Loading...
 Start Page
Δελτίο Τύπου για το θέμα Αγγελοπούλου

Ένα ακόμη μεγάλο «απόστημα» των δομών του ελληνικού Κράτους “άνοιξε” με αφορμή την κοινοβουλευτική παρέμβαση του  Ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, κ. Νίκου Νικολόπουλου προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, σε σχέση με δημοσίευμα εφημερίδας, στο οποίο αναφέρεται ότι η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου έπαιρνε μισθό από το Κράτος ως Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, τη στιγμή μάλιστα που με πρωτοβουλία της είχε ζητήσει να μην λαμβάνει αμοιβή. Η απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επιβεβαιώνει το γεγονός αυτό και ανοίγει μια σειρά ερωτημάτων αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, μια ακόμη πτυχή της πολιτικής «αβελτηρίας» που επικρατεί ακόμη και σήμερα (η απάντηση επισυνάπτεται)

Από το περιεχόμενο της προκύπτουν τα εξής βασικά συμπεράσματα:

  • Με Προεδρικό Διάταγμα, που ορίζεται από τον Υπουργό Εξωτερικών, δύνανται να ορίζονται ως 15 Πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων.
  • Οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων ορίζονται με ανάθεση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για συγκεκριμένο έργο.
  • Λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών του βαθμού του εν ενεργεία Πρέσβη.
  • Σήμερα υπηρετούν στο Υπουργείο Εξωτερικών 8 πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων.
  • Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου κατείχε τη μια εκ των θέσεων αυτών από τις 4 Σεπτεμβρίου του 1998.

Αν και η ίδια είχε από την αρχή ζητήσει να μην μισθοδοτείται, το ελληνικό Κράτος της είχε απαντήσει αρνητικά επειδή δεν υπήρχε σχετική νομοθετική πρόβλεψη! Ο απαραίτητος νόμος έγινε μόλις πέρυσι και βάσει της σχετικής διάταξης του, μετά από υποβολή αιτήματος της, σταμάτησε να μισθοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών στις 31 Ιανουαρίου του 2013.

Δήλωση κ. Ν. Νικολόπουλου για το θέμα:

«Μετά από τα στοιχεία που γνωστοποιεί στην απάντηση του επί της αναφοράς μου ο Υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, η κυβέρνηση καλείται να δώσει άμεσες και ευθείες διευκρινίσεις. Δεν μπορεί ο απλός πολίτης, αυτός που καθημερινά λυγίζει όλο και περισσότερο κάτω από το βάρος των απαιτήσεων που έχουν οι δανειστές, να βλέπει τον κρατικό μηχανισμό να λειτουργεί με όρους αβελτηρίας δεκαετιών ’80 και ’90. Δεν μπορεί να ακούει ότι πληρώνονται αδρά επί σειρά ετών και, μάλιστα, ακόμη και αν δεν το θέλουν, πρόσωπα γνωστά για το εύρος της οικονομικής τους επιφάνειας με αμοιβές Πρέσβη, διατηρώντας ρόλους – “τίτλους” με άγνωστο αντικείμενο και ρόλο…

Η κυβέρνηση αλλά και οι άμεσα εμπλεκόμενοι με το θέμα οφείλουν να δώσουν σαφείς απαντήσεις στην κοινωνία, εάν επιθυμούν να μην ρίξουν νερό στο «μύλο» της έντασης και της ισχυροποίησης των άκρων που προκαλείται μέσα από τη διαρκή κατάπτωση των πολιτικών και ηθικών αξιών. Ζητώ άμεσα να δοθούν λεπτομέρειες επί των εξής ερωτημάτων:

1)    Ποιο είναι το ποσό με το οποίο μέχρι σήμερα έχει μισθοδοτηθεί η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου από αυτή την θέση;

2)    Ποιες είναι οι υπηρεσίες οι οποίες τις ανατέθηκαν, σύμφωνα με το νόμο;

3)    Για ποιο λόγο, ενώ οι θέσεις αυτές είναι για συγκεκριμένο χρόνο, παραμένει από το 1998 και μετά;

4)    Εχει σκοπό να επιστρέψει το ποσό της μισθοδοσίας την οποία λάμβανε;

5)    Ποιοι υπηρέτησαν ως Πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων από το 1980 και μετά, και ποια ήταν η συνολική δαπάνη μισθοδοσίας τους;

6)    Ποιο είναι το έργο που έχει ανατεθεί στους 8 Πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων αυτή την περίοδο και από πότε, με βάση ποια απόφαση;».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος