Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Συνεντεύξεις για πρόταση νόμου ακύρωση τροπολογίας αμνήστευσης τραπεζιτών

Στην πρωινή ζώνη του Ράδιο ΕΝΑ – ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ της Θεσσαλονίκης ήταν καλεσμένος ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή για την άρση της ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ που αμνηστεύει τους τρπεζίτες και τα κόμματα και τους διαπλεκόμενους για τα ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ.

Οι δημοσιογράφοι κ. Μ. Αφεντούλη, κ. Ουζουνίδης και κ. Βουλκίδης ζήτησαν πληροφορίες από τον τ. Υφυπουργό γι΄ αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία και οι απαντήσεις του κ. Νικολόπουλου μεταξύ άλλων ήσαν οι εξής:

«Όπως είχα δεσμευθεί κατά την ψήφιση της ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ, έτσι κι έκανα.

Κατέθεσα ήδη πρόταση νόμου στην οποία μεταξύ άλλων τονίζω πως:

Κύρια καθήκοντα των τραπεζικών ιδρυμάτων κατά τη διαδικασία χρηματοδότησης γενικά, είναι η τήρηση των κανόνων που θέτουν τα όργανα της Πολιτείας, οι εσωτερικοί κανονισμοί κάθε Τράπεζας, αλλά και η εξυπηρέτηση του συμφέροντος των μετόχων τους.
Παράλληλα, υποχρέωση των τραπεζικών ιδρυμάτων είναι η μη εμπλοκή τους σε κομματικά δρώμενα, αλλά και η αποφυγή αλλοίωσης της εκλογικής βούλησης των πολιτών.
Με την παραπάνω πρόταση νόμου, εξαλείφονται οι παραλείψεις και οι τυχόν αδικίες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από την εφαρμογή του άρθρου 78 που στις 10-4-2013 ψηφίσθηκε μετά από την εκπρόθεσμη κατάθεση της τροπολογίας των 3 κυβερνητικών Βουλευτών του νόμου για τη “Διαμόρφωση
φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις”.

Θέλω να μεταφέρω με την πρόταση νόμου, την οργή και αγανάκτηση που συνεχίζει να προκαλεί στον Ελληνικό λαό η σκανδαλώδης εκείνη ενέργεια των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσουν στα… «μουλωχτά» την «Ν»τροπολογία με την οποία χορηγήθηκε ποινική ασυλία στους τραπεζίτες για τα «θαλασσοδάνεια», που ενέκριναν ύψους περίπου 270 εκατομμυρίων ευρώ και  που έχουν χορηγήσει με σχεδόν ανύπαρκτες εγγυήσεις στα πολιτικά κόμματα.

Σας θυμίζω είπε ο εκπρόσωπος των Ελλήνων ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ κ. Νίκος Νικολόπουλος ότι η προκλητική αυτή ενέργεια έγινε την ώρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, ολοκληρώνουν την έρευνα τους για το σκάνδαλο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του έχει μάλιστα προκύψει, τόσο για τους υπεύθυνους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και για τα διοικητικά συμβούλια, το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο ασυμβίβαστος ανεξάρτητος Βουλευτής στη συνέχεια τόνισε:

Σε μια εποχή που σύσσωμο  το πολιτικό σύστημα “υπερασπίζεται” την ανάγκη της χρηστής διαχείρισης του Δημόσιου χρήματος, αποτελεί πρόκληση να ψηφίζονται τροπολογίες που εκθέτουν ανεπανόρθωτα το Ελληνικό Κοινοβούλιο και να εισάγονται εκπρόθεσμα και στα μουλωχτά,  χωρίς καμία ενημέρωση της Βουλής , προκειμένου να δώσουν αμνηστία και κάλυψη στους Προέδρους και τα μέλη των  Διοικητικών Συμβουλίων των Τραπεζών-δανειστών-των κομμάτων τους:

Ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε δεικτικά:

Το σούσουρο που γίνεται κάτω στη λαϊκή βάση, θυμίζει το σάλο που ξέσπασε, όταν το 2004 ΔΕΚΑ (10) «πράσινοι» Βουλευτές συνυπέγραφαν την διαβόητη 3 τροπολογία ΠΑΧΤΑ, για το PORTO KARRAS που ευνοούσε τα επιχειρηματικά συμφέροντα ΣΤΕΓΓΟΥ.

Τότε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με συνοπτικές διαδικασίες,  τους διέγραψε όλους από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και τους πέταξε έξω,  και από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Επειδή φαίνεται ότι η ίδια πράξη σήμερα των Βουλευτών για τα μνημονιακά ήθη, δεν λογίζεται ως  μεμπτή και  καταδικαστέα. Δεν τιμωρείται με την παραδειγματική μάλιστα ποινή της δημόσιας της επαναλαμβανόμενης διαπόμπευσης και της ηθικής εξόντωσης μέσω των Μ.Μ.Ε. Δεν επιφέρει ούτε την διαγραφή την απομόνωση και πολύ χειρότερα,  ούτε την «πολιτική δολοφονία»!!!

Απεναντίας σήμερα, από τους υποτελείς της Τρόικας, επιβραβεύεται.

Επειδή όμως με ευθύνη και της Κυβέρνησής σας οι πολίτες ταυτόχρονα βιώνουν πρωτοφανείς συνθήκες ανήθικου οικονομικού «λιντσαρίσματος».

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

 

Για αυτά τα ΕΠΕΙΔΗ ζητώ την ακύρωση της ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ για της ψήφισης του νόμου που κατέθεσα.

 

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος του σώματος κ. Γ. Καλαντζής ανακοίνωσε στο σώμα την πρόταση νόμου του Ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου για την κατάργηση της ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ όσων εμπλέκονται στη χορήγηση και στη λήψη θαλασσοδανείων. Με αφορμή αυτή την κοινοβουλευτική τροπή, ο γνωστός δημοσιογράφος κ. τέως Βουλευτής κ. Δ. Κωνσταντάρας κάλεσε στη μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή τον τ. Υπουργό κ. Νίκο Νικολόπουλο να εξηγήσει τα ΕΠΕΙΔΗ και τα διότι αυτής της πρωτοβουλίας.

Ο μαχητικός Βουλευτής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μεταξύ άλλων είπε:

Επειδή την ίδια στιγμή που η ΕΕ σε κορυφαίο επίπεδο εκβιάζει και καταστρέφει την Τραπεζική Πίστη στη χώρα μας, ΕΣΕΙΣ και οι κυβερνητικοί σας εταίροι, αφαιρείτε στα κρυφά κάθε ευθύνη από αυτούς, που όπως καταγγέλλεται, έχουν ζημιώσει Τραπεζικά Ιδρύματα, επειδή ίσως σας έδωσαν ΑΝΑΣΦΑΛΗ δάνεια σε κόμματα, συγγενείς, φίλους και άλλους φορείς. 

Επειδή «ανασφαλή» δάνεια για τα κόμματά σας σημαίνει πως δεν είχαν τις αναγκαίες καλύψεις, δηλαδή τις απαραίτητες εξασφαλίσεις.

Διότι δάνειο που καλύπτεται στο «γεγονός» ότι, τα κόμματα είχαν λαμβάνειν μελλοντική κρατική επιχορήγηση από τα εκλογικά τους αποτελέσματα σημαίνει πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αφού οι πολίτες στις Δημοκρατίες ως γνωστόν δεν είναι δεσμευμένοι ως προς την ψήφο τους…

Επειδή Τραπεζικά Ιδρύματα όπως π.χ. η Αγροτική Τράπεζα που αφού τη διοικούσαν επί δεκαετίες κομματικά διορισμένες από εσάς Διοικήσεις, έπεσε έξω και παραδόθηκε «προς συγχώνευση» μέσα σε μια νύκτα σε ιδιωτική Τράπεζα, με απόφαση των πελατών δηλαδή, των δανειοδοτηθέντων πολιτικών κομμάτων εξουσίας….. 

Επειδή μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στις Τράπεζες, που επιβαρύνουν το Ελληνικό χρέος, άρα τον Έλληνα πολίτη, χωρίς καμία τεκμηριωμένη συζήτηση και ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Επειδή με προσωπική τους ευθύνη τα μέλη των ΔΣ και τα Golden boys αυτών των τραπεζών, διασπάθισαν τις αποταμιεύσεις των καταθετών, καταλήστευσαν τα κεφάλαια των μετόχων των πελατών, καθώς επίσης υφάρπαξαν με δόλο και το υστέρημα των φορολογουμένων που συνέβαλαν στην ανακεφαλαιοποίηση αυτών.

Επειδή χρησιμοποιήσατε την Κοινοβουλευτική δημοκρατική λειτουργία, της ψήφισης νομοσχεδίων, για να «πλύνετε» και να «καθαρίσετε» τις παράνομες δραστηριότητες κάποιων που ήδη η Δικαιοσύνη ελέγχει.

Επειδή μετατρέπετε τη Βουλή σε πλυντήριο διαφθοράς και συγκάλυψης σκανδάλων. 

Επειδή «σηκώθηκαν ακόμα και οι πέτρες», και οι πολίτες είναι εξαγριωμένοι με την υπόπτου γραφής και προελεύσεως αυτή  (ν)τροπολογία.

Επειδή οι Έλληνες πολίτες ζητούν να δοθούν εξηγήσεις και να πέσει άπλετο φως στην πρωτοφανή επιχείρηση συγκάλυψης και αθώωσης των καταδικαστέων αποφάσεων των Διοικήσεων Τραπεζών, της χορήγησης δανείων άνευ εγγυήσεων και τραπεζικών κριτηρίων.

Επειδή μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, στις Τράπεζες εξαιτίας αυτών που αμνηστεύσατε για τα θαλασσοδάνειά τους... για τους λόγους καταλήγει ο κ. Νίκος Νικολόπουλος:

Πρέπει να ανακληθεί αυτή η τροπολογία της ντροπής, βάση της οποίας η κυβερνητική κοινοπραξία αμνήστευσε όσους έδωσαν “θαλασσοδάνεια”, σε κολλητούς, ημέτερους, εαυτούς και αλλήλους.

Κλείνοντας μάλιστα δήλωσε πως με σχετική ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς στη Βουλή τους καλεί βάσει του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος να προσέλθουν στην Εθνική Αντιπροσωπεία προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το «ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ» για το παρασκήνιο, για τους συντάκτες, για την «περίεργη» υποβολή και αποδοχή της εκπρόθεσμης τροπολογίας των τριών Βουλευτών με βάση την οποία,

Δεν συνιστά απιστία για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών η σύναψη δανείων πάσης φύσεως προς το δημόσιο”.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος