Loading...
 Start Page
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Νικολόπουλος: «Ας σχεδιάσουμε την στρατηγική ανάπτυξης του προσκυνηματικού τουρισμού μαζί με εκείνους που συγκροτούμε το «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΟΞΟ».

Όλοι μαζί, Έλληνες, Ρώσοι, Βαλκάνιοι και απανταχού Ορθόδοξοι, θα βρεθούμε στην Μόσχα, όπου θα συμμετάσχουν τουριστικοί  και θεσμικοί φορείς, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες έχουμε ένα «πακέτο» προτάσεων από την πλούσια συγκομιδή της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Ορθοδόξων Βουλευτών, καθώς επίσης και έτοιμα πιλοτικά προγράμματα. Έχουμε συγκεκριμένες, κοστολογημένες,  τεχνοκρατικές εισηγήσεις, που μπορούν να φέρουν άμεσα οικονομικά οφέλη και να δημιουργήσουν ένα  νέο πόλο βιώσιμης ανάπτυξης. Η Ελλάδα αποτελεί την ιδανική επιλογή, αφού υπήρξε από τους πρώτους δέκτες του Χριστιανισμού και τα μνημεία της Ελληνικής Ορθοδοξίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς, αποτελώντας αξιόλογο πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο».

 

Νίκος Νικολόπουλος: «Ο προσκυνηματικός τουρισμός είναι εθνικός πλούτος, ανεκμετάλλευτος»

Σε κοινή συνεδρίαση συνέρχονται σήμερα το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι Γραμματείες Ορθοδοξίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος προκειμένου να καταλήξουν στα ζητήματα και στις προτεινόμενες δράσεις γύρω από το θέμα του «Θρησκευτικού Τουρισμού» ενόψει των επαφών που θα γίνουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες με Ρώσους πολιτικούς και επιχειρηματίες, αλλά και προπαντός της επικείμενης επίσκεψης του Ανεξάρτητου Βουλευτή και τ. Υφυπουργού Νίκου Νικολόπουλου στην Μόσχα, καλεσμένος του πολιτικού κινήματος «ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΟΞΟ»

Ο Ν. Νικολόπουλος που υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, και συμμετέχει από το 1989 πρωταγωνιστικά, σχετικά με το θέμα «Θρησκευτικός Τουρισμός» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανάδειξη αυτού του μακραίωνου και μοναδικού πνευματικού πλούτου πολύ πέραν των ελληνικών συνόρων, μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη και να αποτελέσει πυλώνα αναζωογόνησης και ανάπτυξης της περιφερειακής Ελλάδος.

Η ευθύνη αυτής της προσπάθειας βαραίνει όλους μας.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, αποδεχόμενο εδώ και τρεις μήνες, πρόταση συνεργασίας του Ρωσικού Ινστιτούτου «ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΟΞΟ», συγκρότησε επιστημονική ομάδα εργασίας, προκειμένου να συνεισφέρει με τις δικές του γόνιμες και ρεαλιστικές προτάσεις.

Σε ό,τι με αφορά, επί χρόνια εργάζομαι και καταβάλω άοκνες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση από τις θέσεις που έχω υπηρετήσει, είτε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ορθοδοξίας και Θρησκευμάτων της Βουλής των Ελλήνων, είτε ως αν. Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Δ.Σ.Ο,) είτε ως του Συμβουλίου τη; Ευρώπης ,είτε της Δυτικοευρωπαικής Ένωσης.

Το ίδιο συστηματικά κάνω και μέσα από τις διαρκείς επαφές μου, με τους περισσότερους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, σε όλες τις Ηπείρους μα προπαντός με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο και τους συνεργάτες του .

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάντα σε όλες τις αυτές διεθνείς αποστολές είχαμε στις αποσκευές της Θρησκευτικής και Τουριστικής Διπλωματίας και τις θέσεις της Ελληνικής Πολιτείας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθώ και στο «πλούτο» των καταγεγραμμένων προτάσεων, που έχουν συγκεντρωθεί από τις συναντήσεις και τις ημερίδες, που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα 20 χρόνια με την συμμετοχή πολλών εξεχουσών προσωπικοτήτων από όλες τις χώρες που στα Κοινοβούλια τους έχουν Ορθόδοξους Βουλευτές αλλά και από τις συνδιασκέψεις όλων των Ομοδόξων Υπουργών Πολιτισμού, Παιδείας,  Θρησκευμάτων  και Τουρισμού των κρατών του «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΟΞΟΥ».

Ακριβώς αυτό το ζήτημα θα απασχολήσει σημαντικό μέρος και της επικείμενης επίσκεψής μου στην Ρωσία.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού, στα πλαίσια επαφών του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος με πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες της ομόδοξης χώρας, καθώς επίσης και η οργανική ένταξη και συμμετοχή μας στο νέο οικουμενικό κίνημα «ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΟΞΟ», θα μου επιτρέψει να συζητήσω τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού προς την χώρα μας.

Η σημερινή σύγκλιση των αρμοδίων γραμματειών (Ορθοδοξίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού) του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος, αυτό το μεγάλο στόχο θέλει να υπηρετήσει, γιατί οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την πρωτοπορία του Προσκυνηματικού Τουρισμού». 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος