόσμος, που αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα της αναπτυξιακής πορείας  της χώρας, αφού κατά γενική παραδοχή τα μεγάλα έργα ήταν και είναι η «ατμομηχανή» της ανάπτυξης και της προόδου.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος τόνισε: «Δια «γυμνού οφθαλμού», δυστυχώς, φαίνεται η λειτουργική ανεπάρκεια της παρούσας τρικομματικής διακυβέρνησης. Τα λόγια είναι περιττά αφού  περίτρανα αποδεικνύεται η αναποτελεσματικότητα της και στην απορρόφηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών και άλλων πόρων, που θα μπορούσαν να δώσουν ευκαιρίες απασχόλησης, ρευστότητα στην αγορά, αξιοποίηση των συγκριτικών μας  πλεονεκτημάτων.

Με έκπληξη και οργή άκουσα εγώ και οι συνεργάτες μου, πως μόνον η φετινή αποτυχία άντλησης κοινοτικών πόρων, υπολογίζεται με απορρόφηση στο + 40%.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Με δεδομένη τη συνέχιση αύξησης των φορολογικών και των άλλων επιβαρύνσεων των επιχειρήσεων και των πολιτών, που έχουν οδηγήσει σε εξάντληση των ορίων αντοχής τους, δεν νοείται και δεν συγχωρείται κανενός είδους χαλάρωση από τους φορείς διαχείρισης των κοινοτικών πόρων.

Δεν το λέμε μόνον εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, έφτασε ακόμα και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσ. Νταλάρα, δημόσια να στέλνει SOS στο Πρωθυπουργό, όταν  πρόσφατα επεσήμανε πως «στην Ελλάδα χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και λιγότερη στις πολιτικές λιτότητας».

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ… ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ.

Εξάλλου ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Βουλευτής κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της μη χρηματοδότησης ακόμα και της μη έκδοσης των απαραίτητων εγγυητικών επιστολών προς τις τεχνικές εταιρίες λόγω του PSI και της απουσίας διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, λέγοντας: «φτάσαμε στο σημείο της αναγκαιότητας ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών, η οποία δυστυχώς καθυστέρησε υπερβολικά, με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να μην χορηγούν δάνεια και πολύ περισσότερο εγγυητικές επιστολές, για να πραγματοποιηθούν και να ολοκληρωθούν έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ του 2012».

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ…

Ο παραιτηθείς από τη τρικομματική κυβέρνηση, ασυμβίβαστος ανεξάρτητος πια Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητήματα της διαφθοράς και της διαπλοκής που καταδυναστεύουν τον κλάδο.

«Η τρικομματική Κυβέρνηση χάριν των εσωκομματικών ισορροπιών είπε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος- παρ ‘ότι δήθεν κόπτεται για την τιμωρία των επιόρκων-  δεν προχώρησε σε καταλογισμό ευθυνών στους δημόσιους λειτουργούς και στην τότε πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που ενέκριναν την καταβολή κονδυλίων από το Γ΄ΚΠΣ  και τα οποία τώρα κρίνονται ως παράνομα και αδιαφανώς καταβληθέντα.» Και συνέχισε:

ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ…

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ….

«Νιώθω την υποχρέωση να υπογραμμίσω ότι βασικό στοιχείο μιας δικαιοκρατούμενης πολιτείας που σέβεται καταρχήν την υπόσταση της ως Κράτος δικαίου, αλλά και το δημόσιο χρήμα, που με κόπο και πόνο εισέρχεται στο κρατικό ταμείο, ιδίως στους μνημονιακούς καιρούς της καταστροφικής οικονομικής λαίλαπας που ζούμε, είναι η διαφάνεια και η πάταξη της διαφθοράς.

Το επιτακτικό αίτημα των Ελλήνων πολιτών για ανάκτηση της «καταληστευμένης», από Υπουργούς και ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΔΕΣ από επίορκους δημοσίους λειτουργούς και πολιτικούς αξιωματούχους, περιουσίας του, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων εθήτευσαν σε αρετά πολιτικά αξιώματα, επαναλαμβάνω ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα, μας βρίσκει σύμφωνους και οφείλει να ακουστεί αλλά και να γίνει πράξη.

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ

Η απόδοση στο δημόσιο ταμείο χρημάτων, ωφελημάτων, ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από μίζες και παράνομο πλουτισμό εν γένει ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΔΟΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα αποτελεί πρωταρχική στόχευση και καθήκον.

 Αυτό είναι και υποχρέωση μας, αλλά και απαίτηση της κοινωνίας που επιζητά τιμωρία και κάθαρση για τούτο θα συνεχίσουμε μέσα και έξω από τη Βουλή να «βομβαρδίζουμε» τα τσιράκια και τους θεληματατζήδες που βρίσκονται σε κυβερνητικούς ή κρατικούς θωκούς.

 Θα συνεχίζουμε να στέλνουμε στις διωκτικές, δικαστικές και ελεκτικές αρχές της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε καταγγελία και κάθε στοιχείο που περιέρχεται σε γνώση σας.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε απευθυνόμενος στη τρικομματική κυβέρνηση

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΡΕΞΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

 «Με δεδομένη τη ανάγκη για λήψη άμεσων αναπτυξιακών μέτρων, είναι πασίδηλο ότι η Κυβέρνηση οφείλει να αναστείλει την υφεσιακή πορεία της οικονομίας και να τρέξει όλα τα χρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους μεγάλα και μικρά, δημόσια και ιδιωτικά έργα.

Από την εποχή του Κων. Καραμανλή έως την εποχή των ΖΑΠΕΙΩΝ σωστά υποστηρίζαμε ότι μόνο με μία σαφή αναπτυξιακή στροφή, η χώρα μας θα μπορεί να νικήσει το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της οικονομικής δυσπραγίας και τα έργα υποδομών είναι έργα πνοής, αλλά και αποτελούσαν πάντα την ατμομηχανή της γρήγορης ανάπτυξης». Οι κακές πολιτικές παρέες με Κουβέλη και Βενιζέλο φαίνεται έκαναν το Σαμαρά να αλλαξοπιστήσει… και να αλλάξει γραμμή πλεύσης!!!

ΝΕΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.

Τέλος, ο Νικολόπουλος με την ευκαιρία ανακοίνωσε και την νέα Γραμματεία (του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος) παρακολούθησης των Χρηματοδοτούμενων έργων μέσω ΕΣΠΑ, λέγοντας πως σ’ αυτή δεν συμμετέχουν μόνον μηχανικοί αλλά και οικονομολόγοι διακεκριμένοι συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί καθώς και ανώτερα στελέχη του Υπουργείων Ανάπτυξης και Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής οι οποίοι έταξαν ως στόχο να βοηθήσουν ώστε η Ελλάδα να εκμεταλλευθεί άμεσα τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να μην χάνει κονδύλια από πληγές που παραμένον ανοικτές.

Τα πρόσθετα βάρη που φορτώνει η Τρόικα στην Ελλάδα, η αυστηροποίηση στον δημοσιονομικό έλεγχο, όπως και οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δαπανών εξαιτίας της συρρίκνωσης των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων ως συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής έχουν δώσει εξαιρετική υπεραξία στην αξιοποίηση των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων που δυστυχώς μέχρι σήμερα την απολαμβάνει η διαπλοκή.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος