Loading...
 Start Page
ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ  ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Εμείς θα κρατήσουμε τα δάνεια δικά μας και τα δικά μας ορυκτά πλούτη περνούν στην κοινοκτημοσύνη των δανειστών;

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΟΖ

«Ανόρεχτες και διεκπεραιωτικού χαρακτήρα απαντήσεις στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, αποδεικνύουν, όχι μόνο τον σεβασμό που δείχνει ο Υπουργός Αμύνης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος στο κοινοβουλευτικό έργο, αλλά ακόμα και στην σημασία που αποδίδει στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων» σχολιάζει ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε σε ερώτησή του για την μείωση κατά 15% περίπου του κεντρικού προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ, ο οποίος μετά βίας πια καλύπτει τις ανελαστικές δαπάνες, όπως είναι οι (εξαθλιωμένες) αποδοχές του προσωπικού, τα λειτουργικά έξοδα κ.τ.λ.

Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, ο κ. Νικολόπουλος, παραθέτει την απάντηση του Υπουργού: «Αναφέρθηκα με σαφήνεια στις διεθνείς εξελίξεις, στη γεωστρατηγική θέση και τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, στον τρόπο με τον οποίο το ΥΠ.ΕΘ.Α. και οι Ένοπλες Δυνάμεις, συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά στο εγχείρημα εθνικής σωτηρίας και ανασυγκρότησης, στις δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου, στα ισοδύναμα μέτρα που έδωσε στην Κυβέρνηση το ΥΠΕΘΑ και έγιναν αποδεκτά στην μεγάλη τους πλειοψηφία».

Επίσης, στην ίδια παρέμβαση, ο κ. Νικολόπουλος ζητούσε από τον Υπουργό να απαντήσει για το πώς θα μπορέσει «η Ελλάδα να αμφισβητήσει στην πράξη την «διαταγή» του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος ιταμά απαιτεί να μην προχωρήσει η χώρα μας σε ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Επί τούτου, ο κ. Υπουργός Αμύνης αναφέρει το εξής… εκπληκτικό: «Σε ό,τι αφορά τα θέματα της ΑΟΖ η Κυβέρνηση δεν αποστασιοποιείται ούτε κατά ένα χιλιοστό από εκείνα τα οποία διακήρυξε και από αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Χάνει κανείς τα λόγια του… τι να πεις… μετά απ΄ αυτή την κοινότυπη διεκπεραιωτικού χαρακτήρα απάντηση… σχολίασε ο τ. Υφυπουργός και Ανεξάρτητος Βουλευτής και συνέχισε:

«Ασάφειες, γενικόλογα, αναμασήματα… Αυτός είναι ο σχεδιασμός και η στρατηγική της συγκυβέρνησης, ακόμα και στα πιο σημαντικά ζητήματα» συνεχίζει μετά από όλα αυτά ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις διάφορες εξαγγελίες, ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού, οι ελπίδες του Ελληνικού λαού πέφτουν στον Καιάδα, μιας και από την μια υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση την ανακήρυξη της ΑΟΖ, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται λόγος για «Ευρωπαϊκή ΑΟΖ» και «συνεκμετάλλευση»!!

«Δηλαδή αποστερούμαστε του αποκλειστικού δικαιώματος της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην επικράτεια μας;

Τι κρύβεται πίσω από την απότομη αυτή αλλαγή λοιπόν;

Τα δάνεια θα’ ναι δικά μας, αλλά τα πλούτη που βρίσκονται στο υπέδαφος και υποθαλάσσια θα είναι κοινά;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών κ. Νίκος Νικολόπουλος προσθέτοντας τα εξής: 

«Πρέπει επιτέλους να κρατήσουμε μια σταθερή θέση με γνώμονα και μόνο το Εθνικό συμφέρον και το καλό των Ελλήνων.

Τα πισωγυρίσματα και οι πολιτικές του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ που ζητούν οι ξένοι είναι προάγγελος κακών.

Έστω και αν είναι τόσο δύσκολο για την τρικομματική κυβέρνηση, η ΑΟΖ αποτελεί περιούσια της πατρίδας και δεν χαρίζεται ούτε αποτελεί σημείο για σκοτεινά, ύποπτα σενάρια».

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Τέλος, αναφορικά με το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρώην Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος σημειώνει: « Υπό τις παρούσες συνθήκες η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη δεν είναι δυνατόν να μειώνει συνέχεια την οικονομική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, πρέπει να αναθεωρηθούν οι υπερβολικές περικοπές στον προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων μας.

Ισοδυναμεί με εθνικό έγκλημα η αποδυνάμωση τους, όπως και η φτωχοποίηση των ένστολων που αποτελούν την καρδιά και την ψυχή τους».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος